Adam626 15.02.2015 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Wszedlem dzis na dach by zaobserwowac prace komina. Mimo ze kociolek pracuje na 11kw to nie leci z niego para. U wiekszosci sasiadow para widocznie sie unosi wrecz buha. Moj komin ma z 18cm w srodku i jest ceramiczny sasiedzi zwykle maja rure z nierdzewki o mniejszym przekroju. No i u mnie brak pary. Czy to kwestia ze mi sis w kominie skrapla i scieka w dol? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CafeDelTom27 15.02.2015 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Masz pietrowy dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
saturnv 15.02.2015 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Wszedlem dzis na dach by zaobserwowac prace komina. Mimo ze kociolek pracuje na 11kw to nie leci z niego para. U wiekszosci sasiadow para widocznie sie unosi wrecz buha. Moj komin ma z 18cm w srodku i jest ceramiczny sasiedzi zwykle maja rure z nierdzewki o mniejszym przekroju. No i u mnie brak pary. Czy to kwestia ze mi sis w kominie skrapla i scieka w dol? Z mojego też nie:) Tzn tak jest jak piec jest dobrej klasy piecem kondensacyjnym i działa na małej temperaturze zasilania/powrotu. Spróbuj jednak zobaczyć jak pod koniec ogrzewania CWU - jednak para się pojawia, bo temperatura powrotu już jest powyżej punktu rosy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 15.02.2015 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Mysle ze sasiedzi tez maja nowoczesne kotly kondensacyjne bo same nowe domy. Moze faktycznie wyzsza temp na kotle. U mnie ponizej 30c i z komina sie wykrapla. Spaliny zimne na wylocie z komina. Jutro zmierze temperature na wylocie spalin z kociolka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 15.02.2015 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Dom pietrowy. Sprawdze przy okszji jak to jedt przy ceu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 16.02.2015 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Przy pracy kotła na minimalnej mocy sprawdziłem temperaturę spalin i 23,5C . Powrót z podłogówki 22,5C, zasilanie podłogówki 28C, temperatura powietrza zasysanego przez piec 17C. Wygląda na to że kocioł wyciąga z gazu całe ciepło. Chyba mam małe straty na przeróbce gazu na ciepło:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 16.02.2015 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Mam to samo. Tez się zdziwiłem trochę No ale jest ciepło wiec nie marudzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CzarnyIwan 17.02.2015 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Mnie sąsiad już pytał kiedy zacznę grzać bo już luty i to źle jak zabudowa gk w mrozie stoi. Zdębiał jak wszedł do środka a tam 17st. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 17.02.2015 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Faktycznie chciałbym zobaczyć jego minę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klinek222 07.07.2015 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2015 (edytowane) Edytowane 8 Lipca 2015 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts