siwy12 21.06.2004 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2004 Witam Mam działke o pow.2200m2 rolną w podwarszawskiej gminie do zabudowy siedliskowej chcę wydzierżawić resztę tj.2,20Ha i moje pytanie brzmi czy sama umowa dzierżawy wystarczy do uzyskania pozwolenia na zabudowę siedliskową czy jest potrzebny akt własności ziemi (ustawodawca tu zostawia furtkę ) bo gdy rozmawiałem z kier.geodezji w gminie to nie dał mi jednoznacznej odp. więc chyba to zależy od dowolnej interpretacji przepisów i humoru urzędnika lub tego co jest powszechne ..$.. . Dzięki za odp. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 29.06.2004 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2004 Poszukaj pod hasłem zabudowa siedliskowa. Forumowicze sporo o tym pisali. Ostatnio zmieniły sie nieco przepisy i nie jestem na bieżąco, ale chyba wystarczy sama dzierżawa. W najnowszym, lipcowym Muratorze jest artykuł na temat "Budowy na gruncie rolnym". Poziom numeru jest kiepski, ale może w tym artykule bzdur nie piszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 02.07.2004 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2004 Na 100% wystarczy dzierżawa.Ale niestety nie mam pod ręką odpowiedniego paragrafu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts