Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Plamy na podłodze drewnianej

Tomasz_83

Recommended Posts

Witam (mój pierwszy post tutaj)

mam pewien problem. W trakcie prac wykończeniowych na mojej podłodze (deska warstwowa, lakierowana) znalazły się takie oto dwie krople jakiejś substancji. Chciałbym je usunąć ale nie bardzo wiem jak. Przywarły dość mocno do lakieru podłogi. Próbowałem delikatnie podważyć i zdrapać ale są mocno przywarte. Mam wrażenie, że jest to jakiś klej lub żywica. Można to jakoś rozpuścić? Czy nie warto ryzykować uszkodzenia podłogi i po prostu się do nich przyzwyczaić?

WP_20150107_16_20_37_Pro.jpgWP_20150107_16_20_50_Pro.jpg

Z góry dziękuje za pomoc i zainteresowanie. Pozdrawiam

Witam (mój pierwszy post tutaj)

mam pewien problem. W trakcie prac wykończeniowych na mojej podłodze (deska warstwowa, lakierowana) znalazły się takie oto dwie krople jakiejś substancji. Chciałbym je usunąć ale nie bardzo wiem jak. Przywarły dość mocno do lakieru podłogi. Próbowałem delikatnie podważyć i zdrapać ale są mocno przywarte. Mam wrażenie, że jest to jakiś klej lub żywica. Można to jakoś rozpuścić? Czy nie warto ryzykować uszkodzenia podłogi i po prostu się do nich przyzwyczaić?

[ATTACH=CONFIG]304341[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]304342[/ATTACH]

Z góry dziękuje za pomoc i zainteresowanie. Pozdrawiam

Sposoby chemiczne mogą zostawić większą plamę.

Proponuję sposób mechaniczny, jeśli nie poradzisz sobie sam, to znajdż fachowca, parkieciarza z przyrządem do usuwania tego typu wad posadzki drewnianej.

Pozdrawiam.

Sposoby chemiczne mogą zostawić większą plamę.

Proponuję sposób mechaniczny, jeśli nie poradzisz sobie sam, to znajdż fachowca, parkieciarza z przyrządem do usuwania tego typu wad posadzki drewnianej.

Pozdrawiam.

Jakiej jest średnicy i czy na pozostałej części posadzki są sęki. Załóżmy, że tamtakże sęki. Usunąłby te kleksy, lekko pogłębił to miejsce i wypełnił woskami twardymi na gorąco. Taki zestaw możesz kupić w necie za 30-50zł i zrobić samemu.

Pod tymi plamami sęków nie ma. Te krople mają maksymalnie 5 mm średnicy. Mechaniczna ingerencja trochę mnie przeraża. Poczekam na to aż zagospodaruje całą powierzchnie. Może okaże się że coś je przysłoni i na problem nie będę się po prostu patrzył. Jak nie to spróbuje z tymi woskami. Dziękuję z pomoc.

Pod tymi plamami sęków nie ma. Te krople mają maksymalnie 5 mm średnicy. Mechaniczna ingerencja trochę mnie przeraża. Poczekam na to aż zagospodaruje całą powierzchnie. Może okaże się że coś je przysłoni i na problem nie będę się po prostu patrzył. Jak nie to spróbuje z tymi woskami. Dziękuję z pomoc.

Nie chodziło mi o sęki pod plamami tylko o sęki w podłodze. Jeżeli takie są to żaden problem. Jezeli ich nie ma to będą 2 o średnicy 7mm. Da się je zrobić. Można jednak bez naśldownictwa sęków. Pobaw się woskami na kawałku deski byle jakiej. Nastrępnie napraw swoje zmartwienie. Nic prostszego. Uwierz.