Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ocieplenie strychu z podłogą drewnianą

paputek13

Recommended Posts

witam

mam pytanie otóż mam zamiar ocieplić strop nad pokojem 20m2 oraz kuchnią 17m2. Strop nad w/w pomieszczeniami są zrobione z desek które są przybite do legarów. Strych jest nie użytkowany.

Pytanie moje brzmi

1.czy na deski od strony strychu dawać folię czy bezpośrednio układać wełnę?

2. czy kupić wełnę 15 cm grubości czy 10cm i jaki Współczynnik przewodzenia ciepła wybrać czy może być 0.039 W/mK ?

3.szerokość legarów 80 cm czy nadmiar wełny obciąć czy może zawinąć na zew?

4.czy po położeniu jednej warstwy wełny którą będę układał na całej długości legara dawać kolejną warstwę w poprzek czy raczej poprzestać na jednej warstwie?

Dziękuje

witam

mam pytanie otóż mam zamiar ocieplić strop nad pokojem 20m2 oraz kuchnią 17m2. Strop nad w/w pomieszczeniami są zrobione z desek które są przybite do legarów. Strych jest nie użytkowany.

Pytanie moje brzmi

1.czy na deski od strony strychu dawać folię czy bezpośrednio układać wełnę?

2. czy kupić wełnę 15 cm grubości czy 10cm i jaki Współczynnik przewodzenia ciepła wybrać czy może być 0.039 W/mK ?

3.szerokość legarów 80 cm czy nadmiar wełny obciąć czy może zawinąć na zew?

4.czy po położeniu jednej warstwy wełny którą będę układał na całej długości legara dawać kolejną warstwę w poprzek czy raczej poprzestać na jednej warstwie?

Dziękuje

Dziękuje za szybki odpis wasze forum jest naprawdę w dechę bardzo mi pomogło hehe nic tylko rejestrować się i czekać na odpowiedzieć latami hehe