Tomasz_83 13.02.2015 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 Witam (mój pierwszy post tutaj) mam pewien problem. W trakcie prac wykończeniowych na mojej podłodze (deska warstwowa, lakierowana) znalazły się takie oto dwie krople jakiejś substancji. Chciałbym je usunąć ale nie bardzo wiem jak. Przywarły dość mocno do lakieru podłogi. Próbowałem delikatnie podważyć i zdrapać ale są mocno przywarte. Mam wrażenie, że jest to jakiś klej lub żywica. Można to jakoś rozpuścić? Czy nie warto ryzykować uszkodzenia podłogi i po prostu się do nich przyzwyczaić? Z góry dziękuje za pomoc i zainteresowanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 13.02.2015 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 Witam (mój pierwszy post tutaj) mam pewien problem. W trakcie prac wykończeniowych na mojej podłodze (deska warstwowa, lakierowana) znalazły się takie oto dwie krople jakiejś substancji. Chciałbym je usunąć ale nie bardzo wiem jak. Przywarły dość mocno do lakieru podłogi. Próbowałem delikatnie podważyć i zdrapać ale są mocno przywarte. Mam wrażenie, że jest to jakiś klej lub żywica. Można to jakoś rozpuścić? Czy nie warto ryzykować uszkodzenia podłogi i po prostu się do nich przyzwyczaić? [ATTACH=CONFIG]304341[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]304342[/ATTACH] Z góry dziękuje za pomoc i zainteresowanie. Pozdrawiam Sposoby chemiczne mogą zostawić większą plamę. Proponuję sposób mechaniczny, jeśli nie poradzisz sobie sam, to znajdż fachowca, parkieciarza z przyrządem do usuwania tego typu wad posadzki drewnianej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 14.02.2015 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 Sposoby chemiczne mogą zostawić większą plamę. Proponuję sposób mechaniczny, jeśli nie poradzisz sobie sam, to znajdż fachowca, parkieciarza z przyrządem do usuwania tego typu wad posadzki drewnianej. Pozdrawiam. Jakiej jest średnicy i czy na pozostałej części posadzki są sęki. Załóżmy, że tamtakże sęki. Usunąłby te kleksy, lekko pogłębił to miejsce i wypełnił woskami twardymi na gorąco. Taki zestaw możesz kupić w necie za 30-50zł i zrobić samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz_83 15.02.2015 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Pod tymi plamami sęków nie ma. Te krople mają maksymalnie 5 mm średnicy. Mechaniczna ingerencja trochę mnie przeraża. Poczekam na to aż zagospodaruje całą powierzchnie. Może okaże się że coś je przysłoni i na problem nie będę się po prostu patrzył. Jak nie to spróbuje z tymi woskami. Dziękuję z pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dort 16.02.2015 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 szkoda, bo bardzo ładna podłoga, mam nadzieję, że się uda:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz79 16.02.2015 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 specjalista moim zdaniem, bo inaczej możesz być zmuszony do wymiany tego fragmentu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalaf5 16.02.2015 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Usunięcie mechaniczne.Chemicznie musiał byś wiedzieć co to jest i czy nie zaszkodzi desce.Fachowiec zaradzi Ci na to bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 16.02.2015 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Pod tymi plamami sęków nie ma. Te krople mają maksymalnie 5 mm średnicy. Mechaniczna ingerencja trochę mnie przeraża. Poczekam na to aż zagospodaruje całą powierzchnie. Może okaże się że coś je przysłoni i na problem nie będę się po prostu patrzył. Jak nie to spróbuje z tymi woskami. Dziękuję z pomoc. Nie chodziło mi o sęki pod plamami tylko o sęki w podłodze. Jeżeli takie są to żaden problem. Jezeli ich nie ma to będą 2 o średnicy 7mm. Da się je zrobić. Można jednak bez naśldownictwa sęków. Pobaw się woskami na kawałku deski byle jakiej. Nastrępnie napraw swoje zmartwienie. Nic prostszego. Uwierz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts