KaliMi 23.03.2015 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 U mnie nie było takiej potrzeby. Może w podtrzymaniu się przesypuje niespalony węgiel w postaci koksu i to w nim trzeba przerwę zwiększyć ? W podtrzymaniu nie przesypuje. Węgiel zasypałem do kosza 2 tygodnie temu we wtorek. Do soboty gdy miałem mały deflektor pojawiały się spieki koksowe ale sporadycznie. Z tygodnia palenia miałem pełna szufladę popiołu (węgiel wesoła dostawa spiekajaca), a jeszcze tydzień wcześniej przy paleniu wesołą (dostawa z jesieni nie spiekająca) popiołu miałem 3/4 szuflady. Dzisiaj od soboty wysypałem pełną szufladę (większość spieków i trochę popiołu). A od soboty mam ten większy deflektor z tarczy hamulcowej. Jak jest tego przyczyna. Na szczęście ma jeszcze tylko 2 worki tego węgla a następnie będę palił KWK Kazimierz Juliusz czy on będzie lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 23.03.2015 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 U mnie z tarczą czy bez Wesoła [spiekająca] spala się dobrze na tych samych nastawach. Jak masz niedopalone zwiększ przerwę, niech poziom żaru jest nawet płaski i dmuchaj z wyczuciem, do tego przy tej spiekalnej u mnie podawanie/przerwa były na poziomie 2/50. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaliMi 23.03.2015 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2015 U mnie z tarczą czy bez Wesoła [spiekająca] spala się dobrze na tych samych nastawach. Jak masz niedopalone zwiększ przerwę, niech poziom żaru jest nawet płaski i dmuchaj z wyczuciem, do tego przy tej spiekalnej u mnie podawanie/przerwa były na poziomie 2/50. Teraz załoźyłem z powrotem mały reflektor i zobacze co będzie jutro. Ja mam ustawienia 3/60, nadmuch od 35-37%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaliMi 24.03.2015 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2015 Teraz załoźyłem z powrotem mały reflektor i zobacze co będzie jutro. Ja mam ustawienia 3/60, nadmuch od 35-37%. Na małym deflektorze spieki koksowe znacznie mniejsze. Dlaczego tak jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts