pablo18l 10.02.2015 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2015 Witam.Jestem na etapie dobudowki garazu z pustaka prefabet szerokosc 24cm.Potrzebuje o porade czy mozna zastosowac nadproza leier (nadproza ceramiczne,prefabrykowane)na takich pustakach?chodzi mi tutaj o czas i latwosc ze mozna odrazu na tym murowac.I jeszcze jedno jesli mozna to musza one byc postawione pionowo na wysokosc czy wystarczy lezaco(wymiar szerokie na 23.8cm wysokie chyba 7cm.Prosze nie pytac o projekt:)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sacha 11.02.2015 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 Witam.Jestem na etapie dobudowki garazu z pustaka prefabet szerokosc 24cm.Potrzebuje o porade czy mozna zastosowac nadproza leier (nadproza ceramiczne,prefabrykowane)na takich pustakach?chodzi mi tutaj o czas i latwosc ze mozna odrazu na tym murowac.I jeszcze jedno jesli mozna to musza one byc postawione pionowo na wysokosc czy wystarczy lezaco(wymiar szerokie na 23.8cm wysokie chyba 7cm.Prosze nie pytac o projekt:)Pozdrawiam Pytanie bardzo dziwne bo nie wyobrażam sobie jak to nadproże może być postawione pionowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_unnamed 13.02.2015 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 Powinny być postawione pionowo i parami (dwie litery L na przeciw siebie) i wypełnione betonem. W przekroju ma wyjść kwadrat 24x24. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
homecactus 13.02.2015 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 Potrzebuje o porade czy mozna zastosowac nadproza leier (nadproza ceramiczne,prefabrykowane)na takich pustakach? Powinny być postawione pionowo i parami (dwie litery L na przeciw siebie) i wypełnione betonem. W przekroju ma wyjść kwadrat 24x24. Moim zdaniem wszystko zależy od rozpiętości bramy, bo jak brama jest szeroka to nadproże o wymiarze 24x24 pewnie będzie za małe. Ja nie jestem budowlańcem, ale wiem, jak wygląda nadproże u mnie nad bramą garażową. Tyle było drutu, że beton nie chciał wchodzić pomiędzy te druty. Nadproże miało wysokość pewnie z 50cm. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
animuss 13.02.2015 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 Witam.Jestem na etapie dobudowki garazu z pustaka prefabet szerokosc 24cm.Potrzebuje o porade czy mozna zastosowac nadproza leier (nadproza ceramiczne,prefabrykowane)na takich pustakach?chodzi mi tutaj o czas i latwosc ze mozna odrazu na tym murowac.I jeszcze jedno jesli mozna to musza one byc postawione pionowo na wysokosc czy wystarczy lezaco(wymiar szerokie na 23.8cm wysokie chyba 7cm.Prosze nie pytac o projekt:)Pozdrawiam Kup 2 żelbetowe i niech 50 cm zachodzą na ściany po obu stronach , betonu komórkowy jest miękkim materiałem ,pamiętaj że i tak dookoła ścian powinien być zrobiony wieniec żelbetowy przed wykonaniem stropu czy dachu. http://www.vonmlody.mojabudowa.pl/pliki/vonmlody/image/zzzpustaki_nadproza_l19nna.jpg To jest podstawowa wiedza murarza ,powinieneś to wiedzieć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts