Bracianka 18.02.2015 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Pytanie do tych, którzy już mieszkają - czy wg Was jest sens kupować mikrofalówkę, skoro będziemy mieć indukcję i piekarnik? Widziałam tempo podgrzewania na indukcji, dla mnie bomba. Aktualnie używamy mikrofali w wynajmowanym mieszkaniu, ale tylko dlatego, że często się mijamy, niedługo ja będę siedzieć w domu. Czy nie lepiej dołożyć do piekarnika, a mikrofalówkę olać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 18.02.2015 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2015 Pytanie: Czy nie lepiej dołożyć do piekarnika, a mikrofalówkę olać? Wszystko zależy od stylu życia, napiszę tak u nas jest stara tzn dobra, korzysta się z niej częściej niż z piekarnika, indukcję też mam ale to nie jest mikrofalówka tylko kuchnia i nie jest zamienna , nie da się podgrzać herbaty, mleka czy potrawy w kubku czy na talerzu. Możecie w ramach kompromisu kupić piekarnik z mikrofalą - taki kombajn, ale jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego. Pozdrawiam Zawsze możecie przewidzieć miejsce na mikrofalówkę, a dokupić ją później jak uznacie, że jest potrzebna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaD72 25.02.2015 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Bez mikrofalówki nie wyobrażam sobie kuchni. Przede wszystkim wygoda i możliwość szybkiego podgrzania posiłku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 25.02.2015 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Mam mikrofalówkę - nie używam wcale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielw 25.02.2015 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 A u mnie odwrotnie, jest bardzo często używana, mimo że jest indukcja i piekarnik.Jak chce coś szybko podgrzać na talerzu szklance czy kubku to jest nie zastąpiona.Nie wyobrażam sobie przekładac/ przelewać najpierw do metalowego naczynia a później znów na talerz/kubek, powstaje tylko sterta naczyń do mycia.Poza tym w mikrofali podgrzewasz tyle ile aktualnie potrzebujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martolinka 25.02.2015 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 Mialam podobny dylemat po czym zdalismy sobie z malzem sprawe ze tej ktora mamy nie uzywamy praktycznie wcale, Decyzja zapadla choc kuchnia jeszcze nie urzadzona - miejsce w meblach zostawiam i zbieram na piekarnik parowy .... tez podgrzewac mozna a ile zdrowiej przy tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bracianka 25.02.2015 16:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2015 No właśnie u nas jest używana obecnie stosunkowo często, ale to nie kwestia upodobań, tylko lenistwo. Zup w talerzach i czegokolwiek w kubkach nie podgrzewam, raczej chodzi o drugie dania, ale w sumie nie wiem czy jest sens kupować mikrofalę tylko po to, żeby raz na jakiś czas drugie danie podgrzać. A obecnie piekarniki elektryczne nagrzewają się szybko i na upartego też można sobie coś odgrzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaddi 26.02.2015 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Dokładnie pytanie musisz sobie zadać a nie nam. Ja osobiście używam mikrofalówki nawet często ale z drugiej strony przeżyłbym bez niej. Czyli jeżeli zdarza ci się nie mieć czasu na pewne czynności to polecam, ponieważ zaoszczędzony czas może być duży a jak wiadomo teraz czas to pieniądz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 26.02.2015 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Możemy oczywiście rozpętać rozmowę innego typu - że kuchenka jest bardzo szkodliwa zarówno niszcząc potrawy, jak i je napromieniowuje przez co stają się rakotwórcze...................tylko po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 26.02.2015 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 A ja wam powiem jaki ja numer odwalam z mikrofalówką Rano robię na indukcji cały dzbanek herbaty i przez cały dzień kiedy mam ochotę, mogę sobie filiżankę odgrzać w mikrofali. Mikrofali używamy często. A to coś rozmrozić, a to odgrzać, a to popcorn itd. U nas musi być, ale to sprawa indywidualna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jare32 26.02.2015 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Możemy oczywiście rozpętać rozmowę innego typu - że kuchenka jest bardzo szkodliwa zarówno niszcząc potrawy, jak i je napromieniowuje przez co stają się rakotwórcze...................tylko po co? masz coś na poparcie Twej tezy iż potrawy po użyciu w mikrofali są rakotwórcze??? u nas mikrofala jest nieodzowna, najszybsze medium do podgrzania, mamy model i z termoobiegiem, piekarnikiem ale rzadko akurat z tego korzystamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 27.02.2015 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 masz coś na poparcie Twej tezy iż potrawy po użyciu w mikrofali są rakotwórcze??? Tak napisałem, bez argumentu niekiedy pojawiają się takie informacje. Sam posiadam i korzystam z mikrofalówki.... informacja o szkodliwości to sarkazm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jare32 27.02.2015 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 Tak napisałem, bez argumentu niekiedy pojawiają się takie informacje. Sam posiadam i korzystam z mikrofalówki.... informacja o szkodliwości to sarkazm tylko wiesz, że czasami ktoś to przeczyta i urodzi się z tego nie wiadomo jaki problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 27.02.2015 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 tylko wiesz, że czasami ktoś to przeczyta i urodzi się z tego nie wiadomo jaki problem No właśnie wiedza z sieci jest ogólnodostępna - ja też to przeczytałem http://zdrowie.wp.pl/multimedia/galerie/art1106.html i co ...nadal jej używam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bbettka 27.02.2015 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 Moim zdaniem mikroifalówkę warto kupić tylko wtedy, kiedy zamierza się często coś odgrzewać. Do gotowania się kompletnie nie nadaje bo to wszystko takie gumowe z tego jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bracianka 28.02.2015 06:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 Ja akurat dla popcornu mikrofalówki na pewno nie kupię - od kiedy pierwszy raz zrobiłam popcorn na oleju z masłem. Bez porównania lepszy i bez porównania mniej odpadów, nigdy mi się nie przypalił - popcorn dla mnie jest akurat argumentem przeciw. A herbata, no cóż, u mnie musi być świeża, jedyne w czym mogę iść na ustępstwo, to zrobienie bardzo mocnej esencji i zalewanie jej wrzątkiem, ale do tego w ogóle mi mikrofalówka nie potrzebna. W sumie to wychodzi na to, że jakoś szczególnie nie jest nam potrzebna, tak jak wyżej napisano, niby używamy, ale spokojnie przeżyjemy bez. Chyba po prostu zostawimy miejsce ewentualnie i na razie to miejsce będzie półką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel1212 28.02.2015 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 Interesuje się tematem wiele lat i argumentów za i przeciw szkodliwości jest po równo . Więc szkoda ryzykować !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 28.02.2015 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 Interesuje się tematem wiele lat i argumentów za i przeciw szkodliwości jest po równo . Więc szkoda ryzykować !! Jazda samochodem jest też bardzo niebezpieczna, niemal codziennie ktoś ginie. A schody!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jare32 28.02.2015 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2015 Interesuje się tematem wiele lat i argumentów za i przeciw szkodliwości jest po równo . Więc szkoda ryzykować !! a Ty znów o promieniowaniu? a wiesz ile tego lata wokół Ciebie i przez Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrashEw 04.03.2015 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Dokładnie wszystko zależy od tego czy masz mało czy duzo czasu na przygotowanie posiłku, mikrofala jest bardzo przydatna w szybkich i łatwych potrawach czy w choćby podgrzewaniu jedzenia ale spora wada jest to, że takie urządzenia przy częstym użytkowaniu szybko się psują i zużywają bardzo dużo energii. Natomiast piekarnik jest narzędziem pracy wszystkich miłośników gotowania, wada: jedzenie znacznie dłlużej sie podgrzewa niż w mikrofali. Moim wyborem byłoby doinwestowanie w lepszy piekarnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.