kliminho 10.02.2015 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 Witam Zakupiłem dom wg projektu CELESTA LUX. Jest on w stanie surowym zamknietym. Chce teraz wprowadzic pare zmian. Mianowicie chce zmienic klatke schodowa (na zdj oznaczone 1), chce usunac schody zelbetowe i sciane, tylko, ze jest ona nosna. Co msuze zrobic aby usunac sciane nosna...wiem, ze trzeba zrobic podciag...ewntulanie filary...Jak to zrobic zgodnie z prawem? Druga rzecz to chce zrobic wejscie tam gdzie jest garaz (na zdj. oznaczone 2). Czy ejst to możliwe...nie bedzie problemu, ze garaz jest nizej niz docelowe wejscie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 11.02.2015 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 Odnośnie ścian nośnych to należy udać się do architekta, on musi zobaczyć projekt, przeliczyć i wykonać zmianę w projekcie. Nie wiem, czy ta zmiana nie będzie wymagać zgody twórcy projektu.A jeśli chodzi o drugą rzecz, to musisz bardziej opisać o co Ci chodzi, bo ja nie bardzo rozumiem co masz na myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts