Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Uszkodzone deski podłogi... Poradzicie?

Jerchacz

Recommended Posts

Mam problem. Jako rodzinna złota rączka dostałem zlecenie naprawy podłogi w naszym domu. Deski są zniszczone przez nóżki i kółka szurających po nich fotelów. Gdyby uszkodzony był tylko lakier naprawa nie stanowiła by problemu, niestety został on starty do "żywego" drewna. Drewno rozwarstwiło się i łuszczy się. Nie mam za bardzo pomysłu jak to naprawić. Może ktoś by coś doradził? Jakaś masa która by to skleiła? Wycięcie zniszczonego miejsca/warstw drewna?

DSC_0379.jpgDSC_0380.jpg

Cyklinowanie ,szpachlowanie,lakierowanie .

Tyle w temacie.

Popieram, na zdjęciach dodatkowo widać , że już ta destrukcja trwała jakiś czas i doszło do rozwarstwienia spowodowanego wilgocią np mokrego mopa podczas ścierania.

Rada jw cyklinowanie mające na celu usunięcie uszkodzonej części desek

Mam problem. Jako rodzinna złota rączka dostałem zlecenie naprawy podłogi w naszym domu. Deski są zniszczone przez nóżki i kółka szurających po nich fotelów. Gdyby uszkodzony był tylko lakier naprawa nie stanowiła by problemu, niestety został on starty do "żywego" drewna. Drewno rozwarstwiło się i łuszczy się. Nie mam za bardzo pomysłu jak to naprawić. Może ktoś by coś doradził? Jakaś masa która by to skleiła? Wycięcie zniszczonego miejsca/warstw drewna?

[ATTACH=CONFIG]304768[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]304769[/ATTACH]

Zdjęcie po lewerj być może da się wycyklinować. Deska po prawej stronie do wymiany.