ARi. 25.07.2004 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2004 Witam Czas ucieka a odpowiedzi BRAK Pozdrawiam ARi czy kupować włącznik dzwonkowy czy jakiś inny. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/19796-w-jakim-miejscu-gniazdko-do-bramy-gara%C5%BCowej/page/2/#findComment-367673 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 25.07.2004 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2004 I JEST INNA OPCJA ŻE sterownik otwiera brame i podnosi do góry i inny sterownik zamyka brame podłancza sie odpowiednio do 14-15 otwiera i 17-14 zamyka TYLKO jak widać na rys to chyba musiał by być taki włącznik jak w roletach w tej opcji Jeśli dalej się upierasz przy opcji stopniowego otwierania/zamykania bramy, to podłącz do zacisków 14-15 i 14-17 przycisk podwójny (jak do żaluzji, tylko trzeba wyjąć zworkę z przycisku) lub podwójny do oświetlenia + dwie sprężynki lub dwa osobne przyciski dzwonkowe. Pamiętaj o doprowadzeniu od napędu do przycisku przewodu min. trzy żyłowego. mam pytanko czy w tej pierwszej opcji to wystarczy włącznik dzwonkowy czy jaki inny pozatym tez sie doczytałem że można podłączyć lampy to tegoo napedu ale na jakiej by zasadzie ona działałą czy na zewnatrz by sie świeciły lampy nie tylko na napedzie Wystarczy przycisk dzwonkowy. Co do lamp, to doczytaj, czy chodzi o lampę ostrzegawczą (migającą przy ruchu bramy) czy o oświetlenie tzw. usługowe, czyli dodatkowe oświetlenie zapalane na taki sam czas, co oświetlenie wbudowane w napęd. i ostatnie pytanie chciałbym tak zrobić że jak w nocy bede otwierał brame to chciałbym żeby mi sie światło zapalało automatycznie przed domem niechce czujmi montować tylko jakoś tak żeby jak sie bedzie podnosić to bedzie sie zapalało ale w nocy tylko nie w dzień a pozatym chciałbym też to samo światło czyli lampki zapalać kiedy mi sie byc chciało nie tylko za pomocą pilota to chyba trzeba by było krzyżowo podłączyć ten obwód a poztym niemam pojecia jak to sie robi wiec mnie może ktos oświeci w piwnicy sobie zrobiłem w skrytce światło na włącznik od lodówki że światło sie zapala po otwarciu drzwi może coś podobnie brame garażowoą tylko jakiś jeszcze przełącznik zmieszchowy chyba POZDRAWIAM wszystkich pozatym mam czas tylko do poniedziałku bo mi montują w poniedziałek ciekawe co bedzie a pozatym chyba dobrze robie że sie upieram na włącznik w garażu czyli sterowanie nie tylko pilotem co nie ???? Jak nie bardzo się na tym znasz, to chyba taniej i prościej będzie jednak zakupić czujkę ruchu... AHA jeszcze coś pisze to żeby być pewien bo wole nie elsperymentować tak ja z wiatrakiem i lamplami niewiem jak to zrobiłem ale po do dodaniu jednego przewodu zrobiłem tak ze moge zapalac albo 3 lampki albo 1 a pozatym moge też sterować wiatrakiem za pomoca dwuch klawiszy wiec za rady byłbym wdzieczny POZDRAWIAM ARi Napisałeś tak chaotycznie, że nic z tego nie zrozumiałem Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/19796-w-jakim-miejscu-gniazdko-do-bramy-gara%C5%BCowej/page/2/#findComment-367696 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ARi. 25.07.2004 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2004 Wielkie dzieki Zbychu Wiec w poniedziałęk lece po włączniki dzwonkowy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/19796-w-jakim-miejscu-gniazdko-do-bramy-gara%C5%BCowej/page/2/#findComment-367870 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poldek 25.07.2004 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2004 20-30 cm od miejsca zamontownia głowicy napedu - elekktryk powinien wypuścic przewód z sufitu z ok. 50 cm zapasem. Wystarczy na 100%. Nie bierz do głowy tych wszystkich wywodów, niedawno tez nad tym długo rozmyslałałem ale na szczęście mój elektryk mówi tak: "zadzwoń do firmy, która wyliczała ci bramę nich podadzą orientacyjne miejsce montażu głowicy a ja zrobie resztę i nie bierz tego do łba bo to sa żadne problemy" tak też zrobiłem bramę mam od dwóch tygodni i jest wszystko O.K. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/19796-w-jakim-miejscu-gniazdko-do-bramy-gara%C5%BCowej/page/2/#findComment-367880 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts