niktspecjalny 14.02.2015 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 (edytowane) Bardzo posmakowały mi krewetki.Nie w ogólnym znaczeniu owoce morza ale właśnie krewetki.Będąc na wakacjach na Kanarach jadłem je w przeróżnych postaciach.W przeróżnych restauracjach ale u Chińczyka to była poezja smaku i wyglądu.Jeśli ktoś dysponuje jakimś fajnym przepisem na krewetki to będę wdzięczny oczywiście ,że skomplikowany nie zawsze musi oznaczać dobry.Właśnie miast robić foty z nimi w roli głównej to robiłem wiadomo co.Steki.:bash:.Wracając jednak do krewetek.Jadę do Selgrosa je zakupić i zamierzam zrobić z dodatkiem mocnego sosu z dodatkiem gofio gomero.Spróbuję zrobić na grillu.Jako ,że temat Przepisy kulinarne - o gotowaniu i nie tylko jeszcze gdzieniegdzie oddycha można sobie po pitrasić w/w..Wiem ,że zaraz zlecą się tu persona non grata by to zawirować ale nie widzę ich to mam luzik i w to mi graj.W tym barze Sensual Music Bar były wyborne.W porach odjazd z szynką serano,masłem czosnkowym,niesamowita obsługa driniuńcie:hug: powalające.Nie lubię za bardzo a zwłaszcza do krewetek ale Miami Vice u nich powalił i mnie.Jak dla nas najlepsza knajpa na wyspie.Chyba 8 rodzai krewetek.Może coś wkleję jak uda mi się zrobić bo tu niestety raczkuję i liczę na jakieś prosta fajne jak na początek przepisy. Pozdrawiam krewetkowców. p.s spróbuje nie podpierać się fotkami z sieci by nie karmić trolli li tylko swoje (jak mi się uda) przepisy. Edytowane 14 Lutego 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.02.2015 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Wczoraj była shoarma miast krewetek ale dzisiaj je zrobię, bo najpierw musiały nabrać wigoru kulinarnego :D:D.Panu Zygmuntowi odpowiem tu na publicznym.Krewetki nie są moim oczkiem w kuchni a przepis mam od kucharza z Costa Adeje tam gdzie byłem.Prosty dla początkujących.Tak ma Pan rację jest to novum w mej kuchni ale tylko krewetki, nie ogólnie owoce morza bo jego wytwory są popularne inaczej w domu.Sałatka z kraba to jak sałatka jarzynowa:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.02.2015 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Proszę się nie bać trolli.Oni się czają i zaraz ujawnią ale to tylko trolle.Proszę wklejać swoje przepisy-fotki na krewetki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.02.2015 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 W temacie "uwagi o naszym forum" dwóch Panów bardzo zręcznie opisało jak ma postępować mod gdy ktoś troll-uje nie wypowiadając się merytorycznie.Dwa trolle to już legenda FM.Zresztą zaraz Państwo zobaczycie..Wracając do tematu.Obiecane fotki z krewetkami i przepis.Ale najpierw pożywka wiadomo dla kogo. http://images67.fotosik.pl/623/42fb4ab10e576edbmed.jpg ukryłem się nieco przy tej potrawie..................Smakuje zaskakująco.Danie bardzo popularne z krewetkami w roli głównej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.02.2015 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 (edytowane) http://images69.fotosik.pl/616/e70312fdb7f93abbmed.jpg Wiadomo ,że u Pana Chińczyka z Teneryfy w Costa Adeje.http://images67.fotosik.pl/623/a3defcf2b0c0c0b6med.jpgNa szaszłyku są krewetki w takim fajnym grubym cieście.Podaje się tu także krewetki grillowane. Edytowane 17 Lutego 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalaf5 17.02.2015 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Norwegia ma super krewetki. Świeże tylko sparzone są w każdym większym sklepie jak i na targach. zjada się je tylko obierając z odrobiną cytryny i dipu. Poezja smaku ,nie do opisania. Nigdzie w Polsce nie dostaniesz takich krewetek, co najwyżej coś podobnego ,lecz to nie to. Co do troli to też coś mam Prawdziwe Norweskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.02.2015 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Czasami można się pomylić i włożyć sobie na talerz coś innego ale bardzo podobnego. http://images67.fotosik.pl/623/2f4f717fb7178830med.jpg krewetka jako dodatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.02.2015 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Norwegia ma super krewetki. Świeże tylko sparzone są w każdym większym sklepie jak i na targach. zjada się je tylko obierając z odrobiną cytryny i dipu. Poezja smaku ,nie do opisania. Nigdzie w Polsce nie dostaniesz takich krewetek, co najwyżej coś podobnego ,lecz to nie to. Co do troli to też coś mam[ATTACH=CONFIG]304835[/ATTACH] Prawdziwe Norweskie Witam. Te które zakupiłem w Selgrosie są parzone ale poddałem je obróbce ,którą zaraz wkleję.Nic nadzwyczajnego ale jak na pierwszy raz kombinując smakowały nam bardzo.Trolle zajefajne.Nie masz dwóch facetów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.02.2015 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 (edytowane) http://images69.fotosik.pl/622/40dafc09fd7adc57med.jpgTym razem wziąłem te mniejsze.Obieranie-czyszczenie nie jest ma najlepszą stroną.Trochę irytuje czyszczenie z czarnego przewodu pokarmowego-żyłki. http://images67.fotosik.pl/623/2747b9e1dd10627bmed.jpg Edytowane 17 Lutego 2015 przez niktspecjalny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.02.2015 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Tak jak mi powiedział znajomy kucharz obieranie zaczynam od nóżek ,obierając łuski a następnie głowa.Potem ostrym jarzyniakiem nadcina się grzbiet i wyciąga przewód pokarmowy.Tyle było przed,,tyle zostało po oczyszczeniu, a tyle jest odpadu.http://images69.fotosik.pl/622/d22226efa4fc3545med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalaf5 17.02.2015 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 (edytowane) Te Norweskie wyglądają zupełnie inaczej I smakują też zupełnie inaczej Będziesz tam to spróbuj ,kosztują mniej więcej 100 koron ,50 pln. Ja zjadałem je bez żadnych dodatków, smak nie do opisania Co do troli to mam jeszcze takiego Edytowane 17 Lutego 2015 przez kalaf5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.02.2015 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Teraz patelnia grillowa,cienko pokrojony czosnek polski:D nie chiński a powinien by był komplet na oleju sezamowym.Zakupiłem.Nie wiedząc dlaczego właśnie ten. http://images70.fotosik.pl/621/b879de14b113bdfdmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.02.2015 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 (edytowane) Te Norweskie wyglądają zupełnie inaczej [ATTACH=CONFIG]304836[/ATTACH] I smakują też zupełnie inaczej Będziesz tam to spróbuj ,kosztują mniej więcej 100 koron ,50 pln. Ja zjadałem je bez żadnych dodatków, smak nie do opisania Co do troli to mam jeszcze takiego [ATTACH=CONFIG]304837[/ATTACH] Chodzi o kolor bo na fotce są w bardzo ostrym czerwonym.To jest medal?Jak tak to mam pomysła dla trolli..Fajny znak by im coś pokazać.Dzięki. Edytowane 17 Lutego 2015 przez niktspecjalny troll-medal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalaf5 17.02.2015 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 (edytowane) I takie właśnie są ,bardzo różowe a wręcz czerwone.Można kupić często też mrożone ale ja nie polecam.Tylko świeże mają pożądany smak wygląd i zapach.Dodam jeszcze że idealnie nadają się jako przynęta na wielkie i smaczne ryby z Norweskich fiordów.Troll jest wyrzeźbiony w drewnie do powieszenia na ścianie lub jak u mnie do postawienia w witrynce.Mam jeszcze sporo więcej Pamiątek z Norwegii i chyba jakieś trole by się tam znalazły Edytowane 17 Lutego 2015 przez kalaf5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.02.2015 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Tu są dodane suszone pomidory a nie ostra papryczka http://images66.fotosik.pl/621/c38a2156288884bbmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.02.2015 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 I takie właśnie są ,bardzo różowe a wręcz czerwone.Można kupić często też mrożone ale ja nie polecam. Tylko świeże mają pożądany smak wygląd i zapach. Dodam jeszcze że idealnie nadają się jako przynęta na wielkie i smaczne ryby z Norweskich fiordów. Troll jest wyrzeźbiony w drewnie do powieszenia na ścianie lub jak u mnie do postawienia w witrynce. Mam jeszcze sporo więcej Pamiątek z Norwegii i chyba jakieś trole by się tam znalazły Bardzo dziękuje a i trolle się przydadzą..Przepisy na krewetki jeśli możesz to bardzo chętnie i zawsze. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.02.2015 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 http://images68.fotosik.pl/622/e482760705d60558med.jpgJak czosnek podskakuje wraz z pomidorami to na ten rozgrzany olej z tą zawartością krewetki ale pojedynczo by za bardzo nie tracić temperatury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.02.2015 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Dodatek na maśle klarowanym.http://images66.fotosik.pl/621/3944c67449862662med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.02.2015 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Delikatnie przesmażone jako dodatek dość dobrze dobrane właśnie do krewetek.http://images66.fotosik.pl/621/6788b583d0b89a4dmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.02.2015 09:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 http://images68.fotosik.pl/622/21ae735f6fe46360med.jpgCała kompozycja na talerzu.Sos do krewetek na bazie jogurtu naturalnego z drobno mielona pietruszką i czosnkiem z praski,troche cukru dla przełamania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.