Jaman 19.02.2015 00:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Witam, w jaki sposób mógłbym upewnić się, że prace wykonane przez ekipę budowlaną nie były fuszerką?Z rzeczy które przychodzą mi do głowy: Ostukać płytki w poszukiwaniu pustych dźwiękówSprawdzić czy woda płynie i z jakim ciśnieniem - można przeprowadzić próbę ciśnieniową manometremPrzyłożyć poziomicę do remontowanych powierzchniKątownikiem sprawdzić kątySprawdzić latarką nierówności ścian i ich gładkośćPosprawdzać gniazdka i włączniki - jeśli nie ma żarówek to użyć miernikaJak już będą podłączone żarówki - sprawdzić czy nie migają Sprawdzić okna czy nie zostały przypadkiem zarysowane lub czy nie pękłySprawdzić zapalniczką wentylację Dorzucilibyście coś do listy?Dzięki za pomocPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laserowy 20.02.2015 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 A czy poczekają na zapłatę aż to wszystko dokładnie posprawdzasz? Bo na ewentualne roszczenia co do jakości już po zapłacie może być ciężko znając naszych fachowców:)Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 20.02.2015 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Każdy sposób dobry Może dadzą gwarancję na wykonane prace? U mnie niektóre ekipy po paru tygodniach przyjeżdżały na małe poprawki, tak się umawiałam, że jak coś znajdę po czasie lub coś popęka lub się zepsuje to będą poprawiać . Najlepiej by było umowę spisywać przed wykonaniem prac, ale gwarancja na wykonaną usługę też będzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts