autorus 18.02.2015 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 A jak jest z dodatkowa elektroniką? Ma ktoś coś takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 18.02.2015 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Mamy.. i to w sporym wyborze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 18.02.2015 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 W następnym tygodniu spróbuję kolegę odwiedzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artix123 20.02.2015 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Z wkładów Hajduk nie trzeba iść w stronę wkładów na wymiar, jest "seryjny" Volcano ATh - wymiar drzwi 750 mm x 450 mm. Mechanizm domykania CLING, a więc pewnie taki jak u Rafostry, działa lekko i precyzyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irekjunior 20.02.2015 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Ja myslalem o Mila z gilotyna. 16kw. Patrzyles ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 21.02.2015 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Kurde autorus ja od roku mieszkam a ty jeszcze się bujasz ale nie każdy ma taką fantazję w budowie jak ty Też długo mi zeszło zanim wkład wybrałem. Mam gilotynę czyli tak jak ty chcesz, ale u mnie PW. Nastawiałem się na Brunnera lub Sparterma, ale jak przy wkładzie na moje potrzeby 25 - 35 tysiaków to dużo za wkład choć super są te wkłady. Ostatecznie kupiłem wkład Robi-Ren firma chyba z Lublina, wkład kupiłem od lokalnego Zduna. Jak na razie po sezonie palenia nic złego nie mogę powiedzieć, ja jestem nałogowym palaczem. Dom 280 m2, opalam na razie tylko tym wkładem. Do tego mam piec gazowy na razie gaz idzie tylko na ciepła wodę i kuchenkę, ale zima jest taka jaka jest czyli jej nie ma. Suma sumarum, jestem z tego wkładu zadowolony, a kosztował mnie około 11 tysiaków z osprzętem sterowniki, lodomat i tatkie tam, no ale to PW, przy powietrznym powinno być taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 22.02.2015 02:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 (edytowane) pozazdrościć tempa :} A jaki dokładnie masz ten osprzęt? Edytowane 22 Lutego 2015 przez autorus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 22.02.2015 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 już poprawione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 24.02.2015 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Cze Autorus Zapytam Cie - dlaczego chcesz mieć szeroki wkład ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 24.02.2015 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Cze Autorus Zapytam Cie - dlaczego chcesz mieć szeroki wkład ? Dobre pytanie.... http://forum.muratordom.pl/showthread.php?228692-Inspiracje-kominkowe&p=6784739&viewfull=1#post6784739 Dyskusja przed i po, jak najbardziej z pytaniem związana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 24.02.2015 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 Estetyka only Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 24.02.2015 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 dziś byłem u sąsiada zduna Kolegi Bielawskiego. Oglądałem model 55AN. Hm no system szyby podnoszonej działa bardzo fajnie, jak w szafkach Ma być od kwietnia nowa elektronika wiec sobie poczekam i zobaczę czy na tą chwilę wydolę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 24.02.2015 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 (edytowane) W jednym wątku pojawił się temat kominków z wkładami niskimi i długimi – panoramiczne jamniki Jak uzyskać taki efekt w przypadku kominka palonego drewnem. Z gazowym, nie problem jak rurka z palnikami pozwoli taką długość palenisko może mieć. Paleniska na drewno już nie. Bo i regulacja ciepła jakie daje urządzenie może nastręczać problemy, i ilość spalanego drewna też niebagatelna, jeśli chciałoby się uzyskać stosowny efekt. Poza tym jak tu palić w takim jamniku, żeby równo się paliło na całej długości !!! Generalnie masę z tym byłoby pewnie kłopotu, a efekt i tak mizerny. Jest sporo realizacji kominków, gdzie proste oszustwo kolorystyczne daje znakomity efekt wizualny: tutaj zacytowałem Kasieńkę bo tak jest jak pisze. z mojej strony pokażę takie cus ale dodam ze cięzko palic na całej szerokosci ilosc opału i temperatury dosc spore http://images70.fotosik.pl/644/c4012a61b52c67c8med.jpg https://www.youtube.com/watch?v=1x0q8Znx6Pk a tu jęki kominka https://www.youtube.com/watch?v=LXUMpuhU5Uo po paru minutach...........dodam ze kominek powinien zawsze tak wyglądać______________szkoda ze nie ma czegos takiego jak samoczyszczenie czy coś.... http://images70.fotosik.pl/644/877fde61fc5c2f55med.jpg Edytowane 24 Lutego 2015 przez f.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 24.02.2015 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 fajne filmy. Ale się nie doczekałem otwierania szyby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 24.02.2015 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 (edytowane) to ją się otwiera ???http://emotikona.pl/emotikony/pic/2smiech2.gif Oryginalnie było tak ze jak szybę podnosiłem to ona sama opadała pod swoim ciężarem mechanizm jest bardzo cichy i widać ze solidny. to mi się nie podobałoubzdurałem sobie że będę palił (okazjonalnie) z otwartą szybą....... jest to, ze tak to określę mało praktyczne rozwiązanie bo strasznie czuć ogniskiem w pomieszczeniu po pierwsze.po drugie ten wkład jest dość płytki - taki też chciałem bo nie ukrywam ze mam wąskie pomieszczenie i zachodzi prawdopodobieństwo wypadnięcia polana na deskę.sprawdz kiedyś jak pali się deska 3warstwowa. mechanizm jest prosty w swojej konstrukcji po boku wkładu jest miejsce na ciężarki w prowadnicach i stalowa linka która jezdzi po kółeczku na górze. nie mam tez koncepcji co do wyglądu samego kominka ale w zasadzie nigdy tej koncepcji nie miałem wiec wyszło cos przypadkiem jak wszystko u mnie w zyciu.planuje miejsce koło wkładu obłozyc czarną płytką matową aby był taki czarny ciąg wraz z wkładem. na początku koninek miał byc obudowany cegłą/płytką taką jak na scieniehttp://images69.fotosik.pl/645/50f5617c468c454bmed.jpg Edytowane 24 Lutego 2015 przez f.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 24.02.2015 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 fajne filmy. Ale się nie doczekałem otwierania szyby. Nie wiem, czy pomogę podjąć decyzję. Byłam dzisiaj u zduna i dowiedziałam się, że jeśli podnoszona ma być, to tylko Spartherm. Ja sobie już dawno odpuściłam takie cuda, bo portfel coraz cieńszy i wolę wkład skromniejszy ale za to z przyzwoitą akumulacją. Ale oczywiście bardzo mi się podobają różnorodne wersje wkładów i trzymam kciuki za powodzenie idei, Autorusie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miki331 24.02.2015 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2015 W kazdym razie odradzam nabywanie wyrobów firmy Austroflamm, z uwagi na problemy i liczne usterki jakie wystąpiły podczas początkowego uzytkowania oraz sposobem w jaki przedstawiciel potraktował próby reklamacji. Sprawa w sądzie więc tyle w tym temaciei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 25.02.2015 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 ............. że jeśli podnoszona ma być, to tylko Spartherm. Porównaj Spartherm Ah z Romotop KV 055AN ..... Dobrze znam obydwie marki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktototaki 25.02.2015 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Porównaj Spartherm Ah z Romotop KV 055AN ..... Dobrze znam obydwie marki ... Darku skoro dobrze znasz oba produkty to przedstaw wady i zalety jednego i drugiego, być może będzie to pomocne dla potencjalnych nabywców. Może w końcu zostaną rozwiane tezy i wątpliwości że spartherm ma najlepszy system podnoszenia albo że jest przereklamowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 25.02.2015 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Darku skoro dobrze znasz oba produkty to przedstaw wady i zalety jednego i drugiego, być może będzie to pomocne dla potencjalnych nabywców. Może w końcu zostaną rozwiane tezy i wątpliwości że spartherm ma najlepszy system podnoszenia albo że jest przereklamowany. Nooo...I pewnie jeszcze obiektywnie ma być Prawda jest taka, że Spartherm ma obecnie jeszcze gorszy rynek niż sprzedaż internetowa na Śląsku...Ale w gilotynach nikt mu nie podskoczy. Można go najwyżej lepiej lub gorzej skopiować, ale on w tym czasie już jest daleko z przodu. Można gonić króliczka, ale dopóki żyje M.R., będziesz widział tylko jego ogon...Króliczka oczywiście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts