Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Planuję wynająć pomieszczenie biurowe - jeden duży pokój ok 150m2.

Chciałbym w tym pomieszczeniu przeznaczyć niewielką część (ok 10m2) na inne odizolowane dźwiekoszczelne pomieszczenie.

Krótko mówiąc mały "pokoik", w którym mogłbym porozmawiać przez telefon, a osoby siedzące w głównym biurze nie słyszały nic.

Problem polega na tym, że biuro jest wysokie i właściciel nie wyraża zgody na postawienie żadnych ścian do sufitu ( ze względu na wentylacje, klimatyzcje itp).

Myśłałem o czymś takim jak jakaś kabina szklana, która jest przykryta z góry i jest dźwiękoszczelna - ale nie wiem czy takie rozwiązania w ogóle istnieją.

Widziałem tylko takie kabiny audio, ale one są bardzo drogie.

Macie jakieś pomysły jak mógłbym to rozwiązać?

https://forum.murator.pl/topic/197894-wydzielenie-d%C5%BAwi%C4%99koszczelnego-pokoiku-w-du%C5%BCym-pomieszczeniu/

Mały pokoik można wykonać w technologii płyt kg z wygłuszeniem wewnątrz wełną . Pudełko samonośne nie przytwierdzane nawet doi podłoża posadowione na np. filcu. W każdym momencie można przesunąć całość . Wewnątrz dodatkowo można wygłuszyć ściany jeżeli mają to być tajemnicze rozmowy. Na elektrodzie widziałem kabinę dźwiękoszczelną wyklejoną wewnątrz pomalowanymi opakowaniami po jajkach.