Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Duży tararas - jak zrobić nad garażem aby nie przeciekał?

Recommended Posts

Witam , jestem na etapie wyboru projektu a właściwie to już wybrałem dom w kardamonie G2 chciałem mieć taras gdyż wokół sąsiedzi wiec być może jest to dodatkowe miejsce z odrobiną intymności na świeżym powietrzu. Taras nad garażem jest duży - około 6,5m x 9m czyli 58m2 i podaczas wyszukiwania ekipy zwracano mi uwagę na prawdopodobieństwo późniejszych kłopotów z przeciekaniem itd. Czy ktoś ma spory taras dłużej używany, który udało się prawidłowo wykonać ? Jeśli tak to jak? Dzięki i pozdrawiam

Witam

U mnie dawno temu zostało zrobione lastryko... I co najlepsze przed położeniem lastryka garaż nie przeciekał :p Po roku zastanawiania się jak zlikwidować ciekięcie przykryłem blachą trapezową... Teraz gdy mam jż chyba wszystko w dom zrobione mam ochotę wziąć się za ten taras... Ogólnie mam pomysł taki... rozpieprzyć całe lastryko, zrobić dobre odwodnienie i ułożyć jakąś kostke brukową.. Tylko nie wiem czy nie będzie za ciężka...

Witam

U mnie dawno temu zostało zrobione lastryko... I co najlepsze przed położeniem lastryka garaż nie przeciekał :p Po roku zastanawiania się jak zlikwidować ciekięcie przykryłem blachą trapezową... Teraz gdy mam jż chyba wszystko w dom zrobione mam ochotę wziąć się za ten taras... Ogólnie mam pomysł taki... rozpieprzyć całe lastryko, zrobić dobre odwodnienie i ułożyć jakąś kostke brukową.. Tylko nie wiem czy nie będzie za ciężka...

Witam Pana myślę że kotka to trochę za duży ciężar ale żeby zrobić cos z tarasem trzeba zrobić izolację dobra izolacja wytrzyma kilka lat i nie będzie problemu