Tommco 01.07.2002 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2002 Czy mozna wyciagac steple spod stropu gestozebrowego Terriva po 18 dni od zalania (betonem B-20 z gruchy). Wydaje mi sie, ze to juz mozna, ale chcialbym sie upewnic. Moglbym wtedy, czekajac na ekipe, troche uporzadkowac w srodku i zrobic miejsce do skladowania. Dzieki za podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buleczka_77 01.07.2002 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2002 u mnie zdjęli po 16 dniach i jak na razie wszystko jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 01.07.2002 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2002 Beton z tego co wiem uzyskuje swe pełne włąściwości po 28 dniach. Tak się przyjmuje. Ja też mam wylany w twoim terminie tego samego rodzaju strop, ale nie zamierzam usuwać stępli wcześniej niż po 28 dniach. U mnie trzeba będzie jednak wciągnąć na strop sporo ciężkiego matertiału do dalszej budowy, który i tak zamierzam rozmieszczać nad ścianami parteru. jeżeli przynajmniej przez pierwsze 7 dni dobrze go podlewałeś i wszystko jest zrobione zgodnie z przyjętymi normami ( rozpiętości itd. ) to możesz próbować. Teraz nie powinno mieć to już większego znaczenia - zdaje się że już posiada 80 % swej wytrzymałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 01.07.2002 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2002 Mozna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts