Lidka123 20.02.2015 23:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?210318-Czy-jest-sens-robi%C4%87-ogrzewanie-pod%C5%82ogowe-w-ca%C5%82ym-domu http://forum.muratordom.pl/showthread.php?211426-Pod%C5%82og%C3%B3wka-parkiet-deska-pod%C5%82ogowa-opinie-posiadaczy czy w tym wątku ktoś porusza temat deski? bo jak narazie czytam jak to wszyscy sa zachwyceni, ale mają kafle i panele.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidka123 20.02.2015 23:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 a masz projekt domu? a jak myslisz? Mam już pozwolenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 20.02.2015 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 to wyslij mi na maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 20.02.2015 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?211426-Pod%C5%82og%C3%B3wka-parkiet-deska-pod%C5%82ogowa-opinie-posiadaczy/page3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidka123 20.02.2015 23:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?211426-Pod%C5%82og%C3%B3wka-parkiet-deska-pod%C5%82ogowa-opinie-posiadaczy/page3 tylko, że ja planuję sosnę, lita deska, kładziona samodzilenie, za duze ryzyko na podłogówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidka123 20.02.2015 23:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 to wyslij mi na maila w celu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 20.02.2015 23:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?3337-Co-by%C5%9B-zmieni%C5%82(a)-buduj%C4%85c-jeszcze-raz/page22 POST 851 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 20.02.2015 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 obejrzeniA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidka123 20.02.2015 23:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 obejrzeniA tak cie zaintrygował mój domek? jakos nie mam w zwyczaju rozdawać ryzunków mojego domu na prawo i lewo, po co konkretnei chcesz to ci prześlę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 20.02.2015 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 dobra niedawaj, daj znac jak bedziesz potrzebowac ekip. pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidka123 20.02.2015 23:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 dobra niedawaj, daj znac jak bedziesz potrzebowac ekip. pa nie obrażaj się, po prostu powiedz, po co ci jest potrzebny, co do ekip, to na pewno się zwrócę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 20.02.2015 23:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 dobra niedawaj, daj znac jak bedziesz potrzebowac ekip. pa spoko,jak widzisz marketing pełną gębą i żadne argumenty nie mogą dotrzeć,pellet jest najlepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidka123 20.02.2015 23:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 spoko,jak widzisz marketing pełną gębą i żadne argumenty nie mogą dotrzeć,pellet jest najlepszy skoro marketing pełną gębą na nic, to chyba produkt po prostu ciężki:yes: do opchnięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 20.02.2015 23:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 (edytowane) Fajna dyskusja, 11 stron komentarzy, odpowiedzi na pytanie brak, argumenty miałkie, ale przynajmniej można podbić statystyki liczby postów. Ciekawe, czy trafię na jakiś wątek na FM dotyczący ogrzewania, który nie będzie trollowany. Edytowane 20 Lutego 2015 przez kemot_p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidka123 21.02.2015 00:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Fajna dyskusja, 11 stron komentarzy, odpowiedzi na pytanie brak, argumenty miałkie, ale przynajmniej można podbić statystyki liczby postów. Ciekawe, czy trafię na jakiś wątek na FM dotyczący ogrzewania, który nie będzie trollowany. miło by było, ale - jak się okazuje - to chyba sfera marzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 21.02.2015 00:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 (edytowane) skoro marketing pełną gębą na nic, to chyba produkt po prostu ciężki:yes: do opchnięcia Skoro nie marketing to świadomy inwestor,który rozpatruje wszystkie systemy grzewcze i wybiera najbardziej optymalny dla siebie zatem pytanie o pozostałe systemy jak brzmiała odpowiedź i uzasadnienie: Podstawa dom 85m2 i 7700kWh na c.o+cwu 1.Pellet -jaki koszt inwestycji -jaki koszt eksploatacji 2.Gaz ziemny -jaki koszt inwestycji -jako koszy eksploatacji 3.Prąd -jaki koszt inwstycji -jaki koszt eksploatacji 4.Ekogroszek -jaki koszt inwestycji -jaki koszt eksploatacji 5.Pompa ciepła -jaki koszt inwestycji -jaki kosz ekspolatacji Wyjaśnij i przedstaw wg tych punktow czemu uparlaś się tak bezsensownie na pellet ? Pozwoli to innym inwestorom zrozumieć bezsens tego wyboru n aliczbach wymiernych. Proszę,nie opuść żadnego z punktów. Fajna dyskusja, 11 stron komentarzy, odpowiedzi na pytanie brak, argumenty miałkie, ale przynajmniej można podbić statystyki liczby postów. Ciekawe, czy trafię na jakiś wątek na FM dotyczący ogrzewania, który nie będzie trollowany. Sądzę,że to inwestor budujący elektrownię jądrową dla ogrzania 85m2 powinien przedstawić argumenty za sensownoscią takiej inwestycji bo inaczej zostanie potraktowany jak nawiedzony. Edytowane 21 Lutego 2015 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 21.02.2015 01:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Sądzę,że to inwestor budujący elektrownię jądrową dla ogrzania 85m2 powinien przedstawić argumenty za sensownoscią takiej inwestycji bo inaczej zostanie potraktowany jak nawiedzony. Sądź sobie to chcesz, tylko nie śmieć w wątkach innych osób. Trochę już na tym forum przez ponad rok się naczytałem i wiem jak wyglądają dyskusje. Np. ta w której wyśmiewasz inwestora, który buduje dom 165m, jakby to było nie wiadomo ile. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 21.02.2015 01:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 (edytowane) Sądź sobie to chcesz, tylko nie śmieć w wątkach innych osób. Trochę już na tym forum przez ponad rok się naczytałem i wiem jak wyglądają dyskusje. Np. ta w której wyśmiewasz inwestora, który buduje dom 165m, jakby to było nie wiadomo ile. . Oj to jesteś jeszcze świeżak,mój dom wg ekosyfiarzy to domek letniskowy i kurnik Ekosyfiarze są bogaci i budują domki pow.150m2 a nie tak jak ja,normalny inwestor Pech che,że ich przy takich domach "nie stać" na grzanie bez syfu w domu. Czekam na odpowiedzi Lidki jako świadomej inwestorki,co to po burzliwych rozmyślaniach wybrała pellet Przy okazji też możesz odpowiedzieć,jako że jesteś przed wyborem Edytowane 21 Lutego 2015 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 21.02.2015 01:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Oj to jesteś jeszcze świeżak,mój dom wg ekosyfiarzy to domek letniskowy i kurnik Ekosyfiarze są bogaci i budują domki pow.150m2 a nie tak jak ja,normalny inwestor Sam planuję dom ok. 120m, ale wcale nie uważam, że 160 to jakoś strasznie dużo. Moi rodzice na dwie osoby mają 140m i sobie chwalą bo mają osobny pokój na rowerek do ćwiczeń i stół pinpongowy, jedną sypialnię przerobili na dużą garderobę. Dla jednych wystarczy mieszkanie 36m, inni potrzebują 85m - tak trudno Ci to zrozumieć? Ty uważasz, że każdy kto nie ogrzewa PC i ma więcej niż 120m jest nienormalny. A ja uważam, że wszystko jest dla ludzi i pelet i prąd i gaz i dom o powierzchni 90m, i dom o powierzchni 300m. Każdy wybiera to, co jest dla niego najwygodniejsze. Ty wybudowałeś mały dom, ktoś wybuduje duży - czy to jest powód żeby się z kogoś naśmiewać, że ma mniej, czy więcej metrów? Uważam, że nie. I nie stosuj obraźliwych określeń na osoby palące węglem, czy ekogroszkiem, bo to świadczy o braku kultury. I jeszcze jedno: widzę, że jesteś ze Śląska, który na węglu stoi. To powiedz mi co to za ptak co do własnego gniazda "robi"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 21.02.2015 01:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2015 Sam planuję dom ok. 120m, ale wcale nie uważam, że 160 to jakoś strasznie dużo. Moi rodzice na dwie osoby mają 140m i sobie chwalą bo mają osobny pokój na rowerek do ćwiczeń i stół pinpongowy, jedną sypialnię przerobili na dużą garderobę. Dla jednych wystarczy mieszkanie 36m, inni potrzebują 85m - tak trudno Ci to zrozumieć? Ty uważasz, że każdy kto nie ogrzewa PC i ma więcej niż 120m jest nienormalny. A ja uważam, że wszystko jest dla ludzi i pelet i prąd i gaz i dom o powierzchni 90m, i dom o powierzchni 300m. Każdy wybiera to, co jest dla niego najwygodniejsze. Ty wybudowałeś mały dom, ktoś wybuduje duży - czy to jest powód żeby się z kogoś naśmiewać, że ma mniej, czy więcej metrów? Uważam, że nie. I nie stosuj obraźliwych określeń na osoby palące węglem, czy ekogroszkiem, bo to świadczy o braku kultury. I jeszcze jedno: widzę, że jesteś ze Śląska, który na węglu stoi. To powiedz mi co to za ptak co do własnego gniazda "robi"? Sądzę,że nie jarzysz zbytnio co pisałem wcześniej. To mój dom dla ekosyfiarzy jest mały,za mały,jest dla nich kurnikiem i domkiem letniskowym bo oni mają wieksze domy i tam trzeba grzac ekosyfem i to dla nich jest jedyne wytłumaczenie dla ekosyfu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts