Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy kupować mikrofalówkę?

Bracianka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 145
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mikrofalówka nie jest aż taka droga żeby przewidywać czy planować kupno. Fakt miejsce może być już określone że np. tutaj będzie stać mikrofalówka to tutaj będzie kontakt, ale to wszystko.

:) Zabawne do mojej kuchni kosztuje 2800 zł Bosch HMT35M653- uważasz, że nie jest droga?

To nie o to chodzi czy jest droga czy tania - ale czy jest potrzebna.

O Dżisas, a co, ona ze srebra zrobiona? Poza tym przepłacasz - jedno kliknięcie w Ceneo i masz w kieszeni 400zł. Popatrzyłam sobie w specyfikację - jedyne czym Twoja mikrofala różni się jakoś znacznie w stos. do mojej, to automatyczne ważenie - ja muszę po prostu wiedzieć, ile mniej więcej co waży. No i wiem, że mikrofale do zabudowy są droższe, niż wolnostojące, ale bez przesady. Bosch nie jest AŻ tak dobry.

O Dżisas, a co, ona ze srebra zrobiona? Poza tym przepłacasz - jedno kliknięcie w Ceneo i masz w kieszeni 400zł. Popatrzyłam sobie w specyfikację - jedyne czym Twoja mikrofala różni się jakoś znacznie w stos. do mojej, to automatyczne ważenie - ja muszę po prostu wiedzieć, ile mniej więcej co waży. No i wiem, że mikrofale do zabudowy są droższe, niż wolnostojące, ale bez przesady. Bosch nie jest AŻ tak dobry.

Jeśli mam wszystkie elementy tej firmy to trudno jest dobrać coś całkiem innego. Żadna firma nie jest dobra - ale jakiś wybór trzeba mieć.

Mikrofalówka jest potrzebna i to bardzo. Ja ciągle cos sobie w niej podgrzewać by zjeść na szybko. Ponoć jest to nie zdrowe ale ja na to nie patrzę.

No właśnie, jeśli ktoś nie patrzy na to co je - ok, nie widzę większej wygody. Ja jednak jestem stanowczym wrogiem. Dlaczego nie zdrowe? Bo fale radiowe" zabijają składniki odżywcze, jedzonko ciepłe, ale nie ma żadnej wartości odżywczej. Nie polecam.

Ty na poważnie? Serio uważasz, że fale radiowe, w jakimkolwiek natężeniu, "zabijają" tłuszcze i białka? A może węglowodany? Naprawdę tak myślisz?

Uważam , że każdy ma prawo myśleć i poddawać wątpliwości to co ludzie mówią, piszą szczególnie wtedy gdy są takie artykuły i jest ich wiele w internecie http://wolnemedia.net/zdrowie/kuchenki-mikrofalowe-bezpieczna-bron/

Forum to wolność wyboru, a robimy to do czego jesteśmy przekonani uważając, że jest to "Nasza wola"

• 4 weeks później...

Jeśli mam wszystkie elementy tej firmy to trudno jest dobrać coś całkiem innego. Żadna firma nie jest dobra - ale jakiś wybór trzeba mieć.

Zgadzam się z CitiMatic.

Nasza mikrofala do zabudowy też boscha 1700 zł.

Za co?? Za idealnie czarne szkło, bez "srebrnego" uchwytu, bo taki sobie sprzęt do kuchni wymarzyłam (piekarnik też) i pod tym kątem wybieram.

Co do samej mikrofalówki - u nas używana bardzo często i dla nas niezbędna.

Ty na poważnie? Serio uważasz, że fale radiowe, w jakimkolwiek natężeniu, "zabijają" tłuszcze i białka? A może węglowodany? Naprawdę tak myślisz?

Sa różne teorie, aczkolwiek w oficjalnym obiegu chyba nie ma badań, ktore wskazywałyby na tak radykalne zmiany w strukturze jedzenia, jak się tym na co dzien straszy. ALE nie zmienia to faktu, że mikrofalówki wyrabiaja nawyk niezdrowego jedzenia - dania przygotowane "pod mikrofalę" sa często silnie przetworzone oraz konserwowane, a to juz wpływ na składniki odżywcze jedzenia ma na pewno.