Maximus2 11.02.2015 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 WitamCo sądzicie o dziwach wejściowych do domku jednorodzinnego z lustrem weneckim?W sklepie z drzwiami sprzedawca odradza takie rozwiązanie.Czy to prawda jeżeli wieczorem/nocy zapale światło przed drzwiami od strony wewnętrznej to ktoś stojący na zewnątrz przed drzwiami będzie wszystko widział przez to lustro co jest w środku?Tak mi sprzedawca powiedział, w dzień rozwiązanie lustra weneckiego sprawdzało by się bardzo dobrze, ale w nocy już niekoniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamihi 11.02.2015 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 Faktycznie jak w nocy świeci sie w domu światło to z zewnątrz może ktoś podglądać . Sprzedawca dobrze mówi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 11.02.2015 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 działa do chwili zapalenia światła bądź jakiegokolwiek doświetlenia wnętrzaJak w hamerykańskich kryminałach co przesłuchują właśnie zza takiej szyby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 11.02.2015 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 Potwierdzam to co powiedział sprzedawca mam taką szybę w drzwiach wejściowych wieczorem gdy zapale światło widać mnie jak na dłoni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maximus2 11.02.2015 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 Potwierdzam to co powiedział sprzedawca mam taką szybę w drzwiach wejściowych wieczorem gdy zapale światło widać mnie jak na dłoni. I polecasz taką szybę w drzwiach wejściowych? Czy może lepszym rozwiązaniem była by jakaś szybka matowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 11.02.2015 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 A co Wy tak się chcecie ukrywać za tym lustrem? Nie otworzycie drzwi jak będzie nieproszony gość? Myślicie że on Was nie widzi (np. zapalonego światła?)Chcesz lustro - bierz. Chcesz tylko doświetlić przedpokój a przy okazji siebie ukrywać weź szybę matową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 11.02.2015 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2015 Drugim razem bym takich drzwi nie kupił, może taka szyba w niczym nie przeszkadza ale gdy za oknem ciemno a ja zapalę światło widać mnie lepiej niż osobę która jest za nimi. Sam się zastanawiam teraz czy nie przykleić na szybę w drzwiach od środka foli przyciemniającej. Drugim razem bym wybrał drzwi z szybka ale w górnej ich części lub drzwi pełne. Są również do drzwi takie szyby które zniekształcają podobnie jak pustaki szklane i nie widać co jest za nimi i to chyba by było najlepsze rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
torecan 12.02.2015 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2015 Ja takie lustro weneckie mam w drzwiach i jestem zadowolony. Oczywiście to co piszecie to prawda, ale ja u siebie zawsze mam przed domem zapalone światło, co znacznie zmniejsza efekt o którym piszecie. Jak chcecie się ukryć to w ogóle po co jakakolwiek szyba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 14.02.2015 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 No to tu nie masz za wielkiego wyboru. Albo lustro weneckie albo szyba przeźroczysta (lub lekko dymiona) która zazwyczaj znajduje się powyżej poziomu głowy. Kiedyś były modne drzwi z tzw. "cytrynką" lub "wachlarzem" i tam była szyba przeźroczysta. Reszta szyb jakie jest montowana w obecnych czasach to lustra weneckie, gdzie rzeczywiście w nocy jak zapalisz światło widać co jest wewnątrz. Pytanie czy aż tak mocno to przeszkadza, bo jest poza drzwiami, masa innych okien w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 14.02.2015 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 ...... gdzie rzeczywiście w nocy jak zapalisz światło widać co jest wewnątrz..........., bo jest poza drzwiami, masa innych okien w domu. Fakt . Takie lustro jednak czasem się przydaje . Znam przypadek firmy w której klienta przyjmuje się w sali głównej a za drzwiami przeszklonymi lustrem ........... Cały czas masz uczucie jakby ktoś za tym lustrem siedział i gapił się specjalnie na ciebie , spytałem właściciela jaki jest powód zastosowania takiego rozwiązania , odpowiedź była następująca: " Ginęły różne przedmioty ze sklepu [ekspozycji ] , po zamontowaniu tego lustra mam z tym spokój " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 20.02.2015 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 No tak, ale mowa o trochę innym lustrze weneckim. To stosowane w filmach policyjnych (czasem można spotkać to w biurowcach w dużych miastach) różni się trochę od tych luster z drzwi z tego co mi wiadomo. Jeśli się mylę to poprawcie mnie. Z tego co wiem różnica leży w tej warstewce metalu pomiędzy szkłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKos 20.02.2015 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 No tak, ale mowa o trochę innym lustrze weneckim. To stosowane w filmach policyjnych (czasem można spotkać to w biurowcach w dużych miastach) różni się trochę od tych luster z drzwi z tego co mi wiadomo. Jeśli się mylę to poprawcie mnie. Z tego co wiem różnica leży w tej warstewce metalu pomiędzy szkłem. Zgadza się. W drzwiach przeważnie stosuje się szkło STOPSOL w różnych odcieniach. Do luster "weneckich" stosuje się np. MIRASTAR. Inne szkło, inna barwa, inna intensywność. Ale i tak musi być to ciemniejsze pomieszczenie, by zdawało to egzamin Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 20.02.2015 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Jest jeden "patent" który w rozmowie podsunął mi Klient. Przecież drzwi z lustrem weneckim montuje się do domów a nie do mieszkań. Do tego często przed domem jest jakieś oświetlenie. Kiedyś był włącznik do zapalania - teraz większość ludzi idzie w czujki ruchowe. Do tego mamy jeszcze wiatrołap, więc jeśli da się jakieś oświetlenie z zewnątrz i nie zapali oświetlenia w wiatrołapie to praktycznie problemu nie ma. No chyba, że z zewnątrz mamy żarówkę 25W a wewnątrz 100W i podchodzimy do drzwi na golasa ale to już inna kwestia, gdzie trzeba iść do psychoterapeuty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 20.02.2015 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Często oglądam drzwi do więzienia. Lustrem aż bije po oczach. Ale widać że nie tylko szyba, ale i fałdy naklejanych folii odblaskowych. A na to wieczorami rzucane bardzo mocne światło halogenu. Ale w takim miejscu to zrozumiałe, że służba więzienna nie chce się pokazywać potencjalnym, ciekawskim klientom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKos 21.02.2015 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Często oglądam drzwi do więzienia. Lustrem aż bije po oczach. Ale widać że nie tylko szyba, ale i fałdy naklejanych folii odblaskowych. A na to wieczorami rzucane bardzo mocne światło halogenu. Ale w takim miejscu to zrozumiałe, że służba więzienna nie chce się pokazywać potencjalnym, ciekawskim klientom. Fin, nie podejrzewałem cię o tak częste pobyty w zakładzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ixodides 11.08.2020 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2020 Drugim razem bym takich drzwi nie kupił.[...] Wnioskuję że ma pan takie drzwi. Ja zastanawiam sie nad naświetlem z lustrem weneckim. Mnie tylko zastanawia czy wiatrolap jest doswietlany w dzien i mozna sie ubrac nie zapalajac swiatla czy jednak wiekszosc swiatla sie odbija i wiatrolapie jest ciemno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts