Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jak zrobić baranka na elewacji??

Recommended Posts

• 3 weeks później...

witam,

jak zostało wspomniane wyżej baranek to faktura tynku. Masę tynkarską należy nałożyć przy pomocy pacy ze stali nierdzewnej i rozprowadzić do uzyskania warstwy grubości ziarna. Następnie zatrzeć płaską pacą z tworzywa sztucznego w celu uzyskania żądanej faktury ruchami kolistymi.

[moderowano odniesienie do strony komercyjnej]

Edytowane przez Jarek.P

e'fove: na tynku mineralnym o takim składzie jak mówiłem? Czy ty wiesz co piszesz? Struktura baranka dawno dawno temu, kiedy pisano mądre książki powstawała poprzez nakrapianie / narzucanie tynku. Początkowo było to wykonywane miotłami, potem tzw. narzutnicami a teraz pistoletem. Przy okazji spróbuj zatrzeć kolistymi ruchami i nałożyć metalową packą tynk by uzyskać fakturę, na bazie cementu, wapna / ciasta wapiennego i piasku. Życzę powodzenia...

A ja myślałem, że jak ktoś dostaje fuche e - rzecznika to prócz fuchy ma jakieś materiały szkoleniowo - propagandowe... a tu bryndza...

mial na stronie... ale mu linka wycielo :p

e'fove: na tynku mineralnym o takim składzie jak mówiłem? Czy ty wiesz co piszesz? Struktura baranka dawno dawno temu, kiedy pisano mądre książki powstawała poprzez nakrapianie / narzucanie tynku. Początkowo było to wykonywane miotłami, potem tzw. narzutnicami a teraz pistoletem. Przy okazji spróbuj zatrzeć kolistymi ruchami i nałożyć metalową packą tynk by uzyskać fakturę, na bazie cementu, wapna / ciasta wapiennego i piasku. Życzę powodzenia...

Popieram całkowicie. Cement biały , piasek i delikatnie wapno. Tylko po natrysku szybciutko rusztowanie trzeba usuwać aby słoneczko nie zostawiło smug cienia. Taki baranek jak szkło i siedzi już 25 lat.