Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy kupować mikrofalówkę?

Bracianka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 145
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Używam mikrofali prawie codziennie, ale nie powiem, bym nie myślał o tym, że negatywnie wpływa na nasze zdrowie...

Używasz tak, jak większość z nas. Nie jest być może tak ważne jak działa mikrofala na produkty spożywcze , ale jak oddziałuje na to w czym je podgrzewamy - ważne jest to aby związki nie przedostawały się do potraw które w tym urządzeniu przygotowujemy :)

• 1 month później...
Ja miałam mikrofalę wolnostojącą. Teraz po remoncie kuchni mam w zabudowie. Też zastanawiałam się nad jej przydatnoscią przy projekcie nowej kuchni. Ja często nie korzystam, ale stwierdziłam, że moze za rok lub dwa, gdy mój syn będzie wracał ze szkoły już sam to łatwiej mu będzie jedzenie odgrzać w mikrofali, bo obsługi piekarnika raczej nie ogarnie (to samo dotyczy męża:) ) - oczywiście nie chodzi o powrót ze szkoły :)

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...

Z mikrofali nigdy jedzenie nie będzie smakowało tak samo jak z piekarnika czy patelni :p Ja jednak preferuje mikrofale, bo lubie mikrofalowy popcorn :D po za tym mleko na kakao też szybko się podgrzewa, poza tym mikrofali używam tylko wtedy gdy na szybko chce odgrzać porcje jedzenia czy szklanke herbaty która już ostygła.

Warto dodać, że mikrofala wcale nie psuje jedzenia i nie czyni go mniej zdrowszym - w zależności też od jedzenia. Nie prawdą jest również to, że mikrofala jest rakotwórcza. ;)

Na prawdę nie wiem po co te dylematy, przecież mikrofalówka kosztuje tylko trzy stówy :)

Ja za swoją dałem 2700zł i to 5 lat temu....;)

A co do pytania, to ja używam do szybkiego podgrzewania, a szczególnie do przygotowywania płatków, więc nie wyobrażam sobie bez niej kuchni. U mnie używana jest znacznie częściej niż piekarnik, więc to w dużej mierze zależy od tzw profilu użytkownika:)

Ja za swoją dałem 2700zł i to 5 lat temu....;)

To ja swoich 10 mogę za tą cenę kupić :D

W dodatku ostatnio mi się po sześciu latach popsuła i już szukałem nowej, ale podjechałem do serwisu i mi ją w jeden dzień za 40zł naprawili. Hula dalej :)

A swoją drogą, to za 2700 w życiu bym nie kupił.