prezes413 19.02.2015 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 W umowie kredytowej zapisany mam taki obowiazek: "dostarczenie kopii wniosku zlozonego z sadzie o zmiane sposobu korzystania z gruntu na zabudowany w terminie do ... wraz z dokumentem potwierdzajacym wniesienie oplaty skarbowej". Chcialem zapytac co dokladnie musze zrobic? Gdzie taki wniosek zlozyc - w sadzie (jakim) czy starostwie powiatowym? Jakie dokumenty sa do tego potrzebne? Ile czasu taka sprawa trwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buzzer11 19.02.2015 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 W umowie kredytowej zapisany mam taki obowiazek: "dostarczenie kopii wniosku zlozonego z sadzie o zmiane sposobu korzystania z gruntu na zabudowany w terminie do ... wraz z dokumentem potwierdzajacym wniesienie oplaty skarbowej". Chcialem zapytac co dokladnie musze zrobic? Gdzie taki wniosek zlozyc - w sadzie (jakim) czy starostwie powiatowym? Jakie dokumenty sa do tego potrzebne? Ile czasu taka sprawa trwa? Właśnie jestem na tym etapie z tym że wczoraj zaniosłem wniosek do sądu Składasz wniosek w sądzie razem z wypisem z rejestru gruntów (bez tego nie przyjmą wniosku). Wniosek o wypis z rejestru gruntów składasz w gminie z prośbą o ujawnienie nieruchomości ( koszt 70zł) Po ok miesiącu dostajesz wypis z rejestru. Biegniesz z nim do sądu razem z wypisanym wnioskiem (musisz mieć ksero wypisanego wniosku tak aby podstęplowali tobie na nim że go przyjęli) i składasz razem opłatą uiszczoną w kasie sądu w kwocie 60zł. Po tym wszystkim idziesz do banku i pokazujesz podstęplowane przez sąd ksero wniosku o ujawnienie nieruchomości. To tyle Bym zapomniał... Na koniec Cieszysz się, że masz już te wszystkie formalności za sobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezes413 19.02.2015 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 (edytowane) Dzięki za podpowiedz a zamiast wypisu nie może być mapka z naniesionym budynkiem z mapki powykonawczej od geodety? Edytowane 19 Lutego 2015 przez prezes413 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buzzer11 20.02.2015 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Dzięki za podpowiedz a zamiast wypisu nie może być mapka z naniesionym budynkiem z mapki powykonawczej od geodety? Niestety nie. Musi być tak jak ja napisałem tj z wypisem z rejestru gruntów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prezes413 14.04.2015 16:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2015 Niestety nie. Musi być tak jak ja napisałem tj z wypisem z rejestru gruntów. wypis z rejestru otrzymałem w tym samym dniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts