Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy potrzebna jeszcze jedna pompa wody do Junkers Smart 14KW ?

darkob

Recommended Posts

Witajcie.Na parterze mam podłogówke 55m do której jest kompletny rozdzielacz z zaworem trójdrożnym i pompą a na poddaszu 80m grzejniki .Będe miał Junkers Smart 14kw z zasobnikiem orginalnym 120L. i tu zastanawiam sie czy jedna pompka wbudowana w kocioł wystarczy do zasobnika ,cyrkulacji i grzejników na piętrze?

Witajcie.Na parterze mam podłogówke 55m do której jest kompletny rozdzielacz z zaworem trójdrożnym i pompą a na poddaszu 80m grzejniki .Będe miał Junkers Smart 14kw z zasobnikiem orginalnym 120L. i tu zastanawiam sie czy jedna pompka wbudowana w kocioł wystarczy do zasobnika ,cyrkulacji i grzejników na piętrze?

Wystarczy, co do cyrkulacji to junkers pompki nie ma trzeba dokupić i domontować w układ , ja mam taką LFP 3 W

Pozdrawiam

Czy ta pompka LFP pracuje u Ciebie cały czas?

Nie , sterowana jest zegarem uruchamia się 30 min przed "budzikiem domu" i pracuje 45 min. Następnie pracuje 30 min przed powrotem z pracy. Oraz od 22:00 pracuje przez 20 min. Rury wodne ocieplone, w ociepleniu podłogi, nie było problemów, aby nie było ciepłej wody zaraz po odkręceniu kurka.

Mam wyprowadzenia pod czujniki alarmu, ale z nich nie korzystam(plan był, ale nie załączyłem oprogramowania-konfiguracji) natomiast śledząc forum wiem, że niektórzy mają takie pomysły i z nich korzystają.