Q_guar 16.02.2015 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Witam, zakupiłem panele firmy KAINDL AC4 8mm kolor dąb z montażem. Montaż,który według mnie wiele pozostawiał do życzenia, zakończył się dość szybko. Powstał jeden problem, bardzo widoczne stały się połączenia krótsze paneli, właściwie widać wszystkie. Większość z nich jest także wyczuwalna np. przejeżdżając po panelach paznokciem, tak jakby minimalnie była różnica wysokości między panelami. Boję się że te łączenia szybko nasiąkną wodą podczas mycia i zbrązowieją no i wygląda to..średnio Powiedzcie, jest szansa że to się "rozejdzie podczas użytkowania" czy jest to wada paneli, błąd jakiś podczas montażu, czy może po prostu naturalny stan. Będę wdzięczny za każdą poradę i pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laserowy 16.02.2015 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Jeśli są ułożone dłuższym bokiem prostopadle do okna (okien) w pomieszczeniu, to raczej normalne iż krótsze połączenia rzucają się w oczy. Chodzi tu o padające przez okno światło słoneczne. Nawet w instrukcji tak piszą. A nierówności na łączeniach to raczej wada paneli, nie montarzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Q_guar 16.02.2015 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Tak, ułożone są zgodnie z instrukcją, prostopadle do okna, z tym że nie trzeba światła słonecznego nawet żeby zauważyć te łączenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 16.02.2015 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Tak, ułożone są zgodnie z instrukcją, prostopadle do okna, z tym że nie trzeba światła słonecznego nawet żeby zauważyć te łączenia. A nie prościej i szybciej zrobić zdjęcie i wkleić tutaj . wtedy napewno odpowiedz i porada bedzie dokładniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Q_guar 16.02.2015 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Ciężko pokazać niecałe milimetrowe załamanie ale może to trochę wyjaśni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rolmik 16.02.2015 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 pytanie ile dałeś za panele ? jak ok 20 zł za metr to nie ma się co dziwić jakości ja mam u siebie w starym pokoju tak samo wyglądają ale dałem 19,99 na promocji zawsze możesz zgłosić reklamacje co do montażu o ile była wystawiona na nią faktura lub [paragon ale raczej czepiał bym się jakości panelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Q_guar 16.02.2015 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Panele nie należały do tych tanich, może do tych super drogich też nie, ale za 45zł za m2 to chyba nie jest panel słabej klasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dort 16.02.2015 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 a nie da się wymienić tylko tych uszkodzonych paneli? i tak pewnie trzeba byłoby zdjąć całość, ale to zawsze zmniejsza koszty:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Q_guar 16.02.2015 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Całość jest tak widoczna, wiem że zdjęcie nie do końca wyjaśnia i pokazuje może o co chodzi, nie ma jak na żywo zobaczyć, ale chciałbym uzyskać porady czy Waszym zdaniem to wina montażu, paneli, czy po prostu tak ma być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz79 16.02.2015 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 wydaje mi się, że to wina montażu, ja tak nie mam, a sam układałem ale jestem perfekcjonistą ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalaf5 16.02.2015 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Widziałeś jak panele były układane?Opisz krok po kroku.Myślę że błąd montażowy, ale mogę się mylić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majwsercu 16.02.2015 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Dokładnie. Może montażysta po prostu je źle pozapinał. Ale druga sprawa też jest taka, że po prostu to jest wada paneli podłogowych, że tą krótszą częścią dość kiepsko się zapinają. W zasadzie nic z tym nie da sie zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Q_guar 17.02.2015 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Specjalistą nie jestem, widziałem jak Pan "specjalista" kładł panele i nie wydaje mi się żeby jakoś źle to robił. Ale przyznam że według mnie on jest takim specjalistą jak ja..dyrygentem. Nie mierzył w ogóle ścian, przez co np. zostawił mi w ostatnim rzędzie wycinki o szerokości 2cm... Może uda się to zareklamować skoro mówicie że to może być wina paneli. Wrzucę jeszcze parę zdjęć z tym co ostatnio zauważyliśmy- uszczerbione krawędzie na wielu krótkich łączeniach, na długich też jest parę. I jedno zdjęcie które pod światło lepiej pokazuje dźwiganie na krawędziach. Myślicie że te uszczerbki to też wina paneli czy raczej to wskazuje na tego "montażystę-specjalistę"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalaf5 17.02.2015 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Moim zdaniem jest to ewidentna wina montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 17.02.2015 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Specjalistą nie jestem, widziałem jak Pan "specjalista" kładł panele i nie wydaje mi się żeby jakoś źle to robił. Ale przyznam że według mnie on jest takim specjalistą jak ja..dyrygentem. Nie mierzył w ogóle ścian, przez co np. zostawił mi w ostatnim rzędzie wycinki o szerokości 2cm... Może uda się to zareklamować skoro mówicie że to może być wina paneli. Wrzucę jeszcze parę zdjęć z tym co ostatnio zauważyliśmy- uszczerbione krawędzie na wielu krótkich łączeniach, na długich też jest parę. I jedno zdjęcie które pod światło lepiej pokazuje dźwiganie na krawędziach. Myślicie że te uszczerbki to też wina paneli czy raczej to wskazuje na tego "montażystę-specjalistę"? Raczej wina montażu , a jeśli fabryczna wada to taki element po wyciągnięciu z paczki nalezy odłożyć i reklamować .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Q_guar 17.02.2015 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Myślicie że ta wada mogła powstać np. ze zbyt dużego ściskania ze sobą paneli? Bo jak inaczej aż tak mógł to pouszkadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 17.02.2015 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 A choćby przy dobijaniu paneli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek2005 17.02.2015 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 A choćby przy dobijaniu paneli. tak samo myślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laserowy 17.02.2015 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Takie wykruszenia powstają również gdy za często się panele "spina" i "rozpina" podczas montażu. Przy dobijaniu jednak najczęściej. Ogólnie nie powinno się dobijać czymkolwiek paneli by się zakleszczyły. Trzeba dociskać i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Q_guar 18.02.2015 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Wiecie co powiedzieli "specjaliści" z firmy na zgłoszona reklamację..ze to wina nierównych podłóg jest.. Masakra, nie mam pomysłu juz jak z nimi gadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts