Dycu 16.02.2015 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Witam, Potrzebuję rady w sprawie wykończenia szczelin między drzwiami w łazience a ścianą. Niestety zrobiliśmy tak, że najpierw położyliśmy w łazience kafelki do połowy wysokości pomieszczenia, a dopiero na to zamontowaliśmy drzwi. W związku z tym, od połowy wysokości drzwi w górę jest szczelina około 1 cm. Czym najlepiej wypełnić tę szczelinę tak żeby z czasem się nie powiększała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 16.02.2015 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 tynk gipsowy goldband Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dycu 16.02.2015 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 tynk gipsowy goldband Dzięki za odpowiedź. Z czasem nie porobią mi się szpary? Próbowałem to wypełniać gładzią szpachlową, taką w kubełku i niestety wyszło to tragicznie . Z użyciem takiego tynku efekt powinien być lepszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
UZOON75 17.02.2015 01:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 miałem podobny problem z jednym z otworów drzwiowych.Pomimo zastosowania futryn maskujących, i tak w jednym z nich pozostała szczelina ok 1-1,5 cm. z widoczną pianką użytą przy montażu drzwi.miejsce to wypełniłem uniflotem ( pozostałym po pracach związanych z sucha zabudową),a następnie zaszpachlowałem. Jak dotąd nic nie pęka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dycu 19.02.2015 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Wypełniłem tą przestrzeń wczoraj Uniflotem. Całkiem ładnie to wyszło, ale przez noc zrobiła się szpara między tą masą a futryną drzwi o wielkości 1mm. Czy teraz powinienem po prostu zaszpachlować to gładzią i ta szpara się nie zrobi czy powinienem użyć czegoś (jeśli coś takiego istnieje) co przyczepi się również do futryny drzwi? W tej chwili moim planem jest zaszpachlowanie to gładzią szpachlową i pomalowanie farbą. Wszystkie podpowiedzi mile widziane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gandw 19.02.2015 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Możesz użyć akrylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts