slawomirz 08.02.2015 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Witam,mam pytanie czy ktoś zna zagadnienie w tym temacie? Chodzi tu głównie o dobór nawiewu do utrzymania tej hali w powietrzu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 08.02.2015 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2015 Teoretycznie - wszyscy!No, chyba, ze ktoś ominął obowiązek szkolny...W gimnazjum tego uczą.PARCIE sobie trzeba policzyć.Masz to w podręczniku. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawomirz 09.02.2015 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 No tylko że jakieś głupoty mi wychodzą.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 09.02.2015 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Sam tą halę zrobiłeś?Nie ma dla niej minimalnego parcia (podparcia w kg/cm2, m2 dane od producenta?Tam musi być wentylacja.Wpuszczasz strugę i część jej wypuszczasz.Np. wlot to 3000cm2 a wylot to 1000cm2.Robi się zwężka i powstaje skok ciśnienia.(ciśnienie jest na cm2)Liczysz cm2 hali, mnożysz przez ciśnienie i masz parcie. Dane ile wpuścić powinny być od producenta.Jakieś założenia zrobił konstruując taka halę... Sprawdź jednostki w obliczeniach, bo tam najłatwiej przecinek "posiać". Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawomirz 09.02.2015 15:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Robię sam, 1500 x 3000 cm, ciężar 0.40 kg/cm2, zakładam jakieś 250 Pa (przesadzone). Teraz chcę policzyć moc (wydajność m3/h) wentylatora. Musi mi utrzymać hale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 09.02.2015 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 "Robię sam"PO CO?(dla jakiego sposobu wykorzystania?)Bo to jest bardzo istotne!Magazyn czy hala widowiskowa? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawomirz 10.02.2015 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 Magazyn ale nie ma to większego znaczenia, hala musi się tak samo zachowywać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts