Senser 21.06.2004 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2004 Mam taką oto sytuację... Dostałem warunki od elektrowni na dwa lata. Już niebawem będe miał stan surowy otwarty (zadaszony). Czy są jakieś "paragrafy", które to mogą spowodować przyśpieszenie realizacji przyłącza energetycznego w stosunku do tych wcześniej otrzymanych warunków?? Ten stan surowy został pociągnięty z pożyczki sąsiedzkiej oczywiście a nie z Erbetki... Ktoś mi tam wspomniał, że podobno coś jest co pozwala się ubiegać o wcześniejsze podłączenie...Ale nie wiem czy to prawda?? Lub inaczej...czy jest coś o co się mogę podeprzeć w kontekście elektorwni (poza szpadlem ), jeśli mam już budynek w stanie surowym?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neptunek 22.06.2004 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 Wg mnie to nie masz nic w rekawie Ale zawsze mozesz pisac pisemka z prosba o przylacze bo ..... (tutaj musisz nawymyslac) - a jeszcze najlepszym wyjsciem to znajdz sobie elektryka ktory ma mocne znajomosci w ZE z Twojego rejonu i on ci to zalatwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 22.06.2004 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2004 Neptunek ma racje! Znajdź elektryka który ma wejścia w Pruszkowie,on załatwi tzw. prąd budowlany, ze skrzynki z licznikiem w ogrodzeniu, przy najblizszym słupie. Od skrzynki położysz kabel do domu ( późniejzaiwentaryzujesz ), koszt to oczywiście położenie kabla ( ale i tak to zrobić musisz ) + dokupienie skrzynki na licznik nad skrzynką złącza.PozdrawiamJPSJesli nie masz poleconego elektryka, mogę dać Ci sprawdzonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts