Scdom 08.02.2015 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Mogę zamontować u siebie kominek narożny lub prosty.Pomijając kwestie wizualne, który będzie lepszy do DGP ?Zastanawiam się nad Unico 4, ale jeszcze decyzja nie jest podjęta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margod 08.02.2015 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Do DGP wydajniejszy będzie wkład z jedną prostą szybą, z bocznym przeszkleniem też da radę. Wiele zależy od układu domu, wielkości salonu z kominkiem, itd... Podjedź do nas do Czeladzi a wszystkiego się dowiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 09.02.2015 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 To w dużym stopniu wybór estetyczny .Dla prawidłowego rozkładu ciepła w pomieszczeniach zwróć uwagę na proporcje emisji ciepła przez szkło do tego ile emituje korpus .W domu 160 metrów salon zazwyczaj ma ~ 40 tak więc potrzebujesz 1/4 całego ciepła zostawić w pokoju z kominkiem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scdom 21.02.2015 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Dzięki. Myślicie że prosty unico 4 KW16 z podwójną szybą będzie ok? Faktycznie, salon jest spory bo z otwartą kuchnią.Trudny wybór przy wkładach, żeby w miarę przystępnej cenie coś kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bohusz 21.02.2015 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Jeżeli już nie chcesz podjechać do mnie, to przynajmniej napisz coś o swoim budynku - rozkładzie - powierzchni - itp, oczekiwaniach i trybie życia (czas palenia).Domyślam się, że drewno Masz już zakupione i wysezonowane.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scdom 21.02.2015 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Oczywiście, że nie mam zakupionego - musiałoby być na balkonie (brak miejsca) lub w piwnicy (kradną nawet puste słoiki). Liczę, że uda się zakupić (może u Ciebie?) ale to życie pokaże I najprawdopodobniej podjadę Jednak - ponieważ jest to dla mnie ważny temat - kilka opinii mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts