Arni_grass 16.02.2015 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Witam Mam problem z budynkami gospodarczymi, mianowicie chodzi mi o stodołę i szopkę. Problem polega na tym że:Chce zrobić sobie poddasze i wyciąłem mapki geodezyjne na których okazało się że nie ma naniesionych tych dwóch budynków,okazało się że, te oto budynki zostały postawione przez dziadka mojej małżonki który już nie żyje. Nie wiem w jaki sposób mam ugryź tą sprawę. Obawiam się że zostaniemy pociągnięci odpowiedzialnością karną za wybudowanie tych budynków bez zezwolenia.Dziadek wybudował je w latach 83-86(tak twierdzi teściu). Czy jest jakaś możliwość wciągnięcia tych budynków bez opłat za samowolną budowę na mapki przez przedawnienie lub innym sposobem? Proszę o pomoc i jakieś rady. pozdrawiam Arni_grass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kkkk-kp 16.02.2015 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2015 Obawiam się że zostaniemy pociągnięci odpowiedzialnością karną za wybudowanie tych budynków bez zezwolenia. Dziadek wybudował je w latach 83-86(tak twierdzi teściu). Nie mieszkamy w Korei Północnej Wina nie przechodzi na członków rodziny. Nie będziesz pociągnięty do żadnej odpowiedzialności karnej. Lektura dla Ciebie: http://www.rzeczoznawca-michalik.pl/dokumenty/artykuly_www/03P-SAMOWOLA%20BUDOWLANA%20DO%20%202%20LAT%20WI%CAZIENIA%20PRZEDAWNIENIE.pdf Zawsze też możesz skorzystać z pomocy radcy prawnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arni_grass 21.02.2015 14:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Dziękuje za informacje. Dużo wątpliwości rozwiązały.Wreszcie mogę odpocząć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts