Sniper 19.03.2015 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Co to za odmiana? Odmiana nie ma wielkiego znaczenia. Liczy się moc kuchenki. Na mojej ceramicznej gotują się bardzo długo. U mojej mamy i teściowej na gazie jakieś 20 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 19.03.2015 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Odmiana nie ma wielkiego znaczenia. Liczy się moc kuchenki. Na mojej ceramicznej gotują się bardzo długo. U mojej mamy i teściowej na gazie jakieś 20 minut. Odmiana też ma znaczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sniper 19.03.2015 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2015 Odmiana też ma znaczenie OK, miałem na myśli fakt, że te same ziemniaki na mojej kuchni ceramicznej gotują się o wiele dłużej niż na gazowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kondziu88 20.03.2015 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2015 Ja u siebie w domu miałam mikrofalę i często z niej korzystałam, gdy przeprowadziłam się mikrofali nie było i nauczyłam się szybko przygotowywać potrafy bez niej, ponoć mikrofala zmienia nieco wartościowość posiłków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystek2 21.03.2015 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 To zależy tylko od ciebie. Ja posiadam w domu mikrofalówkę i czasem w ogolę na szybko sobie coś podgrzać a nie czekać na zakodowanie wody i dopiero coś odgrzanie. Wiadomo mikrofalówka bardzo wysusza podgrzewane jedzenie i nie jest zbyt zdrowa. Ale co teraz jest zdrowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 22.03.2015 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2015 Wysusza? Włóż kromkę chleba do mikrofalówki i podgrzej. Będzie sucha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystek2 28.03.2015 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 Mikrofalówka jest potrzebna i to bardzo. Ja ciągle cos sobie w niej podgrzewać by zjeść na szybko. Ponoć jest to nie zdrowe ale ja na to nie patrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 28.03.2015 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2015 Ponoć jest to nie zdrowe Dlaczego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marecki73 31.03.2015 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 da sie obejsc bez mikrofali, ja bardzo ale to bardzo sporadycznie uzywam jej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adamfcb 31.03.2015 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 No widzisz, zależy jak kto żyje. Ja nie chodzę codziennie do sklepu po świeże bułki, kupuję w weekend i mroże po kilka sztuk. Rano wstaję wyjmuję np 3 bułeczki, pyk do mikrofali na rozmrażanie i ciepła świeżutka bułeczka w 3min bez wychodzenia z domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel43 02.04.2015 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2015 Ja również uważam iż zależy wszystko od stylu życia danego człowieka. ja mikrofalówkę mam i czasem używam i tyle, po prostu się przydaje bo jest szybka, a nieraz nie ma czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzik1982 09.04.2015 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Mikrofalówka nie jest aż taka droga żeby przewidywać czy planować kupno. Fakt miejsce może być już określone że np. tutaj będzie stać mikrofalówka to tutaj będzie kontakt, ale to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 10.04.2015 04:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Mikrofalówka nie jest aż taka droga żeby przewidywać czy planować kupno. Fakt miejsce może być już określone że np. tutaj będzie stać mikrofalówka to tutaj będzie kontakt, ale to wszystko. Zabawne do mojej kuchni kosztuje 2800 zł Bosch HMT35M653- uważasz, że nie jest droga? To nie o to chodzi czy jest droga czy tania - ale czy jest potrzebna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bracianka 12.04.2015 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 O Dżisas, a co, ona ze srebra zrobiona? Poza tym przepłacasz - jedno kliknięcie w Ceneo i masz w kieszeni 400zł. Popatrzyłam sobie w specyfikację - jedyne czym Twoja mikrofala różni się jakoś znacznie w stos. do mojej, to automatyczne ważenie - ja muszę po prostu wiedzieć, ile mniej więcej co waży. No i wiem, że mikrofale do zabudowy są droższe, niż wolnostojące, ale bez przesady. Bosch nie jest AŻ tak dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 12.04.2015 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2015 O Dżisas, a co, ona ze srebra zrobiona? Poza tym przepłacasz - jedno kliknięcie w Ceneo i masz w kieszeni 400zł. Popatrzyłam sobie w specyfikację - jedyne czym Twoja mikrofala różni się jakoś znacznie w stos. do mojej, to automatyczne ważenie - ja muszę po prostu wiedzieć, ile mniej więcej co waży. No i wiem, że mikrofale do zabudowy są droższe, niż wolnostojące, ale bez przesady. Bosch nie jest AŻ tak dobry. Jeśli mam wszystkie elementy tej firmy to trudno jest dobrać coś całkiem innego. Żadna firma nie jest dobra - ale jakiś wybór trzeba mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanias78 15.04.2015 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2015 Mikrofalówka jest potrzebna i to bardzo. Ja ciągle cos sobie w niej podgrzewać by zjeść na szybko. Ponoć jest to nie zdrowe ale ja na to nie patrzę. No właśnie, jeśli ktoś nie patrzy na to co je - ok, nie widzę większej wygody. Ja jednak jestem stanowczym wrogiem. Dlaczego nie zdrowe? Bo fale radiowe" zabijają składniki odżywcze, jedzonko ciepłe, ale nie ma żadnej wartości odżywczej. Nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diedra 16.04.2015 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 Bo fale radiowe" zabijają składniki odżywcze, jedzonko ciepłe, ale nie ma żadnej wartości odżywczej. Nie polecam. Ty na poważnie? Serio uważasz, że fale radiowe, w jakimkolwiek natężeniu, "zabijają" tłuszcze i białka? A może węglowodany? Naprawdę tak myślisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 16.04.2015 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2015 Ty na poważnie? Serio uważasz, że fale radiowe, w jakimkolwiek natężeniu, "zabijają" tłuszcze i białka? A może węglowodany? Naprawdę tak myślisz? Uważam , że każdy ma prawo myśleć i poddawać wątpliwości to co ludzie mówią, piszą szczególnie wtedy gdy są takie artykuły i jest ich wiele w internecie http://wolnemedia.net/zdrowie/kuchenki-mikrofalowe-bezpieczna-bron/ Forum to wolność wyboru, a robimy to do czego jesteśmy przekonani uważając, że jest to "Nasza wola" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 12.05.2015 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 O Dżisas, a co, ona ze srebra zrobiona? Poza tym przepłacasz - jedno kliknięcie w Ceneo i masz w kieszeni 400zł. Popatrzyłam sobie w specyfikację - jedyne czym Twoja mikrofala różni się jakoś znacznie w stos. do mojej, to automatyczne ważenie - ja muszę po prostu wiedzieć, ile mniej więcej co waży. No i wiem, że mikrofale do zabudowy są droższe, niż wolnostojące, ale bez przesady. Bosch nie jest AŻ tak dobry. Jeśli mam wszystkie elementy tej firmy to trudno jest dobrać coś całkiem innego. Żadna firma nie jest dobra - ale jakiś wybór trzeba mieć. Zgadzam się z CitiMatic. Nasza mikrofala do zabudowy też boscha 1700 zł. Za co?? Za idealnie czarne szkło, bez "srebrnego" uchwytu, bo taki sobie sprzęt do kuchni wymarzyłam (piekarnik też) i pod tym kątem wybieram. Co do samej mikrofalówki - u nas używana bardzo często i dla nas niezbędna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AdamBiały 13.05.2015 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Ty na poważnie? Serio uważasz, że fale radiowe, w jakimkolwiek natężeniu, "zabijają" tłuszcze i białka? A może węglowodany? Naprawdę tak myślisz? Sa różne teorie, aczkolwiek w oficjalnym obiegu chyba nie ma badań, ktore wskazywałyby na tak radykalne zmiany w strukturze jedzenia, jak się tym na co dzien straszy. ALE nie zmienia to faktu, że mikrofalówki wyrabiaja nawyk niezdrowego jedzenia - dania przygotowane "pod mikrofalę" sa często silnie przetworzone oraz konserwowane, a to juz wpływ na składniki odżywcze jedzenia ma na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts