bietka19640904 27.02.2015 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 Rozpalilam od gory 60 kg węgla -startowało z temp wody 18 st doszło do 57 i wypaliło się po 6 godz.Chciałam zmienić piec na dolnego spalania robionego na zamówienie od Przemka.Okazuje się że trzeba mieć dobry węgiel by w takim piecu paliło się dobrze.U nas z tym kiepsko/przy granicy z Rosją/.Zamiast pieca myślałam o modernizacji co-z pieca wychodzą rury wielkości pięści.Grzejniki zmienione.Podpowiadają mi piec z podajnikiem.Teraz to mam zamęt kompletny.Zraziłam się do miejscowych fachowców bo radzą tak aby im było dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SUSPENSER 27.02.2015 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 Przy kotle z podajnikiem jest znacznie mniej pracy - w Łaszczowie jest producent Instalco, który wytwarza podajnikowe RBR - może z nim warto porozmawiać o kotle, i na pewno opał do niego doradzi jaki i gdzie kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts