Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Problem z panelami

Q_guar

Recommended Posts

Witam, zakupiłem panele firmy KAINDL AC4 8mm kolor dąb z montażem. Montaż,który według mnie wiele pozostawiał do życzenia, zakończył się dość szybko. Powstał jeden problem, bardzo widoczne stały się połączenia krótsze paneli, właściwie widać wszystkie. Większość z nich jest także wyczuwalna np. przejeżdżając po panelach paznokciem, tak jakby minimalnie była różnica wysokości między panelami. Boję się że te łączenia szybko nasiąkną wodą podczas mycia i zbrązowieją no i wygląda to..średnio :(

Powiedzcie, jest szansa że to się "rozejdzie podczas użytkowania" czy jest to wada paneli, błąd jakiś podczas montażu, czy może po prostu naturalny stan.

Będę wdzięczny za każdą poradę i pomoc.

Jeśli są ułożone dłuższym bokiem prostopadle do okna (okien) w pomieszczeniu, to raczej normalne iż krótsze połączenia rzucają się w oczy. Chodzi tu o padające przez okno światło słoneczne. Nawet w instrukcji tak piszą. A nierówności na łączeniach to raczej wada paneli, nie montarzu.

pytanie ile dałeś za panele ?

jak ok 20 zł za metr to nie ma się co dziwić jakości ja mam u siebie w starym pokoju tak samo wyglądają ale dałem 19,99 na promocji zawsze możesz zgłosić reklamacje co do montażu o ile była wystawiona na nią faktura lub [paragon ale raczej czepiał bym się jakości panelu

Specjalistą nie jestem, widziałem jak Pan "specjalista" kładł panele i nie wydaje mi się żeby jakoś źle to robił. Ale przyznam że według mnie on jest takim specjalistą jak ja..dyrygentem. Nie mierzył w ogóle ścian, przez co np. zostawił mi w ostatnim rzędzie wycinki o szerokości 2cm...

Może uda się to zareklamować skoro mówicie że to może być wina paneli.

Wrzucę jeszcze parę zdjęć z tym co ostatnio zauważyliśmy- uszczerbione krawędzie na wielu krótkich łączeniach, na długich też jest parę. I jedno zdjęcie które pod światło lepiej pokazuje dźwiganie na krawędziach. Myślicie że te uszczerbki to też wina paneli czy raczej to wskazuje na tego "montażystę-specjalistę"?

Podniesione_krawedzie.jpg

uszkodzone_krawedzie4.jpg

uszkodzony_rog1.jpg

uszkodzony_rog2.jpg

Podniesione_krawedzie.jpg

Specjalistą nie jestem, widziałem jak Pan "specjalista" kładł panele i nie wydaje mi się żeby jakoś źle to robił. Ale przyznam że według mnie on jest takim specjalistą jak ja..dyrygentem. Nie mierzył w ogóle ścian, przez co np. zostawił mi w ostatnim rzędzie wycinki o szerokości 2cm...

Może uda się to zareklamować skoro mówicie że to może być wina paneli.

Wrzucę jeszcze parę zdjęć z tym co ostatnio zauważyliśmy- uszczerbione krawędzie na wielu krótkich łączeniach, na długich też jest parę. I jedno zdjęcie które pod światło lepiej pokazuje dźwiganie na krawędziach. Myślicie że te uszczerbki to też wina paneli czy raczej to wskazuje na tego "montażystę-specjalistę"?

Raczej wina montażu , a jeśli fabryczna wada to taki element po wyciągnięciu z paczki nalezy odłożyć i reklamować ..