xings 09.02.2015 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2015 Chciałbym zasięgnąć języka w kwestii wyboru najbardziej odpowiedniego narzędzia do cięcia w drewnie. Chciałbym poprzycinać kilka desek i poskładać z nich skrzynie, blaty, pułki etc., więc kwestią najbardziej istotną dla mnie jest precyzja cięcia (zachowanie prostej linii i kąta w przecinanym materiale), niemniej urządzenie miałoby zastosowanie właściwie wyłącznie amatorskie, dlatego chciałbym zamknąć się w budżecie 100-200 PLN. Mam nadzieję, że ktoś bardziej doświadczony będzie umiał mi pomóc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
almarat 22.02.2015 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 do takich amatorskich rozwiązań możesz np zaopatrzyć się w http://www.ceneo.pl/2479965#tab=spec - w sam raz do drobnego majsterkowania, sprzęt tnie precyzyjnie, ogólnie całkiem dobry i jako tako mieści się w twój budżet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 22.02.2015 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 ...... kwestią najbardziej istotną dla mnie jest precyzja cięcia (zachowanie prostej linii i kąta w przecinanym materiale), niemniej urządzenie miałoby zastosowanie właściwie wyłącznie amatorskie, dlatego chciałbym zamknąć się w budżecie 100-200 PLN. Jeśli, ma to być cięcie estetyczne, proste i precyzyjne - niemożliwe w tej kwocie:) Chyba że zaniesiesz wszystko do stolarz i za te pieniądz potnie Ci te elementy które pomierzysz. Urządzeniem proponowanym możesz sobie pociąć półki na regał w piwnicy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 22.02.2015 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Chciałbym poprzycinać kilka desek i poskładać z nich skrzynie, blaty, pułki etc., więc kwestią najbardziej istotną dla mnie jest precyzja cięcia Tak popatrzyłem w sieci - jeśli poćwiczysz sprawdź takie urządzenie - powierzchnia cięcia jest dużo bardziej precyzyjna, a efekt końcowy może Cię zadowolić . Koszt większy od budżetu o ok 30 zł. Ponadto masz urządzenie nie tylko do drewna. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
almarat 24.02.2015 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Akurat się nie zgodzę z tym że tańszy sprzęt nie poradzi sobie z precyzyjnymi pracami - może będzie to wymagać troche więcej cierpliwości , wprawy , prób i błędów ale skoro autor podejmuje się zrobienia sobie półek ręcznie to też i podejmuje się włożenia w to troszkę ekstra wysiłku. Tańsza wyrzynarka, ciut więcej polerowania itd a jaka satysfakcja , i oszczędność pieniedzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 25.02.2015 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Akurat się nie zgodzę z tym że tańszy sprzęt nie poradzi sobie z precyzyjnymi pracami - może będzie to wymagać troche więcej cierpliwości , wprawy , prób i błędów ale skoro autor podejmuje się zrobienia sobie półek ręcznie to też i podejmuje się włożenia w to troszkę ekstra wysiłku. Tańsza wyrzynarka, ciut więcej polerowania itd a jaka satysfakcja , i oszczędność pieniedzy Z kolegą almarat zgadzam się w zupełności. Autor zresztą wie ile pieniędzy może przeznaczyć na nowe elektronarzędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkkk-kp 28.02.2015 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 Zgadzam się w zupełności z przedmówcami. Do drobnych, amatorskich prac w drewnie wystarczą niedrogie narzędzia. Przy odrobinie wprawy i dobra piła płatnica wystarczy do prac które wymienił autor wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts