luccass 10.02.2015 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 Czesc. Czy znajdzie sie jakas dobra dusza i podpowie mi mechanizm wstawiania rozdzielaczy do projektu podloglowki w Audytor C.O.? Chcialem uzyc tego softu (dokladnie wersji Purmo C.O.) do projektu podloglowki i utknalem na tym etapie. Mam zdefiniowane grzejniki, utworzone grzejniki dla kazdego pomieszczenia i chcialem to wszystko pospinac w calosc, ale nie moge sie ogarnac z tymi rozdzielaczami. Na jakim etapie wybiera sie ile wejsc / wyjsc ma miec rozdzielacz? W momencie wstawiania obiektu z biblioteki nie widze takiego wyboru...podpowie mi ktos w ktora strone isc, bo utknalem i sie mecze.. Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 11.02.2015 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 nie rozumiem twojego pytania, jeśli audytor OZC wyliczył ci 8 pętli grzewczych to chyba jasnym jest że potrzebujesz rozdzielacz na 8 gałązek, a jeśli policzył na 11 pętli to rozdzielacz na 11 gałzek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luccass 11.02.2015 20:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 Z OZC mam tylko (albo az) zapotrzebowanie na cieplo kazdego z pomieszczen - ilosc petli na szybko chyba sam dam rade policzyc, ale nie wiem jak wstawic rozdzielacz o danej ilosci wyjsc w Audytor C.O. - a moze on tez sam dzieli na mniejsze petle jesli jakas petla wychodzi mu zbyt dluga dla danego pomieszczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mxxxx 12.02.2015 04:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 to na co czekasz ?? wstaw zapotrzebowanie na ciepło każdego z pomieszczeń do audytora CO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luccass 12.02.2015 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Najprostsze rzeczy bywaja najtrudniejsze - w celu 'dodania' ilosci wyjsc rozdzielacza wystarczy jego symbol rozszerzyc No dobra - zobaczymy jak mi dalej pojdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts