PIOTR_FOTO 14.02.2015 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2015 Witam. Mam postawiony budynek gospodarczy na zgłoszenie i chcę go przekształcić na warsztat pod działalność gospodarczą. Mierząc dokładnie powierzchnię zabudowy obliczyłem, że niestety przekracza on dopuszczalne wymiary - zamiast 25m2 ma ok. 28m2. Jak to teraz pogodzić. Czy mogę zapłacić grzywnę, gdyby ktoś z urzędu/nadzoru zaczął mierzyć? Czy są to duże pieniądze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukpat 20.02.2015 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Witam. Mam postawiony budynek gospodarczy na zgłoszenie i chcę go przekształcić na warsztat pod działalność gospodarczą. Mierząc dokładnie powierzchnię zabudowy obliczyłem, że niestety przekracza on dopuszczalne wymiary - zamiast 25m2 ma ok. 28m2. Jak to teraz pogodzić. Czy mogę zapłacić grzywnę, gdyby ktoś z urzędu/nadzoru zaczął mierzyć? Czy są to duże pieniądze? Zgłoś ocieplenie styropianem tego budynku, oblicz sobie ile brakuje, a ile sobie dasz to już Twoja sprawa i wszystko będzie grało. Nikt nie mierzy tego, ale jak będzie donos to owszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts