gizmolec 15.02.2015 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 z czego konkretnie robi się baranka na ścianie? Słyszalem że używa się do tego samego cementu, czy orientuję się ktoś czy jest coś po za tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 15.02.2015 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2015 Baranek to faktura tynku a tynk może być różny, choćby c/w. Oznacza to że skłąd jest (dla zewnętrznego: 1 : 1 : 6 (cement / wapno / piasek) plus cała masa gotowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_fove 05.03.2015 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 (edytowane) witam,jak zostało wspomniane wyżej baranek to faktura tynku. Masę tynkarską należy nałożyć przy pomocy pacy ze stali nierdzewnej i rozprowadzić do uzyskania warstwy grubości ziarna. Następnie zatrzeć płaską pacą z tworzywa sztucznego w celu uzyskania żądanej faktury ruchami kolistymi. [moderowano odniesienie do strony komercyjnej] Edytowane 5 Marca 2015 przez Jarek.P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 05.03.2015 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 e'fove: na tynku mineralnym o takim składzie jak mówiłem? Czy ty wiesz co piszesz? Struktura baranka dawno dawno temu, kiedy pisano mądre książki powstawała poprzez nakrapianie / narzucanie tynku. Początkowo było to wykonywane miotłami, potem tzw. narzutnicami a teraz pistoletem. Przy okazji spróbuj zatrzeć kolistymi ruchami i nałożyć metalową packą tynk by uzyskać fakturę, na bazie cementu, wapna / ciasta wapiennego i piasku. Życzę powodzenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 05.03.2015 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Balto: e-rzecznik wpadl na forum linki zostawic do strony a nie wniesc cokolwiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 05.03.2015 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 A ja myślałem, że jak ktoś dostaje fuche e - rzecznika to prócz fuchy ma jakieś materiały szkoleniowo - propagandowe... a tu bryndza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 05.03.2015 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 A ja myślałem, że jak ktoś dostaje fuche e - rzecznika to prócz fuchy ma jakieś materiały szkoleniowo - propagandowe... a tu bryndza... mial na stronie... ale mu linka wycielo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 05.03.2015 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 e'fove: na tynku mineralnym o takim składzie jak mówiłem? Czy ty wiesz co piszesz? Struktura baranka dawno dawno temu, kiedy pisano mądre książki powstawała poprzez nakrapianie / narzucanie tynku. Początkowo było to wykonywane miotłami, potem tzw. narzutnicami a teraz pistoletem. Przy okazji spróbuj zatrzeć kolistymi ruchami i nałożyć metalową packą tynk by uzyskać fakturę, na bazie cementu, wapna / ciasta wapiennego i piasku. Życzę powodzenia... Popieram całkowicie. Cement biały , piasek i delikatnie wapno. Tylko po natrysku szybciutko rusztowanie trzeba usuwać aby słoneczko nie zostawiło smug cienia. Taki baranek jak szkło i siedzi już 25 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts