darkob 19.02.2015 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Witajcie.Na parterze mam podłogówke 55m do której jest kompletny rozdzielacz z zaworem trójdrożnym i pompą a na poddaszu 80m grzejniki .Będe miał Junkers Smart 14kw z zasobnikiem orginalnym 120L. i tu zastanawiam sie czy jedna pompka wbudowana w kocioł wystarczy do zasobnika ,cyrkulacji i grzejników na piętrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 19.02.2015 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 do cyrkulacjo trzeba dołozyć, tylko czy ta cyrkulacja potrzebna? bo jednak troche ciepła sie traci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 19.02.2015 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Witajcie.Na parterze mam podłogówke 55m do której jest kompletny rozdzielacz z zaworem trójdrożnym i pompą a na poddaszu 80m grzejniki .Będe miał Junkers Smart 14kw z zasobnikiem orginalnym 120L. i tu zastanawiam sie czy jedna pompka wbudowana w kocioł wystarczy do zasobnika ,cyrkulacji i grzejników na piętrze? Wystarczy, co do cyrkulacji to junkers pompki nie ma trzeba dokupić i domontować w układ , ja mam taką LFP 3 W Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darkob 19.02.2015 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Wystarczy, co do cyrkulacji to junkers pompki nie ma trzeba dokupić i domontować w układ , ja mam taką LFP 3 W Pozdrawiam Czy ta pompka LFP pracuje u Ciebie cały czas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 19.02.2015 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Czy ta pompka LFP pracuje u Ciebie cały czas? Nie , sterowana jest zegarem uruchamia się 30 min przed "budzikiem domu" i pracuje 45 min. Następnie pracuje 30 min przed powrotem z pracy. Oraz od 22:00 pracuje przez 20 min. Rury wodne ocieplone, w ociepleniu podłogi, nie było problemów, aby nie było ciepłej wody zaraz po odkręceniu kurka. Mam wyprowadzenia pod czujniki alarmu, ale z nich nie korzystam(plan był, ale nie załączyłem oprogramowania-konfiguracji) natomiast śledząc forum wiem, że niektórzy mają takie pomysły i z nich korzystają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts