misiek700 16.02.2015 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Witam, Dotarł do mnie zamówiony wkład ZIBI BS z boczną szybą i mam taki pytanie: Po rozpakowanu znalazłem w środku taki oto element Czy ktoś się orientuje co to jest i do czego to jest potrzebne? Jeżeli to jest element niezbędny, to skąd to wypadło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktototaki 16.02.2015 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 mi to wygląda jak element mocujący wkład do palety, ma 1 dziurkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiek700 16.02.2015 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Nie pamiętam, czy ma dziurkę(kominek stoi na budowie)Znalazłem to w środku wkładu, jak otworzyłem drzwiczki Wkład do palety był mocowany plastikowymi taśmami, a nogi zabezpieczone przed przesuwaniem kawałkami odpowiednio wyciętych desek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bolt 16.02.2015 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 (edytowane) Na tym kawałku blaszki (jest ich kilka) spoczywają płyty ceramicznego dna paleniska. To dystanse umożliwiające cyrkulację powietrza. Jutro wyjmę ceramikę z Zibiego, żeby upewnić się, dziś mogę to stwierdzić z pewnością, powiedzmy 90 procent. Swoją drogą podobnych "patentów" jest tam więcej i mimo dobrego zdania o wkładzie, takie akurat rozwiązania uznaję za "rzeźbę". W czym - nie będę pisał. Edytowane 16 Lutego 2015 przez Bolt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechoski 16.02.2015 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Znalazlem juz takich kilka luzem. Chyba przytrzymuje w ktoryms momencie deflektor, gdy jest montowany, albo kistwe od szamotowm Pozniej staje sie niepotrzebny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 17.02.2015 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 albo kistwe od szamotowm Kto zgadnie co autor miał na myśli ?:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechoski 17.02.2015 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Listwe od szamotow. Takie sa uroki pisania przez telefon. W dodatku wersja komorkowa muratora nie oferuje edycji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 17.02.2015 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Zawsze myślałem, że telefon to do dzwonienia jest.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bolt 17.02.2015 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 No to mi wstydu narobiliście Przynajmniej się schylać nie będę musiał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lechoski 17.02.2015 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Zawsze myślałem, że telefon to do dzwonienia jest.... No do niedawna tak bylo. Byl tez wczesniej na kablu (prawdziwy rarytas i symbol statusu - nie to co teraz - kazden ma i to na dodatek przy sobie). A nawet na korbelke. Teraz panie telefon sluzy do wszystkiego. taki maly komputerek. A okulisci i optycy juz swietuja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butynski 17.02.2015 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Aż boję się zapytać , do czego można wykorzystać wibracje ...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 17.02.2015 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Aż boję się zapytać , do czego można wykorzystać wibracje ...... Odstraszanie kretów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 18.02.2015 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 To raczej dla mieszkających blisko torów kolejowych , równoważąc zagłuszają drgania terenu ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiek700 18.02.2015 06:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Znalazlem juz takich kilka luzem. Chyba przytrzymuje w ktoryms momencie deflektor, gdy jest montowany, albo kistwe od szamotowm Pozniej staje sie niepotrzebny... Czyli do wyrzucenia. Jesteś pewny? Czy tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 18.02.2015 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Witam.To są "klamerki" zabezpieczające dwa boczne elementy okładziny ceramicznej przed przemieszceniem w czasie transportu. Są wciskane między nie a stalową listwę korpusu z przodu wkładu. Potrafią czasem wypaść w skutek dragań i wstrząsów przy transporcie ale spełniają swoją rolę.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 18.02.2015 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Witam. To są "klamerki" zabezpieczające dwa boczne elementy okładziny ceramicznej przed przemieszceniem w czasie transportu. Są wciskane między nie a stalową listwę korpusu z przodu wkładu. Potrafią czasem wypaść w skutek dragań i wstrząsów przy transporcie ale spełniają swoją rolę. Pozdrawiam. Jak wypadną też?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktototaki 18.02.2015 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Odstraszanie kretów? na krety to raczej impuls elektroniczny o zmiennej częstotliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts