autorus 16.02.2015 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 (edytowane) Szukam wkładu kominkowego z podnoszona szybą. Mam otwór o rozmiarach 1 x1,7m Gdzie te 1,7 to wysokość. Do tej pory znalazłem romotop kv 055 AN Co jest jeszcze godne polecenia na rynku? Zależy mi aby ten system podnoszenia działa dobrze.Tteściowa ma kornak i jest kicha straszna niestety. Edytowane 16 Lutego 2015 przez autorus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stam222 16.02.2015 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Brat ma Lechmana (czy jakoś tak) 16 KW z płaszczem i użytkuje od jesieni i na razie nie narzeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 16.02.2015 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Płaszcz odpada. Jakoś nie jestem przekonany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 16.02.2015 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Szukam wkładu kominkowego z podnoszona szybą. Co jest jeszcze godne polecenia na rynku? Zależy mi aby ten system podnoszenia działa dobrze. Teściowa ma kornak i jest kicha straszna niestety. Słyszałem o wkładach kominkowych "LEDA", serii "SERA" ponoć bardzo dobre sprężynowe bezobsługowe systemy podnoszenia szyby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 16.02.2015 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Słyszałem o wkładach kominkowych "LEDA", serii "SERA" ponoć bardzo dobre sprężynowe bezobsługowe systemy podnoszenia szyby. Same się podnoszą jak pomyślisz?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 16.02.2015 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Same się podnoszą jak pomyślisz?! może i tak.....po prostu nie trzeba tyle smarować i konserwować jak pozostałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 16.02.2015 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 To jest piękny patent, ale jakoś mnie nie przekonuje. Tam są jakieś mechanizmy, linki itp. To z czasem musi pierdyknąć. Ale to tylko takie moje gdybanie. Może nasi mistrzowie zduńscy się wypowiedzą. Nie chcę tu szerzyć zabobonów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechoski 16.02.2015 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Zobacz go z bliska. Ma takie smieszne blaszki po bokach, ktore nie koniecznie przypadna ci do gustu. Technicznie o.k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 16.02.2015 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Płaszcz odpada. Jakoś nie jestem przekonany Gdyż ponieważ?Poczekaj........... ty czasem nie byleś moderatorem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 16.02.2015 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Gilotyna nie jest najszczelniejszym wkladem, lepszym wyborem pod tym wzgledem bedzie otwierany na bok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechoski 16.02.2015 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Oprocz tego pamietaj o bocznych przerwach na powietrze. Jesli masz otwor ok. 100 cm. to wstawisz w niego ok 80 cm. wklad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 16.02.2015 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Witam. Mam otwór o rozmiarach 1 x1,7m Dobrze jest mieć otwór. Jeszcze lepiej jak się stoi do kogoś otworem ... W obydwu jednak przypadkach ciężko do takiego otworu wcisnąć coś tak dużego jak wkład kominkowy ... zwłaszcza taki, w którym szyba podnosi się często do góry ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 17.02.2015 05:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Chyba nie dokładnie opisałem sprawę. Jest to otwór w ścianie silce 24cm. Głębokość przygotowanej powierzchni na kominek to jakieś 1,5m, szerokość ok 3m , wysokość ok 2,5m. Jest mozliwośc tez poszerzenia otworu. Szukam dobrej konstrukcji gilotyny. No chyba że technologia okaże się niedopracowana albo zawodna to poszukam czegoś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 17.02.2015 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Chyba nie dokładnie opisałem sprawę. Jest to otwór w ścianie silce 24cm. Głębokość przygotowanej powierzchni na kominek to jakieś 1,5m, szerokość ok 3m , wysokość ok 2,5m. Jest mozliwośc tez poszerzenia otworu. Szukam dobrej konstrukcji gilotyny. No chyba że technologia okaże się niedopracowana albo zawodna to poszukam czegoś innego. Brunner, Spartherm, Romotop, nawet Hajduk ostatnio....Ale skupiłbym się na tych dwóch pierwszych. Moim zdaniem lepszy serwis ma S. Ale jesteś za cwany forumowy lis (kot), żeby nie wiedzieć o drobiazgach...Choćby takich: kto i jak Ci to zamontuje. Wtedy gadanie o tym że gilotyna mniej szczelna, czy "kiedyś to musi pierdyknąć" są mało istotne. Wybór modelu danej marki też jest bardzo istotny. Są udane i tzw kupy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 17.02.2015 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Poszukałem trochę i znalazłem następujące modele: 1. Arysto 10 74x63 2. Spartherm Varia Sh 4S/3S: 3. Spartherm Arte Xh 3S: 4. Leda Sera 78 F: 5. Leda Vida 88 Fh: 6. Brunner Stil 75/90: W ostatnim szybę podnosi się przyciskiem. Jest oczywiście najdroższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 17.02.2015 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Poszukałem trochę i znalazłem następujące modele: 1. Arysto 10 74x63 2. Spartherm Varia Sh 4S/3S: 3. Spartherm Arte Xh 3S: 4. Leda Sera 78 F: 5. Leda Vida 88 Fh: 6. Brunner Stil 75/90: W ostatnim szybę podnosi się przyciskiem. Jest oczywiście najdroższy. Listę można wydłużyć, skrócić, są modela na pilota...Powiedz lepiej czego oczekujesz po założeniu tego wątku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 17.02.2015 13:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Chodzi o sposób podnoszenia szyby. Pewnie byłoby łatwiej pójść do jakiegoś dużego salonu z kominkami i samemu sobie pootwierać. Nie wiedziałem ze można otwierać na przycisk albo pilot. Nawet romotopa jeszcze nie widziałem akcji. A jeśli wkład będzie ważył z 300kg wypadałoby go ustawić już przed płytkami podłogowymi. Druga sprawa to ten otwór który mam, chciałbym go wykorzystać. Ale wolałbym go nie powiększać już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 17.02.2015 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Romotopa masz u nas czyli jakieś 4 km do przejechania . Model KV055AN mamy na składzie jak i pozostałe z podnoszonymi drzwiczkami , najszerszy ma 1100 mm x 510mm. Chcesz może KV 055AN w wersji z akumulacją ? Powiedzmy dodatkowe 300 kg masy na wkładzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 18.02.2015 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Chodzi o sposób podnoszenia szyby. Pewnie byłoby łatwiej pójść do jakiegoś dużego salonu z kominkami i samemu sobie pootwierać. Nie wiedziałem ze można otwierać na przycisk albo pilot. Nawet romotopa jeszcze nie widziałem akcji. A jeśli wkład będzie ważył z 300kg wypadałoby go ustawić już przed płytkami podłogowymi. Druga sprawa to ten otwór który mam, chciałbym go wykorzystać. Ale wolałbym go nie powiększać już. Nadal nie wyjaśniasz motywów, ale w sumie to nieważne.... 1. Jak chcesz zobaczyć, udaj się salonów. 2. Jak chcesz tanio kupić to tylko Daniel. 3.Jak chcesz mieć dobrze zrobione, musisz sam zdecydować komu zaufać....Nikt za Ciebie wykonawcy nie wybierze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafostry 18.02.2015 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Ja mam Hajduka Volcano - narożny z podnoszoną szybą. Używam pierwszy sezon, na razie jest ok. Wkład jest szczelny - dymu nie czuć w środku nawet po włączeniu okapu w kuchni w trakcie palenia . Mechanizm podnoszenia szyby przesuwa się lekko i bezproblemowo. Jak będzie dalej - zobaczymy Co do wymiarów - Hajduk robi tez wkłady na zamówiony wymiar. Nie wiem tylko jak to cenowo wygląda. Tu masz link -> http://www.hajduk.com.pl/pl/katalog/14-Wklady_kominkowe/31-Wklady_i_kasety_na_wymiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts