autorus 22.02.2015 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Indiana ma oczywiście racje. Szkoda tylko ze nie ma rury 200 w sensownej cenie do położenia w ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 22.02.2015 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 Jutro wyrywam wszystkie okna z PCV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 22.02.2015 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 One na pewno mają wszelkie certyfikaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 22.02.2015 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 One na pewno mają wszelkie certyfikaty ciekawe czy do transportu powietrza też ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greggy 23.02.2015 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 rury PVC są stosowane w kanalizacji Jak się to ma do rur PVC-U, z którego robi się wodociągi? W nich też się coś rakotwórczego wydziela? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 23.02.2015 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Jak się to ma do rur PVC-U, z którego robi się wodociągi? W nich też się coś rakotwórczego wydziela? Poza materiałem, jest jeszcze kwestia recyklingu. Kanały kanalizacyjne, są robione z odzyskiwanego materiału, a do wody pitnej, nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
APZ 23.02.2015 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Jutro wyrywam wszystkie okna z PCV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 23.02.2015 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Jutro wyrywam wszystkie okna z PCV. Zdaje się, że Pan Sam Sobie chce wmówić, że PZH nie ma racji, że niedopuszczenie rur kanalizacyjnych do wentylacji miało inny niż zdrowotny podtekst. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greggy 23.02.2015 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Fakty mity PVC na szybko znalezipne w siecihttp://www.oknonet.pl/okna/typy_okien/news,10004.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greggy 23.02.2015 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2015 Na stronie firmy zajmujacej sie recyklingiemKlientami firmy są producenci zabawek, rur wodno kanalizacyjnych, producenci opakowań, skrzynek itp." Zabawki !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 24.02.2015 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Panowie,trochę fatygi,maila wysłać do dużego producenta z zapytaniem ,czy do powietrza stosować można. A że bez atestu. Cóż,atest kosztuje. Kto zrobi atest dla kilkuset mb. PCV-ki w skali roku?Szanowny straszy bo GWC ciut interesy mu psuje,stąd i atak. A,że atak bezpodstawny,cóż,interesy:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Indiana_ 24.02.2015 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Co Ty Nydar gadasz, drogie rury do GWC powodują że porządne rurowe GWC jest kompletnie nieopłacalne, na PVC nie robię bo nie ma atestu, w efekcie od dwóch lat żadnego GWC rurowego nie zrobiłem. To brak atestu na rury z kanalizy mi psuje interesy, a nie napędza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 25.02.2015 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Co Ty Nydar gadasz, drogie rury do GWC powodują że porządne rurowe GWC jest kompletnie nieopłacalne, na PVC nie robię bo nie ma atestu, w efekcie od dwóch lat żadnego GWC rurowego nie zrobiłem. To brak atestu na rury z kanalizy mi psuje interesy, a nie napędza. Dokładnie tak samo było u mnie!!! Nie wsadzę nikomu nieatestowanej rury! A nie mam sumienia powiedzieć inwestorowi, że GWC za ponad 2000 zł ma jakiś sens. I po 20 latach przygody z GWC w 2010 zakończyłem temat definitywnie. Ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. Zamiast gwc zacząłem montować klimatyzację, ceny jej poszły w dół. Okazało się tez w praktyce, że klimatyzacja ogrzewa najtaniej. Bez problemu średnio zimą daje z 1kWh 4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolektor1 25.02.2015 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 (edytowane) Zamiast gwc zacząłem montować klimatyzację, ceny jej poszły w dół. Okazało się tez w praktyce, że klimatyzacja ogrzewa najtaniej. Bez problemu średnio zimą daje z 1kWh 4. Poważnie? A jeszcze nie dawno: Mnie uratował inventer Przecież to w Polsce nie zadziała ! Były już próby robione od 1998 roku! To zamarznie!!! Pewnie te zamarzające to były inwertery, a te obecnie nie zamarzające to inwertory. Edytowane 25 Lutego 2015 przez kolektor1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 25.02.2015 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Poważnie? A jeszcze nie dawno: Pewnie te zamarzające to były inwertery, a te obecnie nie zamarzające to inwertory. Niezamarzające!!! To raz, a dwa, bardzo wydajne i od 5 zim nie zamarzł żaden. Nawet na chwilę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 25.02.2015 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Niezamarzające!!! To raz, a dwa, bardzo wydajne i od 5 zim nie zamarzł żaden. Nawet na chwilę. Szanowny Pan nagina rzeczywistość . Nie ma takiej możliwości by nie zamarzł na chwilę. Fizyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 25.02.2015 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Co Ty Nydar gadasz, drogie rury do GWC powodują że porządne rurowe GWC jest kompletnie nieopłacalne, na PVC nie robię bo nie ma atestu, w efekcie od dwóch lat żadnego GWC rurowego nie zrobiłem. To brak atestu na rury z kanalizy mi psuje interesy, a nie napędza. Indiana. Chcesz robić GWC na kanalizacyjnych rurach , możesz. Wola twoja i klienta + oświadczenie dużego producenta tych rur dla spokojności ducha. Ja dla takiej spokojności wykonałem kilka maili. Proste jak drut. Atest to koszt. Dla ilu mb ? To się nie opłaca producentowi. Temu z atestem i owszem ,bo strzyże owieczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 25.02.2015 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 A że bez atestu. Cóż,atest kosztuje. Kto zrobi atest dla kilkuset mb. PCV-ki w skali roku? Szanowny straszy bo GWC ciut interesy mu psuje,stąd i atak. A,że atak bezpodstawny,cóż,interesy:lol2: Atest to koszt. Dla ilu mb ? To się nie opłaca producentowi. Temu z atestem i owszem ,bo strzyże owieczki. http://www.pzh.gov.pl/page/index.php?id=808 Zaczniesz w końcu używać solidnych argumentów, czy bijesz te jałowe posty dla jakiegoś rankingu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 25.02.2015 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Dla mnie Indiana to wystarczająco wytłumaczył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 25.02.2015 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 http://www.pzh.gov.pl/page/index.php?id=808 Zaczniesz w końcu używać solidnych argumentów, czy bijesz te jałowe posty dla jakiegoś rankingu? Podaj mi maila na priva ,to wyślę wymianę zdań z producentem .Trzeba chcieć!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts