malydomekpodlodzia 13.07.2015 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2015 podziwiam odwagę i zapał my jesteśmy skazani na ekipy, praca na etacie wyklucza cokolwiek, nawet przy wylewanie ław nas nie było! ostatnio miałam sen,że dowiedziałam się,że nie zrobili nam zbrojenia, tylko je zabrali będę odwiedzać, projekt bardzo mi się podoba, a pomysł z agrotusrystyką świetny i w sumie samo wyszło spontanicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziennikBudowy 21.09.2015 16:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2015 Witam z opóźnieniem:) Mi się za to śniło, że ławy popękały, dlatego teraz co 4h podlewam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucas34 24.09.2015 01:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2015 Szkoda tylko że zawibrować zapomniałeś.. Mam nadzieję że zbrojenie było podłożone przed zalewaniem ? Swoją drogą strasznie wąskie te ławy...Kibicuję jak wszystkim którzy własnymi siłami stawiają dom. Net bet zainspirował niejednego... Też zawodowo siedzę przed kompem i takie mam wykształcenie a dom pod dach wystawiłem... i tu jestem bardziej hardcorowy niż mój guru bo dach też zrobiłem sam..... na razie na budowie poza mną i ojcem była koparka hehe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziennikBudowy 24.09.2015 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2015 Zawibrować nie zapomniałem - kolega, który stawiał sobie dom namówił mnie, żebym tego nie robił Teraz żałuję. Zbrojenie oczywiście przed zalaniem:) Co do szerokości - w większości ławy mają 40cm, są tylko dwie szersze - 50 i 60cm. Dziennika nie prowadzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucas34 25.09.2015 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2015 Niestety na prowadzenie dziennika brak czasu z powodu ciągłej obecności na budowie... jak zaczynałem w listopadzie 2013 to obiecałem sobie że coś takiego powstanie... obecnie kończę układać dachowke więc na zakładanie dziennika już za późno. Jeśli szerokość ław zgodna z projektem to ok. Najważniejsze to wyjść z ziemi i potem dom rośnie w oczach. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin_G 24.10.2015 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2015 Witam. Tez wybrałem ten projekt ale w wersji A (poj. garaż) Planuję rozpoczęcie budowy w przyszłym roku. Z dużym zainteresowaniem będę śledził Pana dziennik ponieważ też zastanawiam się nad kosztami budowy i nie bez znaczenia będzie Pańskie doświadczenie w budowaniu tego domu. Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziennikBudowy 27.10.2015 22:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2015 (edytowane) Cześć Marcin! Ja jestem Tomek, więc pisz po imieniu, bo na Pana się nie nadaję Fajnie, że jest kolejna osoba która buduje Anitę, tym bardziej tak blisko:D W Polkowicach czasami bywam:) Do podglądania zapraszam. Rzadko ostatnio coś wrzucam, ale to przez natłok prac przy fundamentach. Śpieszę się przed zimą. Jak skończę to wszystko pouzupełniam:) Pozdrawiam Edytowane 27 Października 2015 przez dziennikBudowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greatbuilder 17.11.2015 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2015 Dopisuję się do obserwujących. Własnie sie zastanawiałem czemu stan z ostatniego wpisu to same ławy nisko w ziemi a tu zima idzie, ale już wiem, że cała para w robocie a nie w necie . Z tego samego powodu nie ma mojego dziennika jeszcze. Jestem podobnie majsterkiem samorobem jak Ty, chociaż póki co na trochę dalszym etapie. Ale idzie zima i poprzez retrospekcję może powstanie mój własny dziennik. Chwyt za łopatę po koparce świadczy o dużej chęci do roboty. Życzę takiej samej aż do samego końca Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bridges 06.12.2015 00:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2015 To i ja przywitam imiennika samoroba. Trzymam kciuki i oby mury pięły się do góry. Ja walczę aby stropem przed zimą przykryć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurel 11.12.2015 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2015 WitamMy w tym roku też zaczęliśmy budować Anitę tylko z pojedynczym garażem. Już mamy dach, ale posiłkujemy się ekipą budowlaną.Fajnie że nie tylko nam podoba się ten projekt. PowodzeniaJurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika_1987 31.12.2015 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 Witam. Budujemy dokładnie ten sam domek. Jesteśmy na etapie hydrauliki. Zależało by mi na kontakcie, ponieważ ostatnie wpisy kończą mi się na wrześniu. Byłam bym wdzięczna gdybyś się odezwał na maila [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziennikBudowy 04.01.2016 15:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Witam nowych obserwujących:) Od końca września cały czas na budowie, a jak siadałem do kompa to tylko do pracy - sił na wpisy nie było:) Teraz trochę luźniej więc postaram się wszystko uzupełnić w ciągu najbliższych dni. @greatbuilder - też Anita? @Bridges dzięki za wsparcie:) @jurel - miło widzieć kolejną osobę budującą Anitę jak można wiedzieć to gdzie się budujecie? może masz w elektronicznej wersji jakiś spis wydatków - na pewno by mi się coś takiego do planowania kosztów przydało:D @Monika_1987 - mail poszedł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 31.01.2016 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 No to i ja się przyłaczę, nie odpowiedziales wyżej na pytanie czy zbrojenie w ławach ustawiłeś na tyle nad gryntem aby otulina wynosila około 3cm minimum? mam nadzieję że tak. Dziakę masz pieknie połozoną. Jak na pierwszy raz to ładnie poszły sciany fundamentowe, niejeden fachowiec by się nie powstydził takiego murowania. A tak wogóle to zazdroszczę betoniarki. Niezła okazja Ci się trafiła, mnie nawet na moim etapie by się przydała. Trzymam kciuki i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziennikBudowy 31.01.2016 19:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Nie widziałem takiego pytania:) Tak, zbrojenie jest położone jakieś 3-5cm od gruntu. Dzięki - jeszcze trochę ktoś mi posłodzi to się przebranżowię Z betoniarką rzeczywiście była taka okazja, że grzech byłoby nie skorzystać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
santoszwp.pl 03.02.2016 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Post nr 23 drugie zdanie o podlozeniu zbrojenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziennikBudowy 04.02.2016 16:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Hehe, to widziałem, ale widocznie przeczytałem "zbrojenie było POŁOŻONE przed zalewaniem" , bo nawet odpowiedziałem "Zbrojenie oczywiście przed zalaniem" Syn się czytać właśnie uczy to zamiast budować trochę z nim potrenuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artix1 27.02.2016 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 Witaj, miło strasznie, że objawił się nam kolejny samorób . Pytałeś o kanalizację i zageszczenie piasku. U mnie najpierw zagęściliśmy maksymalnie piasek, dopiero były rozkładane rury kanalizacyjne. Myślę, że ta kolejność jest jak najbardziej właściwa, ponieważ nie ma możliwości uszkodzenia, zapadniecia się czy nawet rozłączenia się rur lub kolanek pod wpływem wibracji. Właściwe spadki też zostaną zachowane, a to jest bardzo ważne. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziennikBudowy 29.02.2016 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 Witam i dzięki za info:) Właśnie chyba tak zrobię, bo wydawało mi się to najsensowniejsze. A przy zakopywaniu rur już tylko ubijanie nogami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts