Maxtorka 21.10.2004 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 Nasz taras usytuowany od strony pd-zach ma ok. 20m2 i jest całkowicie zadaszony więc powinien się sprawdzić zarówno jako osłona przed słońcem jak i deszczem . Co do wielkości - na kameralną imprezkę czy poranną sobotnią kawusię i wieczorne piwko z pewnością wystarczy . A przy okazji większych spędów goście po czasie i tak rozejdą się po domu , ogrodzie i okolicznych lasach i na tarasie zostanie jeden dyżurny do pilnowania grilla Pozdrowionka - Maxtorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomas matla 21.10.2004 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2004 taras ok. 30m2 w połowie zadaszony(balkon) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek_s 27.06.2005 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 może ktos pokaże swój taras - szczególnie interesują nas te zadaszone. Sami zamierzamy zrobić zadaszony taras i nie bardzo mamy jak na razie pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 27.06.2005 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Przyłączam się do prośby!! Mnie szczególnie interesują tarasy drewniane bo samam taki planuję ale chętnie pooglądam rózwnież inne. Pokażcie swoje tarasy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benezis 29.06.2005 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Mój ma ponad około 30 m2. Częściowo zadaszony. Stoi na nim gril murowany, stół, ława 2 szt.,krzesła, parasol, bujawka na 4 osoby, leżanka i jeszcze można tańczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roman1591 30.06.2005 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 Moj taras ma 4,5 m x 6,5 m od strony północno zachodniej. Nad nim mam jeszcze balkon 1,4 m głęboki, który stanowi częściowe zadaszenie. Ponieważ wychodzę na niego z pokoju dziennego (wysoki parter), pod spodem znajdują się jeszcze pomieszczenia gospodarcze.Problemem było nadmierne nasłonecznienie, kiedy chciałem sobie w godzinach popołudniowych usiąść i w spokoju poczytać. Dlatego dla dodatkowej osłony przed słońcem od strony południowo zachodniej posadziłem winorośl, która pnie się aż na balkon i jeszcze wyżej.Osłona ta jest szeroka tak jak balkon (1,4m) i od godzin południowych część tarasu (dla chcących się opalać) jest już nasłoneczniona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysia 30.06.2005 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 nasz taras jest jeszcze w trakcie robienia, ale będzie na tyle duży żeby postawić na nim stół i krzesła dla 6 osób. koniecznie muszą się zmiescić dwa leżaki, w przyszłości planujemy jakieś zadaszenie na część "jadalną". grill będzie murowany, niedaleko od tarasu więc nie potrzebujemy właściwie wiecej miejsca. w sumie i tak będzie dosyć dużo miejsca bo ok 20m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 02.07.2005 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2005 Chyba mam za duży taras , tzn 62m2 . Obejmuje dom od południa i zachodu , długi ale niezbyt szeroki (2,60m) , częściowo zadaszony , ale w nieodpowiednim miejscu ( przy wejściu do salonu). Nie wyszedł mi ten taras. Szkoda że na forum wczesniej nie trafiłem. W przyszłości od zachodu zrobię ogród zimowy a od południa troszkę poszerzę , wtedy powinno być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 02.07.2005 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2005 A ja nie mam tarasu .Za to jest kawał działki z miejscem na ognisko,grilla i posiedzenie. Teraz palnuję zbudować taki domeczek podobny jak na parkingach leśnych (a'la altanka) ,bo namiot rozwalił wiatr. Będzie miejsce do posiedzenia w deszczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 04.07.2005 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 rok temu pisałam o moim przyszłym tarasie , a dzisiaj już na nim pije zimne piwko i uwazam ,ze nawet móglby być wiekszy ( 10x3,30 z czego 6 m pod dachem .....zadaszenie tarasu jest najlepszym rozwiazaniem pod słońcem i przeciw deszczowym schronieniem....mimo ze jest na południe ,jest na nim cień ,lekki wiaterek chłodzi i uwielbiamy na nim spędzać kazdą chwile i jemy kazdy posilek ..... http://img413.imageshack.us/img413/6319/wrzesienfn5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 04.07.2005 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 mam taras 40 m2 - zadaszony od strony północnej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 04.07.2005 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Ew-ka Twój taras to jest to ! Bedę miała podobny . Narazie na mojej działeczce rosna bójne osty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bella 05.07.2005 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Bardzo przyjemnie posiedzieć u Ew-ki na tarasie Nasz będzie niewielki 3x4,5, częściowo zadaszony, żeby słonko za bardzo nie paliło, bo wypada od południowego zachodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drbudzik 09.07.2005 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2005 w obecnym domu mamy taras nad garazem,niezadaszony,od wschodu.wszystko ok, ale jak pada to odpada.W domu letnim jest weranda 7,5x4,5,w calosci zadaszona,od poludniowego-zachodu.Stoi tam stary tapczan,stol,trzy fotele,dwa krzesla,wisi hamak i jeszcze zostaje troche miejsca.Deszcz nie przeszkadza,nawet przyjemnie posluchac w letni,cieply wieczor przy piwku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anecia 24.07.2005 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2005 Mój taras będzie od strony poludniowo - zachodniej a wielości około 18 m2. Dom jest podpiwniczony, więć taras będzie na poziomie 1,5 m. Poradźcie mi proszę! Jaki zrobić? Drewniany na drewnianych palach czy murowany? Który może być tańszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.07.2005 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2005 Taras drewniany będzie droższy, a ja osobiście wybrałem drewniany. Drewniane tarasy są pękne i mają swój klimat. Wada - od czasu do czasu trzeba odnawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 03.08.2005 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2005 male spostrzeżenie po 2 miesiącach życia na TARASIE - najcześciej w Polsce wieją zachodnie wiatry i niestety jest to dość uciążliwe Proponuje pomyśleć o tym .My na pewno poważnie pomyślimy niebawem o jakiejś ciekawej osłonie ( kratka ażurowa nie zda egzaminu).... a może ktoś mi podpowie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 18.04.2006 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Czy głębokość tarasu 3 m wystarcza, żeby zmieścił się na nim stół i krzesła dookoła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elżbieta Bogacz1719500672 05.09.2006 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Chyba wystarczy, ja też tak myślę, ale lepiej zmierzyć "z natury" - już idę mierzyć! Stół około 70 cm. krzesło lekko odsunięte, tak jak się siedzi i wstaje ok. 60 cm, z drugiej strony tyle samo, przejście za krzesłem ok. 50 cm, z drugiej strony też - razem = 290 cm, więc 3 m chyba starczy, ale żeby nie spaść z tarsu może lepiej 320 ? (Mierzyłam stół w pokoju i ile miejsca potrzeba by go obejść w marę wygodnie). Ciekawe co mówią użytkownicy tarasow "w realu". Uważam, że na tarasie warto postawić stół, aby jeść tam posiłki w lecie i dlatego powinien być większy. Planuję taras z kostki brukowej, głównie z powodów oszczędnościowych (drewno i kafle, takie i tak wykonane, żeby miały jakąś trwałość są znacznie droższe niż kostka, chociaż na pewno ładniejsze). Wprawdzie co do kafli na tarasie mam też mieszane uczucia, wymagają mycia mopem, nie zawsze wyglądają naturalnie, trochę zbyt "śródziemnomorsko" u nas. No i w czasie deszczu i w zimie można glebnąć, a w przeciwpoślizgowe wchodzi brud. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 14.09.2006 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2006 czesc jak czytam wasze tarasy 20mk2 ijeszcze mniejsze to wyhodzi na to ze ja swoj musze pomniejszyc bo mam na dzialce stodole o rozmiarah 12/8 a dom postawie za stodola jakies 2 metry to wyjdzie 12/10 plus to co bedzie oranzerja czyli nastepne 10mk2 to mi wyjdzie taras prawie 150mk2 no to juz mozna nawet tanczyc a nie tylko grila robic tylko bedzie mniejszy wezszy bo zalezy mi na wygodnym wjezdzie i troszke go zmniejsze od strony wjazdu ale jak narazie to mam hyba najwiekszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts