paradox2604 18.02.2015 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Witam zastanawiam sie jak rozwiazac ogrzewanie cwu oraz calej kotlowni czy robic wszystko na jednej pompie tj. ogrzewanie cwu i grzejnikow odbywa sie na jednej pompce obiegowej czy moze zastosowac 2 pompke tylko do podgrzania cwu a druga pompka na obieg jak wy macie to rozwiazanie i jakie rozwiazanie jest najbardziej energooszczedne poniewaz tak to analizuje i na jednej pompce woda nagrzeje sie w cwu dluzej ale zawsze chodzi tylko jedna pompka a na dwuch to wiadoma bojler szybko sie nagrzeje ale w zimie to zawsze 2 pombki na raz beda pracowac/? wiec co wychodzi naj bardziej ekonomicznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mietek440 18.02.2015 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Mam dwie Wilo-Stratos PICO . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 18.02.2015 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Jak kociol grzej cwu to nie grzeje grzejnikow. Jedna pompa wystarczyy. Przelaczanie jest przez zawor trojdrogowy w kotle. Tak prsynajmniej jest w buderus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 18.02.2015 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Jak kociol grzej cwu to nie grzeje grzejnikow. Jedna pompa wystarczyy. Przelaczanie jest przez zawor trojdrogowy w kotle. Tak prsynajmniej jest w buderus A skąd wiesz że on ma gazówkę? Jak kocioł stałopalny to na dwie pompy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paradox2604 18.02.2015 14:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Mam kociol na wegiel. Kupione pompki wilo ale nie wiem czy jest sens zakladac oddzielna pompke na cwu tu gdzie teraz mieszkam mam jedna pompke na caly dom grzejniki i cwu podczas palenia w piecu grzeje sie dom i cwu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 18.02.2015 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 zależy jakie temp. chcesz mieć na kotle, jak np. 80 stopni to raz że się możesz poparzyć a dwa że dużo kamienia sie wytrąca więc lepiej 2 pompki ale jak na 60 stopni i zrobić podmieszanie na cieplejsze dni to wtedy można na jednej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paradox2604 20.02.2015 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 na piecu bede trzymal 60 oC wiec chyba zrobie na 1 bo wychodzi to bardziej oszczednie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts