MadziaP 10.02.2015 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 Witam. Mam pytanie - jeżeli firma X wykonywała u mnie usługę wykończeniową we wrześniu ubiegłego roku i dopiero teraz (w lutym roku następnego - po pięciu miesiącach) otrzymałam od nich fakturę VAT (po prostu o mnie zapomnieli i przypomnieli dopiero przy przeglądaniu dokumentów), to czy mam jakieś prawo do opustu lub nie zapłacenia za usługę? Dodam jeszcze, że nie była zawarta żadna umowa na tą usługę, jednak firma solidnie wykonywała pozostałe usługi objęte umową i chcę być wobec nich fair. Czy istnieje jakieś prawo mówiące o przedawnieniu terminu wystawienia faktury? Nie mam o tym zielonego pojęcia a internet też nie chce pomóc. Pozdrawiam wszystkich i z góry dziękuję za porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz Zalewski 10.02.2015 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 Jeśli usługa została wykonana, to oczywiście fakturę musisz zapłacić. Z jednej strony piszesz, że chcesz być fair, z drugiej szukasz sposobu na uniknięcie zapłaty. To akurat fair chyba nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milo222 11.02.2015 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 nie masz żadnych podstaw do upustów - chyba że opóźnienie w dosłaniu faktury spowodowało szkodę u ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefan_ems 11.02.2015 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 (edytowane) ...chcę być wobec nich fair. ... Naprawdę? Aaah, wzruszyłem się. Miałem podobna sytuacje za materiał w hurtowni i było mi trochę wstyd, bo wyglądało to tak, jakbym chciał wykorzystać ich niedopatrzenie i nie zapłacić. Tylko, ze ja naprawdę o tym zapomniałem i nawet przez myśl mi nie przeszło, żeby po tych 8 miesiącach coś z tą fakturą kombinować. Ludzie! Bądźmy ludźmi! Edytowane 11 Lutego 2015 przez stefan_ems dopis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 11.02.2015 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 Witam. Mam pytanie - jeżeli firma X wykonywała u mnie usługę wykończeniową we wrześniu ubiegłego roku i dopiero teraz (w lutym roku następnego - po pięciu miesiącach) otrzymałam od nich fakturę VAT (po prostu o mnie zapomnieli i przypomnieli dopiero przy przeglądaniu dokumentów), to czy mam jakieś prawo do opustu lub nie zapłacenia za usługę? Dodam jeszcze, że nie była zawarta żadna umowa na tą usługę, jednak firma solidnie wykonywała pozostałe usługi objęte umową i chcę być wobec nich fair. Czy istnieje jakieś prawo mówiące o przedawnieniu terminu wystawienia faktury? Nie mam o tym zielonego pojęcia a internet też nie chce pomóc. Pozdrawiam wszystkich i z góry dziękuję za porady A Ty zapomnialas sie przypomniec ze cos dla Ciebie solidnie zrobili, i zapomnialas ze nie wzieli za to pieniedzy.... no bardzo fair.... oby wszyscy tacy uczciwi byli. Niedobrze mi..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 11.02.2015 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 Witam. Mam pytanie - jeżeli firma X wykonywała u mnie usługę wykończeniową we wrześniu ubiegłego roku i dopiero teraz (w lutym roku następnego - po pięciu miesiącach) otrzymałam od nich fakturę VAT (po prostu o mnie zapomnieli i przypomnieli dopiero przy przeglądaniu dokumentów), to czy mam jakieś prawo do opustu lub nie zapłacenia za usługę? Dodam jeszcze, że nie była zawarta żadna umowa na tą usługę, jednak firma solidnie wykonywała pozostałe usługi objęte umową i chcę być wobec nich fair. Czy istnieje jakieś prawo mówiące o przedawnieniu terminu wystawienia faktury? Nie mam o tym zielonego pojęcia a internet też nie chce pomóc. Pozdrawiam wszystkich i z góry dziękuję za porady Po prostu ZAPŁAĆ i nie szukaj dziur w całym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MadziaP 12.02.2015 18:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Dobrze, już dobrze, zapłacę, wyluzujcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts