Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy kupować mikrofalówkę?

Bracianka

Recommended Posts

Uuuu, no 2700 zł za mikrofalę to naprawdę spora cena. Ja też bym tyle nie wydała, nie używam mikrofali aż tak często.

Zresztą chyba w RTV EURO AGD widziałam ostatnio kuchenki Boscha, które kosztowały ok. 400 zł. Także wyobrażam sobie, jak wypasiony musi być model, który kosztuje kilka razy tyle.

• Odpowiedzi 145
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W wolnej chwili pomasuję ;) jak widzę dobry humor użytkowniku dopisuję :) wracając do tematu ja na mikrofalówkę na pewno bym nie wydał kwoty 2700..Dla mnie to trochę za dużo oraz uważam iż za tą kwotę można byłoby ją wyposażyć w coś zupełnie nowego. Kupiłbym nową lodówkę, czajnik i na pewno by mi pozostało parę grosza - w sam raz na nową mikrofalówkę :) pamiętam jak miałem daaaawno bardzo na studiach mikrofalówkę firmy Alaska - totalne dziadostwo po okołu 3 miesiącach wymieniliśmy na jakąś nową i bez żadnych problemów.

Ja sobie nie wyobrażam obecnie życia bez mikrofalówki. Szybko można odgrzać obiad, większośc potraw nie traci z tego powodu na smaku (chociaż niektórych napewno już drugi raz nie wsadzę do mikrofali bo wiem że po wyciągnięciu smakują jak papier) moj syn potrafi ją obsługiwać więc jak wróci szybciej do domu to sam się obsłuży nie czekając na rodziców. No i łatwo się ją czyści. Wystarczy wodę z cytryną w miseczke wstawić do mikrofalówki i włączyć na dwie minuty a opary same zmyją brud. Potem tylko przetrzeć

Tak zgadza się nikt bogatemu nie może zabronić ! Dobrze ktoś napisał. :) po co się tak właściwie wtrącać do kogoś kto kupuję jakieś rzeczy ze swojego konta. Możemy jedynie wyrażać taką opinię, że my jednak za tak dużą kwotę byśmy nie kupowali. Tylko czasem to co dla jednych jest bardzo drogo i musieliby na to zbierać przez dłuższy okres czasy dla innych to są jedynie zaskórniaki, które można przehulać nawet w jeden dzień wybierając się na porządne zakupy i kupując sprzęty powyżej tej kwoty 2000zł. ;)

Dla mnie mikrofalówka jest jednym z niezbędnych sprzętów domowych. Nie jestem zwolennikiem gotowych posiłków, ale czasami po całym dniu w pracy łatwiej i szybciej podgrzać obiad w mikrofali niż w piekarniku. Co do ceny, jeśli kogoś stać na mikrofale za 2 700 zł to czemu ma sobie żałować? :) Moja była kupiona za tysiaka z czymś.

• 2 weeks później...
Ja też bez mikrofali nie dałabym rady. Przy 2 dzieci (niedługo 3...) trzeba by tylko przy kuchni stać i coś podgrzewać, odgrzewać i brudzić mnóstwo garnków. A ktoś to wszystko sprzątać potem musi... Poza tym starsza córka od dłuższego czasu sama się "obsługuje" z mikrofalą. Nie kosztowała majątku, bo nie uważam że na taki sprzęt trzeba za dużo wydać. Ale wszystko zależy od kupującego :)

Wybrałabym jednak piekarnik. Mikrofalówka jak powszechnie wiadomo nie jest do końca zdrowa, ponadto (moim zdaniem) podgrzane jedzenie traci walory smakowe i jest jakby bardziej wysuszone. Jeśli natomiast cierpisz na chroniczny brak czasu, to mikrofala jest dla Ciebie najlepszym rozwiązaniem :)

To jak tak sobie rozmawiamy o cenach, to powiem że do nowej kuchni kupiłem kuchenkę elektryczną z funkcją mikrofalówki SMEG SF4920MCN - VICTORIA. W Polsce ta zabawka kosztuje z 5,5 tys, we włoskim sklepie internetowym 4 tys. Czyste złodziejstwo, ale pasowała wizualnie do piekarnika. Bardzo się broniłem przed tym zakupem, ale czego się nie robi dla żony.