Kev 19.02.2015 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Witam wszystkich! Po wielu miesiącach czytania tego forum, czas się odezwać Tak więc jesteśmy na etapie SSZ+, tzn Stan Surowy Zamknięty wraz z rozprowadzoną: - instalacją kanalizacyjną, - instalacją elektryczną i alarmem, - instalacją ciepłej wody, - GWC rurowe. Do tej pory większość wykonana została przez wynajęte ekipy - z których zresztą jestem zadowolony - ale czas zakasać rękawy i wziąć się samemu do pracy. Ale do tego potrzebne będzie uzupełnienie wiedzy, dlatego właśnie zakładam ten dziennik:) Pozdrawiam Mateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kev 19.02.2015 17:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2015 Warto dodać kilka ważnych rzeczy. Budujemy się pod Warszawa, dom z poddaszem użytkowym wg projektu "Przy Cyprysowej 19", lustrzane odbicie. Przed zmianami 140,9 m2, w tym garaż dwustanowiskowy. Zmniejszyliśmy go o 2m i zostało jedno powiększone stanowisko. Jednocześnie podnieśliśmy ściankę kolankową i metrów wyszło w sumie pewnie tyle samo:)Niestety nie posiadam zdjęcia zgodnego z aktualnym stanem ale niedługo coś zorganizuję. Jeżeli chodzi o media, to jest praktycznie wszystko. Tj prąd, wodociągi, kanalizacja, gaz ziemny oraz TPSA.Ogrzewanie z wiadomych przyczyn - gazowe, wsparte dodatkowo kociołkiem na drewno.Wentylacja mechaniczna z odzyskiem ciepła. Na razie tyle, więcej wyjdzie w praniu... tzn w pracy:) PozdrawiamMateusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 19.01.2016 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2016 Witam, całkiem przez przypadek trafiłem do tego dziennika. Mam w planach budowę także w okolicach Warszawa bardzo podobnego domu. Jeśli ktoś tu jeszcze zagląda to proszę o odzew w celu wymiany doświadczeń Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts