solwis 08.03.2015 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Temat jest o nieopłacalności rekuperatorów i tego się trzymajmy. A ja myślałem, że założyłem temat o sprawności rekuperatorów, jak myślisz jest różnica, czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
perm 08.03.2015 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 A ja myślałem, że założyłem temat o sprawności rekuperatorów, jak myślisz jest różnica, czy nie?Jest choć związek jedno z drugim ma. No ok, założę temat o nieopłacalności rekuperatorów a w tym nie będę się wypowiadał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 08.03.2015 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Tak jak garnki kupowane w sklepie. Ty wolisz kupić drogie na promocji. Płacisz za naklejkę i to co ci wmówił sprzedawca. Ale co "ja wolę" ? Przecież pisze, że kupujemy w sklepie. Czlowieku, zrozum - kupuje w sklepie, garnki przeznaczone do GOTOWANIA. I w nich GOTUJĘ. Nie kupuję rur do ODPROWADANIA SCIEKÓW, żeby przez nie ODDYCHAĆ. To jest własnie tanizna. Nie widzisz różnicy, trudno taki sie juz urodziłeś i tego nie zmienimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 08.03.2015 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Ale co "ja wolę" ? Przecież pisze, że kupujemy w sklepie. Czlowieku, zrozum - kupuje w sklepie, garnki przeznaczone do GOTOWANIA. I w nich GOTUJĘ. Nie kupuję rur do ODPROWADANIA SCIEKÓW, żeby przez nie ODDYCHAĆ. To jest własnie tanizna. Nie widzisz różnicy, trudno taki sie juz urodziłeś i tego nie zmienimy. Rura do wody PE to 22PLN/mb. Skoro do wody zdatna to i do powietrza. Nadal taniocha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 08.03.2015 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Ale co "ja wolę" ? Przecież pisze, że kupujemy w sklepie. Czlowieku, zrozum - kupuje w sklepie, garnki przeznaczone do GOTOWANIA. I w nich GOTUJĘ. Nie kupuję rur do ODPROWADANIA SCIEKÓW, żeby przez nie ODDYCHAĆ. To jest własnie tanizna. Nie widzisz różnicy, trudno taki sie juz urodziłeś i tego nie zmienimy. za to ty te różnice wyolbrzymiasz i tego tez raczej nie zmienimy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 08.03.2015 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 (edytowane) Rura do wody PE to 22PLN/mb. Skoro do wody zdatna to i do powietrza. Nadal taniocha. Możesz podac linka ? Swoją drogą, pochwal się, jaki jest koszt tego systemu, oszczednosci i czas zwrotu... Edytowane 8 Marca 2015 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 08.03.2015 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Możesz podac linka ? Swoją drogą, pochwal się, jaki jest koszt tego systemu, oszczednosci i czas zwrotu... No w takie koszty nie poszedłem . Mam PCV tyle,że dla spokoju dałem powietrze do analizy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 08.03.2015 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Twój pech. Ale wyliczenia dla takiego GWC za 1200zł... Jakie tam sa oszczednosci i czas zwrotu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 08.03.2015 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Znacznie taniej ,ale to nie istotne.Tak samo zresztą jak czas zwrotu . Co da liczenie przy koszcie kilku stówek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 08.03.2015 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Bo sa ludzie, którrzy przy większej inwestycji, dajacej wiekszy zwrot wybierze właśnie taka inwestycję.Juz nie mówiąc, że przy mrozach dodatkowym atutem jest temperatura z anemostatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 08.03.2015 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Temp. z anemostatów to nie tylko rekuperator. Można choćby powrotem z podłogówki . Możliwości jest sporo.Aby była jasność. Nie jestem wrogiem rekuperacji , ale nie w domku 100-15om2. W szkole,przedszkolu ,hali fabrycznej i owszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 08.03.2015 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 nydar A gdzie masz czerpnię GWC można zapytać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 08.03.2015 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Na polu w krzakach jałowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 08.03.2015 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 I dlatego ja bym sobie GWC nie zrobił w domu.Siedzisz w samochodzie, obserwujesz wieczorem dom czy wszyscy domownicy są, jeżeli są to można działać - aplikujesz do takiej czerpni gaz usypiający i sprawa załatwiona, wszyscy na miejscu a alarm pewnie wyłączony, włazisz i działasz.Nie wspomnę o jakichś mrówach, lub coś tam innego wlezie i zdechnie, wyczyścić to kłopot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 08.03.2015 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 I dlatego ja bym sobie GWC nie zrobił w domu. Siedzisz w samochodzie, obserwujesz wieczorem dom czy wszyscy domownicy są, jeżeli są to można działać - aplikujesz do takiej czerpni gaz usypiający i sprawa załatwiona, wszyscy na miejscu a alarm pewnie wyłączony, włazisz i działasz. Nie wspomnę o jakichś mrówach, lub coś tam innego wlezie i zdechnie, wyczyścić to kłopot. Byłem pewny,że o tym napiszesz. Po pierwsze czerpnia jest w krzakach . Po drugie psa trzeba obłaskawić by wejść. Rekuperator i WM ma czerpnię. Wędką teleskopową umieszczę tam co tylko chcę. Nie jestem złodziejem z wykształcenia ale rabował bym kiedy nikogo nie ma w domu a nie gdy jest komplet.Dla profesjonalisty alarm to pikuś . Gówniarz nie wpadnie na pomysł uśpienia domoweników. Generalnie trafiłeś kulą w płot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gubik 08.03.2015 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 http://aqua.lublin.pl/index.php?option=4W Tomaszowicach jest fabryka, chcesz kanalizę-masz, chcesz do wody-masz.Jak do wody dobre to tylko do niej, kanaliza i powietrze nie dobre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 08.03.2015 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 http://aqua.lublin.pl/index.php?option=4 W Tomaszowicach jest fabryka, chcesz kanalizę-masz, chcesz do wody-masz. Jak do wody dobre to tylko do niej, kanaliza i powietrze nie dobre? Ale pojechałeś po przeciwnikach GWC:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
owp 08.03.2015 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 No dobrze, ja kupuję argument, że reku jest za drogi, ale co w zamian? U mnie odpada GWC, bo nie mam miejsca, ani plantacji jałowców, sam sobie nie sklecę centrali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 08.03.2015 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 No dobrze, ja kupuję argument, że reku jest za drogi, ale co w zamian? U mnie odpada GWC, bo nie mam miejsca, ani plantacji jałowców, sam sobie nie sklecę centrali... Powinien decydować rachunek ekonomiczny. Policzyć,zastanowić się i wybrać.Ścieki produkujemy. Należy dwie sytuacje ,wentylację i ścieki skojarzyć i wybrać. Trzeci rok eksploatuję i zaglądam tylko z ciekawości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 09.03.2015 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2015 No dobrze, ja kupuję argument, że reku jest za drogi, ale co w zamian? U mnie odpada GWC, bo nie mam miejsca, ani plantacji jałowców, sam sobie nie sklecę centrali... Kupić tańszy. Przecież nie da się chyba zrobić taniej wentylacji ( jakiejkolwiek ) niż na Lunie. Z kanałami izolowanymi i rozdzielaczami 2500 zł netto na dom 150m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts