Marcinek_189 20.02.2015 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Jak w temacie, mam do wymiany okna które wymagają podniesienia nadproży i ogólnie wiem od czego zacząć tylko rozważam kwestię z czego wykonać nowe. Budynek to domek na działkach ogrodniczych szerokość otworu 80 a nowe nadproże ma trzymać tylko 3 warstwy cegły 12/6/25 na całym budynku jest opaska 12/12 murłata 12/12 i dach Strop konstrukcja lekka na balach i płyta osb + deska calówka. Czy w takiej sytuacji dla tych 3 warstw 20cm ścianki do opaski wystarczy rzucić dwa lub kształtownik 2x2 wsunąć pod cegły? Z góry dzięki za podpowiedzi i informuje że nie interesują mnie odpowiedzi typu kontakt z architektem bo to nie dom tylko kawałek murowanej altanki 3,5x5 po zewnętrznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 20.02.2015 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 zrobiłbym jednak wieniec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcinek_189 20.02.2015 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 Najlepsze rozwiązanie tylko obecnie warunki do takich robót nie sprzyjają brak wody a z drugiej strony to jest tylko raptem podpora dla jakiś 10 cegieł w ściance 12 żeby nie ciążyły na okno bo budynek i tak trzyma opaska + murłata do więźby dachowej tak że myślę że stalą powinienem ogarnąć to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 20.02.2015 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2015 nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts