_kris 17.02.2015 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Witam Wszystkich Potrzebuję pomocy tz posiadam ok 3,5 tys białej, pełnej cegły 25x12x6,5 Cegła zakupiona ok 20 lat temu stoi w 4 kopcach do dziś. Rodzice zakupili materiał, mieli się budować jednak coś nie poszło a cegła czeka. W związku z tym, iż rozpoczynam w tym roku budowę zastanawiam się na wykorzystaniem tej cegły na ścianki działowe, może nośne i Tu pytanie do Was, czy warto? Czy w związku z tym, iż cegła tyle stoi mogę mieć jakieś przygody ze ścianami z takiej cegły w późniejszym użytkowaniu domu? typu zapach, wilgoć, jakiś grzybek? Dodam, że cegła stoi na dworze, była przykryta jednak z czasem folia popękała. Plan mam taki by ją teraz przewieść na miejsce budowy, poukładać na paletach, od góry przykryć, by ewentualna wilgoć odparowała i na jesień do murowania. Scianek działowych będę miał ok 41mkw, nośnych 60mkw Z góry dziękuje za podpowiedzi. Pozdrawiam Krzysiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 17.02.2015 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Chyba bym nie ryzykował gazobeton po takim czasie mogł sie zlasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwekr 17.02.2015 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2015 Chyba bym nie ryzykował gazobeton po takim czasie mogł sie zlasować To nie gazobeton, tylko silka. Jeśli nie popękana, nie rozlatuje się itp to według mnie działówki z tego stawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_kris 22.02.2015 15:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2015 sylwekr mój murarz mówi to samo. Sprawdziłem, nie popękana i wygląda całkiem nieźle jak na te lata. Dzięki za radę.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts