kosa006 19.02.2015 19:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Dokładnie - właścicielka mieszkania zgadza się tylko na C.O i daje na to 8 tyś zł. A ja mam tego dopilnować i zlecić instalację. Mario1969/1 - ale tam nie ma strychu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 19.02.2015 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Dokładnie - właścicielka mieszkania zgadza się tylko na C.O i daje na to 8 tyś zł. A ja mam tego dopilnować i zlecić instalację. dawaj tu właścicielkę, zaraz ją nawrócimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario19691 19.02.2015 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Kosa masz klatkę grzać i gospodarcze? Tylko akumulacyjne na 2 taryfie lub Pompa Ciepła w postaci klimatyzatorów z PC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 19.02.2015 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 jak sie dowie jak to wyglada to zawału dostanie ;pbufor 3 tys. kocioł 1,5-2pompy 1,1sterowniki 500 bedzie wypas z wyłączaniem jak bedzie ciepłojeszcze potrzeba zbiornika wzbiorczego z 50 litrówr zawory trojdrogowe 350bojler 500grzejnik, rury kształtkijakies 9 tys plus robota, pewnie skonczy sie na zwyklym małym kociołku i tradycyjnie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 19.02.2015 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 W zielonej Górze na bank ktoś obliczy zapotrzebowanie tych pomieszczeń, kosztuje to stosunkowo niewiele a będzie dużo łatwiej coś doradzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario19691 19.02.2015 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Kosa nie mów mi że nie ma przerwy pomiędzy tym sufitem dachem właściwym. Jeśli nie ma przestrzeni tylko do sufitu jest "przyklejony dach" to nie pakuj się do takiego lokum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 19.02.2015 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 W zielonej Górze na bank ktoś obliczy zapotrzebowanie tych pomieszczeń, kosztuje to stosunkowo niewiele a będzie dużo łatwiej coś doradzić. i tak nie ma manewru, chyba że za swoje kupi piece akumulacyjne jakies użyki i najwyżej później sprzeda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosa006 19.02.2015 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 (edytowane) Mario1969/1 - nie ale myślałem że jeśli tam będzie zimno to w mieszkaniu też? Czy nie?Nie no jest po prostu źle Cię zrozumiałem. Kurcze Panowie! Ja już mam mętlik masakryczny. Właścicielka chce C.O...nic nie mogę z tym zrobić. To co da się co wymyslić do 8 tyś z robotą czy nie? A kominek nie wchodzi w grę? Edytowane 19 Lutego 2015 przez kosa006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 19.02.2015 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 kocioł 3,9kW 1700złbojler 500pompa 365sterownik 80zawór trojdrogowy 180grzejniki rury kształtki5tys plus robotaale bedziesz latal palic, taki kociol ma mala komore zasypowa a jak dasz wiekszy to stracisz na sprawnosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosa006 19.02.2015 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Więc co ile trzeba latać i palić? Będę mieszkał z dziewczyną to raz ja a raz ona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 19.02.2015 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Panowie darujmy sobie spekulacje z węglem. To najgłupszy pomysł z możliwych, właścicielka chce bo nie zna argumentów za innym ogrzewaniem. Za 8k Można grzać atmosferę nad domem właśnie kominem i kotłem - jak właścicielka nie rozumie pompy ciepła a Wy jej chcecie bufor zaproponować! Moim prywatnym zdaniem, robienie czegoś "znajomej" mija się z celem wiemy że i tak wyjdzie więcej niż 8k PLN! I kto będzie dopłacał? Zmieści się w cenie będzie źle bo szefowa nie tak sobie to wyobrażała może chce bruzdy w ścianach a nie rurki na zewnątrz może będzie chciała w miedzi?. Nikt z nas nie podjął by się takiej roboty samemu czy szukając firmy. Kosa poszukaj mieszkania do wynajęcia u kogoś ale nie u znajomej to najgorsza możliwa forma wynajmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 19.02.2015 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 a ona Cie nie może rozgrzewać?dobrze dobrany kocioł ma stałopalnośc 4,5 godz. przy maksymalnym obciążeniu, więc co 6-8 godz. trzeba zajrzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 19.02.2015 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Panowie darujmy sobie spekulacje z węglem. To najgłupszy pomysł z możliwych, właścicielka chce bo nie zna argumentów za innym ogrzewaniem. Za 8k Można grzać atmosferę nad domem właśnie kominem i kotłem - jak właścicielka nie rozumie pompy ciepła a Wy jej chcecie bufor zaproponować! Zmieści się w cenie będzie źle. trzeba do niej zadzwonić jak bedzie za tanio to sobie zaloży sterownik pogodowy do zaworu trojdrogowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosa006 19.02.2015 20:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 To wiec Wy jesteście za ogrzewaniem elektrycznym? Moglibyście podać mi przykłady urządzeń którymi mógłbym się sukcesywnie ogrzewać?I jaki miałby być układ tych urządzeń? I jakiego usługodawcę prądu wybrać i jaką umowę (taryfę) Opiszcie mi to jakoś namówię właścicielkę. Chcę te mieszkanie z powody tego że opłaty są bardzo małe...a na tym mi zależy bo nie zarabiam zbyt dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario19691 19.02.2015 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Odpowiem Tobie na przykładzie moich sąsiadów powyżej, W jaki sposób na strychu o wysokości 5m gdzie większość dachówki ma 50lat z dziurami przez które widać niebo przy -15 jest 3stC. Sąsiad nie chce docieplić podłogi na strychu wiec go ogrzewa. Na 50m spala 2,5 tony węgla a powinien połowę z tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 19.02.2015 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 A ja mam jedno pytanie. Czy właścicielka ma jeszcze rachunki za prąd z tamtego okresu? Jeżeli nie ma to może chociaż można je jakoś odzyskać z archiwum energetyki? Będziemy mieli czarno na białym jakie było zużycie kWh w okresie grzewczym!Inaczej szkoda sobie strzępić języka. (dlatego też nie odpiszę do tej pory na priva) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 19.02.2015 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 To wiec Wy jesteście za ogrzewaniem elektrycznym? Moglibyście podać mi przykłady urządzeń którymi mógłbym się sukcesywnie ogrzewać? I jaki miałby być układ tych urządzeń? I jakiego usługodawcę prądu wybrać i jaką umowę (taryfę) Opiszcie mi to jakoś namówię właścicielkę. Chcę te mieszkanie z powody tego że opłaty są bardzo małe...a na tym mi zależy bo nie zarabiam zbyt dużo. w 15 poscie masz linki a prad zobacz z duonu a jaki wypas z klimy, jeszcze zlote klamki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 19.02.2015 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Zadzwonić to ja mogę do Ciebie i dogadać się bo dysponuję własną kasą i +/-1000 PLN jest OK. Ale powiedz mi zrobisz mi ogrzewanie za 8k PLN, tak żeby mi było ciepło nie znając żadnych szczegółów? Równie dobrze można iść z stronę izolacji załadować reku i grzać farelką - na to starczyło by 8k PLN. Ale na CO węglowe panowie kocioł 6kW zagotuje instalację moment, chcecie chłopakowi i jego dziewczynie serwować latanie do kotła co 5h, tak wiem stałopalność a kto go nauczy w tym palić byle od góry? Same problemy w dalszym etapie ogrzewania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosa006 19.02.2015 20:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Jutro zadzwonię i spróbuję się dowiedzieć. Liwko prosiłbym Cię o odpisanie z takimi na razie orientacyjnymi danymi. Bardzo bym prosił o dopasowanie jakiegoś sprzętu abym wiedział co przedstawić właścicielce. Dziękuję że mi odpowiadacie. Już macie mnie dość pewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 19.02.2015 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Jutro zadzwonię i spróbuję się dowiedzieć. Liwko prosiłbym Cię o odpisanie z takimi na razie orientacyjnymi danymi. Bardzo bym prosił o dopasowanie jakiegoś sprzętu abym wiedział co przedstawić właścicielce. Dziękuję że mi odpowiadacie. Już macie mnie dość pewnie Ja bym poszedł w to http://allegro.pl/listing/listing.php?bmatch=seng-v10-p-sm-isqm-4-o-0113&order=p&string=piec+akumulacyjny Ale najpierw zebrałbym więcej informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts