Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Matrix w Muratorze

Magdzia

Recommended Posts

E tam Neptunek, czepiasz się. Chodzi o to że odbiorca reklamy jest bezimienny. Wspomniany przez Ciebie producent pieców informuje o sobie i swoich produktach wszystkich czytelników a nie np. tylko Neptunka :wink:

Brniesz dalej w cos ... to powiedz inaczej - jakie reklamy sa skierowane do mnie konkretnie??

Takie np. które trafiają do Twojej skrzynki pocztowej, na Twój adres, czy takie, które trafiają do Twojego maila, albo na Two telefon..

Wirtualna gładź - wyjaśnienie

Śpieszę zapewnić wiernych forumowiczów, że materiał o gładzi nie jest żadną mistyfikacją. Istotnie, byłem w centrum szkoleniowym firmy Atlas i pod okiem doradców technicznych, przez całe trzy dni pracowałem nad tą gładzią i jednocześnie pozowałem naszemu fotograowi.

Ostatnie zdjęcie musieliśmy jednak "podrasować" komputerowo. Niestety, fotografowanie białych płaszczyzn w maciupkim, niskim pomieszczeniu jest dosyć trudne (w studiu fotograficznym "Muratora" mamy więcej miejsca i większe możliwości właściwego rozmieszczenia lamp). Białe ściany nie wyszły więc idealnie białe i postanowiliśmy je odrobinę podkolorować. Niestety podczas cyfrowej obróbki zdjęć komuś omsknęła się ręka. Za błąd przepraszam, mimo, że nie jestem za niego osobiście odpowiedzialny.

Co do nieskazitelnie czystego kombinezonu, to prawda, jest on uszyty z rewelacyjnej, nieprzyjmującej brudu tkaniny :) A tak na prawdę, to chciałem po prostu czysto i schludnie wyglądać, więc co pewien czas przebierałem się w nowy kostium. Artykuł ten w zamierzeniu nie miał być reportażem z budowy, tylko aranżacją fotograficzną pokazującą przebieg prac. Estetyczna strona takich artykułów jest równie istotna jak merytoryczna. A z resztą, chyba fajniej ogląda się pracownika schludnego niż utytłanego w gipsie.

Radosław Murat

A z resztą, chyba fajniej ogląda się pracownika schludnego niż utytłanego w gipsie.

Radosław Murat

Ale kazdy z budujacych wie jak sie wyglada przy takich pracach, wiec nikogo by nie zdziwilo ze osoba na zdjeciach wygladalaby tak samo - taka praca :D przynajmniej daje to wiarygodnosc wykonywania prac.

• 4 weeks później...
nie "MATRIX w MURATORZE", tylko MURATOR to MATRIX. Budowanie w czytelnikach przekonania że jeżeli będą czytać każdy numer, np. przez trzy lata, to będą świetnie przygotowanymi "specami" od budowania jest fikcją. Sam czytam wszystkie numery od paru lat, i jednoczesnie pracuję "w branży". MURATOR niwątpliwie pomaga, zwraca uwagę na pewne rzeczy, ale nie zastąpi fachowej wiedzy. Nigdy. Wiele razy się uśmiałem, wielu rzeczy się dowiedziałem lub ujrzałem w innym świetle - to prawda. Jednak mój ostateczny werdykt - MATRIX, w dodatku podporządkowany nie tyle wiedzy, co MODZIE.

• 2 weeks później...

a ja jeszcze nie kupilam(czytaj dostalam Muratora) wiec niewiem jak wyglada obcny numer, ale zato wiem jak wyglada taka sesja od kuchi i pisanie do niej artykulow, jedno z drugim ustawia sie tak aby do siebie pasowaly

wiec do konca nie nalezy wierzyc ze cos ktos robil, przyszedl bylo gotowe i udawal ze macha pedzlem i nietrwalo to 3 dni tylko 1 i tyle9przynajmniej takie obejscia stosuje sie przy innych sesjach *czytaj w innych wydawnictwach* wiec przypuszczam ze tu tez

A w numerze 8/2003, jak na okładce jest przebudowana kostka, "przemalowali" jej komputerowo ściany!! Od frontu i z boku jest idealnie żółta, ale już pod daszkiem nad tarasem, i między liśćmi drzewa, ma swój normalny, już nie tak bardzo wesoły, kolor. Ale zgadzam się, że mimo wszystko murator jest najlepszy!!

Najlepszy to nie znaczy, że nie może trochę podnieść poprzeczki, a zwłaszcza w numerach specjalnych, które mogły by być prawie instruktarzem co i jak robić z bardzo ładnymi, łopatologicznymi zdjęciami. Ja wiem, że wchodzi wyż demograficzny i przy obecnym rynku mieszkaniowym nadal będziecie siędobrze lub w miarę dobrze sprzedawać. Ale to najlepszy czas na poprawę jakości.

Żebyście nie zostali jak uczelnie z ręką w nocniku i redukcją kierunków i etatów z powodu niżu, który właśnie wchodzi do szkół.

TROCHĘ WIĘCEJ KONKRETÓW, A MNIEJ ŚLIZGANIA.

Jak czasami zcytam to mam deja vou, czy jakoś tak. Otworzyć Muratora z przed kilku lat dodać wodotrysków i gotowe. To chyba nie tędu droga.