CityMatic 19.02.2015 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Za kolejne 7 dni będziemy ponownie sprawdzać stany liczników i zobaczymy. W każdym układzie sprawa jest dziwna Fajne masz sąsiedztwo - jeden znalazł 2 którzy maja za jego wodę płacić To tak mi się nasunęło na myśl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mackk84 19.02.2015 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Nic z tych rzeczy. Jednymi z moich sąsiadów są moi Rodzice, drugi sąsiad rozlicza się z nami od 14 lat i zawsze się wszystko zgadzało. Dopiero teraz wychodzą takie jaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 19.02.2015 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Nic z tych rzeczy. Jednymi z moich sąsiadów są moi Rodzice, drugi sąsiad rozlicza się z nami od 14 lat i zawsze się wszystko zgadzało. Dopiero teraz wychodzą takie jaja. Ok, więc trzeba to zlokalizować a skoro tak to będzie łatwo. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przemo1 19.02.2015 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Pamiętaj, że jeśli w domu z zamkniętym wodomierzem ktoś odkręci jakikolwiek zawór, spuści wodę itp, to po otwarciu wodomierza będzie na głównym widoczny przepływ - ciśnienie się musi uzupełnić. Awaria głównego licznika może też skutkować przekłamaniem (zawyżaniem) zużycia wody - wystąpią wtedy rozbieżności między głównym a podlicznikami o których piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gubik 19.02.2015 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Stawiam na jeden z liczników.Jak zakupiłem mieszkanie w bloku to woda za bardzo mnie nie interesowała.Ale po kilku miesiącach jak podawałem stany liczników to pani była zdziwiona tak dużym poborem.Dało mi to do myślenia, po dwóch dniach wymieniłem wszystkie i automatycznie rachunki były mniejsze.Moje poprzednie zarazy zawyżały zużycie, znam kolegów u których liczniki zaniżają.Jak odkręca tylko na minimalne ciurkanie to licznik w ogóle nie kręci się, akurat on nie jest zainteresowany wymianą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts