pablohoney 08.02.2015 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Witam, Na wstępie napiszę, że szukałem i szukałem odpowiedzi na forum ale nie znalazłem identycznego problemu. Otóż drzwi balkonowe nie chcą się otworzyć. Można je uchylić górą (pozycja klamki do góry) ale nie da się otworzyć (pozycja pozioma klamki). Spróbuję to dobrze zobrazować co się dzieje z drzwiami. Pozycja zamknięta (klamka w dół) - wszystko ok, drzwi są zamknięte. Pozycja środkowa, ta w której drzwi się otwierają (klamka poziomio)- drzwi nie da się otworzyć. Krawędź po stronie klamki czuć, że tworzy się mikro szczelina. Krawędź od strony zawiasów przykładam rękę do drzwi i czuję że mechanizm wewnątrz przechodzi w jakąś pozycje (a przecież chyba nie powinien). Górny róg po tej stronie lekko się uchyla, mogę go odciągnąć lekko ręką od ramy (a przecież nie powinien bo jest to oś obrotu drzwi). Pozycja górna klamki (pozycja uchylna drzwi)- drzwi uchylają się prawidłowo. Jednak podczas przekręcania klamki w tą pozycje czuję opór i muszę mocniej pchnąć. Podsumowując całe zło dzieje się w pozycji środkowej. Drzwi się nie otwierają natomiast uchyla się górny narożnik drzwi (ten który nie powinien). Nie znam marki drzwi. Nie ma nigdzie żadnego oznaczenia. Wrzucam zdjęcia logo na klamce. Nie chcę wzywać fachowców do takiej pierdoły. Mam nadzieję, że obędzie się bez poważniejszych napraw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 08.02.2015 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 najprawdopodobniej przesunęły ci się okucia na ząbkach, sam tego nie naprawisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 08.02.2015 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 (edytowane) Kolega wyżej już napisał prawdopodobną przyczynę. Fachowiec potrzebny (możesz być nim i TY jak to otworzysz, rozbierzesz, ew. wymienisz część i poprawnie złożysz). To nie jest pierdoła, ale też nic bardzo poważnego. Wg mnie drzwi były wcześniej niewyregulowane/nienasmarowane i stąd ta awaria. Pobaw się w tym zakresie pozostałymi (jak zepsujesz to fachowiec naprawi;)) Logo na zdjęciu to Hoppe. Dobra klamka. Chociaż tu chyba została użyta /naj/niższa ich seria, co świadczy że to nie /naj/wyższa seria okien. Deweloperka? Edytowane 8 Lutego 2015 przez finlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablohoney 09.02.2015 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Drzwi powinny być na gwarancji, ale nie chciałem nikomu truć jeżeli to miałaby być pierdoła. Najwyraźniej nie obejdzie się bez tego. Okna i drzwi z deweloperki jednak jak dotychczas bardzo dobrze spełniały swoją funkcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 09.02.2015 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Drzwi powinny być na gwarancji, ale nie chciałem nikomu truć jeżeli to miałaby być pierdoła. Najwyraźniej nie obejdzie się bez tego. Okna i drzwi z deweloperki jednak jak dotychczas bardzo dobrze spełniały swoją funkcje No, bo to drewniana stolarka:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts