cross099 15.02.2015 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Witam Przeglądam tematy na tym forum i nie otrzymuje odpowiedzi na moje pytania jednak tematy starsze wiec chce zobaczyć czy się coś zmieniło. Chodzi mi o Karchera. Chce takowego zakupić. Przeznaczenie? Mycie 2 samochodów 2 - 3 razy w miesiącu mycie kostki jakieś meble ogrodowe może rower itp. Widziałem opinie o pompach no i teraz sytuacja się chyba troszkę zmieniła bo temmaty mówiły o K5.55 który jest chłodzony powietrzem a aktualnie chłodzeniejest wodne. Zmieniło to żywotność pomp? Jakie modele polecacie? Fajnie jakby miały jakieś akcesoria do mycia samochodu mam na myśli szczotkę lance pianową oraz żeby miał zbiornik na detergent w środku bo to też przydatne. Cena? Myślę żeby zmieścić się w 1000zł. Co sądzicie da sie coś z tym zrobić? Jakieś wytrwałe urządzonko ? A co sądzicie o sklepowych karcherach? Dzięki za odpowiedzi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 15.02.2015 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 BOSCH AQT 37-13 PLUS fajna, zgrabna i wydajna -wiele dodatków.Więcej oczywiście w opisie firmowym, ale do domu lepsza niż niejeden "K" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cross099 16.02.2015 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 No dobrze to ten Bosch a coś jeszcze polecacie? No i pytanko po raz kolejny o piane aktywną dobre to jest ? I co z pianownicą? W karcher są dołaczane w Boschu tym akurat nie widzę wiec jak to jest ? Z tego karchera słyszałem że nie starcza na jeden raz pełny. No i jak teraz z tym detergentem w urządzeniu? Może on zastąpić pianownicę? Czy raczej nie za bardzo? W innym celu można tego używać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 16.02.2015 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 No i pytanko po raz kolejny o piane aktywną dobre to jest ? I co z pianownicą? W karcher są dołaczane w Boschu tym akurat nie widzę wiec jak to jest ? Z tego karchera słyszałem że nie starcza na jeden raz pełny. No i jak teraz z tym detergentem w urządzeniu? Może on zastąpić pianownicę? Czy raczej nie za bardzo? W innym celu można tego używać? Tak po prawdzie to gdzie chcesz tego używać - nie zawsze przepisy pozwalają myć auto nawet u siebie na podwórku, z kolei większość detergentów w tym wspomniana aktywna piana jest środkiem chemicznym który wszak ulega biodegradacji ale 98% roślin ich nie toleruje, więc jeśli zrobisz to na trawniku albo w otoczeniu roślin to zapomnij że będą rosły długo i zdrowo no i najważniejsze o czym nikt nie napisze to jeśli masz kostkę na podjeździe gdzie korzystasz z urządzenia i środków chemicznych do mycia aut to albo zostaną plamy, albo wybarwi się kostka lub co najgorsze w czasie deszczu popłynie Ci stróżka chemikali do miejsca gdzie najmniej je potrzebujesz. Co do samej "wytwornicy piany" to po prostu ciśnieniowy dozownik środka myjącego podłączany w miejsce lub pomiędzy myjkę, a dyszę - do dokupienia w zestawie i osobno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cross099 16.02.2015 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 No właśnie mam ten plus że mieszkam na wsi gdzie przed domem mam kostkę ale z racji ze plamy zostawały to kawałeczek dalej mam kawałek kamienia i tam zazwyczaj myję No zrozumiane że nie wszędzie można myć samochód no ale jednak gdzieś to robić trzeba. A co to samego karchera to będzie do wszechstronnych zastosowań dlatego jak chce tyle kasy wydać to chce ją wydać dobrze i rozsądnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 16.02.2015 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 No właśnie mam ten plus że mieszkam na wsi gdzie przed domem mam kostkę ale z racji ze plamy zostawały to kawałeczek dalej mam kawałek kamienia i tam zazwyczaj myję No zrozumiane że nie wszędzie można myć samochód no ale jednak gdzieś to robić trzeba. A co to samego karchera to będzie do wszechstronnych zastosowań dlatego jak chce tyle kasy wydać to chce ją wydać dobrze i rozsądnie Niezależnie gdzie zastosujesz i do czego - należy pamiętać o filtrze na zasilaniu, przy tych ciśnieniach i prędkościach pompy najczęściej właśnie tam dochodzi do uszkodzenia i to niezależnie czy jest to firmówka czy nie zanieczyszczenie zrobi swoje. Dla przykładu używanie tego samego węża do podlewania a później do podłączenia do myjki skutkuje tym, że pompa mówi pa pa bo kilka ziarenek było w wężu który ktoś rzucił po podlewaniu na trawnik. U mnie filtr jest zabudowany na złączce myjki - nie da się podłączyć inaczej niż przez filtr! to sprawiło, że mogę się nią cieszyć bezawaryjnie już....6 lat, a myję dosłownie wszystko od auta po grill i elewację.(tak jak na foto) Jak szwagier kupił sobie proponowany to od razu kazałem mu założyć. A co do akcesorium - każdy można sobie doposażyć w to co najbardziej potrzebujesz - koszt o wiele mniejszy i masz to co najbardziej jest potrzebne. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 21.02.2019 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 @CityMatic nadal masz tą myjkę ? Myślę o jej kupnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 21.02.2019 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Kupuj i się nie zawiedziesz, bo prócz trwałości ma dostępne akcesoria , a 130 bar w zupełności wystarczy do wszystkiego co chcesz. Po rejestracji przez internet teraz masz 3 lata gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rustin 21.02.2019 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Zastanawiam się jeszcze nad nilfisk 120c, parkside 150 z lidla i jest jakiś hortmasz 90 z silnikiem indukcyjnym.Bosch wygląda solidnie, pompę ma alu chłodzoną wodą ? Miałeś z nią jakieś problemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 21.02.2019 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2019 Z Boschem nie było żadnych problemów - i jest wart polecenia. Co do myjek przez Ciebie wymienionych to nie wiem , może dlatego , że jak się ma to nie szuka się nowej? Ale internet ma kilka opinii użytkowników "Ja miałem myjkę nilfisk po chyba umyciu siedmiu razy samochodu zaczęła pompa aluminiowa przeciekać .Myjka jak była podłączona do wody i stała to co jakiś czas sama się załączała i wyłączała.W dolnej części z pompy wydostawała się woda i traciła ciśnienie" "Myjka Parkside z Lidl'a - uszkodzona lanca z głowicą Witam, zakupiłem myjkę tej firmy w Lidlu. Czy ktoś z was ma taki sam sprzęt? U mnie działa rewelacyjnie. Natomiast lanca z głowica wirująca rozsadziło ciśnienie wody. Czy ktoś wie gdzie można dokupić osprzęt do takiej myjki? Też mam tą myjkę Parkside i stało się dokładnie to samo" I tak wiele opinii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_kolwiek 22.02.2019 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2019 Zastanawiam się jeszcze nad nilfisk 120c, parkside 150 z lidla i jest jakiś hortmasz 90 z silnikiem indukcyjnym. Bosch wygląda solidnie, pompę ma alu chłodzoną wodą ? Miałeś z nią jakieś problemy? ja mam myjke parkside z lidla - porażka. w tym roku udało się ją zhandlować i kupuje albo bosha albo karchera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d7d 22.02.2019 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2019 ja mam myjke parkside z lidla - porażka. w tym roku udało się ją zhandlować i kupuje albo bosha albo karchera. Ma myjkę z Lidla czy już jej nie masz? Który model masz lub miałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jak_kolwiek 22.02.2019 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2019 Ma myjkę z Lidla czy już jej nie masz? Który model masz lub miałeś? zhandlowałem teściowi. mam - bo jeszcze fizycznie jest u mnie. miałem - bo już sprzedana. miałem/mam ten model 2100 W 150 bar. Dlaczego mi się nie podoba - żeby dobrać optymalne ciśnienie do umycia samochodu musisz przestawić dyszę na bardzo wąski strumień - czyli nie umyjesz samochodu. nie używam dołączonej szczotki bo nie chce lakieru niszczyć. aby sprawdzić czy to nie wina ciśnienia wody to pożyczyłem od sąsiada karcher k5 - zupełnie inna jakość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin225 22.02.2019 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2019 pożyczyłem od sąsiada karcher k5 - zupełnie inna jakość. Ja planuje po wybudowaniu mieć ten model bo dają za punkty orlenowskie Już mi niewiele brakuje to może uzbieram do końca roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts